Xersize LIVE

Xersize är en riktigt trevlig person och duktig rappare som jag börjat ha kontakt med. Han hjälper mig väldigt mycket med bloggen och sånt uppskattas ju alltid. Idag skickade han denna till mig och tyckte jag skulle kolla in den. Självklart gör jag det. Som sagt, han är en duktig rappare och han verkar lika bra live också. Kika in videon här nedanför!
 
 

Lär dig att älska dig själv människa

 

Nostalgi: Afasi & Filthy - Jobb

Medan jag satt och lyssnade på gamla Snook låtar, så kom jag på att Afasi & Filthy också fanns. Speciellt den här låten har lyssnats på väldigt överdrivet för några år sen. Finns självklart fler låtar som jag lyssnade på förr. Men denna var väldigt poppis.
Samtidigt så kom jag att tänka på gruppen "Maskinen". Ni vet väl vilka medlemmarna i den gruppen är? Antar att alla vet, men det är lite kul ändå. Maskinen består alltså av Oskar Linnros (fd Snook) , Frej Larsson (Slagsmålsklubben, Far & Son) & ingen mindre än Herbert "Afasi" Munkhammar. Lite fränt är det ju ändå.
Gud vad jag babblar idag, lyssna på låten istället! Hahah.
 
 

Nostalgi: Snook - Längst fram i taxin

Är det bara jag som kommer ihåg Snook? Tänkte väl det. Jag hann faktiskt till och med se dem live, precis efter att de hade släppt sitt sista album. Helt sjukt bra var dem iallafall. Eller ja, är bra fortfarande.
Kom att tänka på dem för någon dag sen när jag var ute på stan. När jag gick över en parkering så körde en bil förbi mig och spelade "Längst fram i taxin" på högsta volym. Sen dess har jag gått och trallat på den. Så jag tänkte att det var något värt att dela med bloggen. Känner ni igen killarna i videon? Det är säkert många av er som redan visste att Snook bestod av två killar som nu gjort sig en varsin solokarriär. Vilka två är det då? Jo, det är ju Oskar Linnros & Daniel Adams-Ray såklart! Jag har faktiskt följt deras karriärer efter Snook och jag måste hålla fast vid att Oskar, eller "Kihlen" som han kallades i Snook, faktiskt är bättre än Adams-Ray. (Måste även tillägga att Oskar Linnros kommer alltid vara Svensk hiphop för mig, spelar ingen roll vad ni säger) Vet inte varför jag tycker det, men det bara är så. Nånå, slutsnackat nu. Kolla in 2 av deras videos här nedanför istället:
 
 
 
 

Nytt: Block 44 ft. Jonas Lundström - Identitet Kall

Jag antar att de flesta som läser min blogg vet vilka Block 44 är? Om inte så kan ni googla på dem och se själva.
Den här låten är egentligen bara en ny version av "Identitet Iskall" som de släppte för en massa år sedan. Men jag tycker ändå att denna var bättre. Den här versionen borrade sig verkligen in i hjärtat på mig. Jag kommer nog aldrig sluta tycka om Block 44..
 
 

Nytt: Abidaz ft. Chapee - "Game Over"

ÄNTLIGEN kom det något från bästa Abidaz. Måste bara säga att han & Chapee är ett nästan oslagbart team. "För ingen här gör det som Abi göööör"
Det är Game over!
 
 

Ny Video: Peshi x Organismen x Öris - Avisst

T U N G som bly!
 
 

Synonym - Måste Gå

Här har ni ett till bevis på att Svensk hiphop mår bra!
Fick denna skickad till mig på Facebook igårkväll av Synonym himself. Diggar verkligen när rappare hör av sig och berättar om sin musik. Låten finns på både Spotify & iTunes för er som använder det. Han nämnde även att hans debut EP släpps den 31 Juli, så nu har jag något att se fram emot.
Låten är cook (heheh) tung iallafall, tycker alla ska ta och lyssna in den!
 
 

Why I do what I do.

Det finns säkert många av mina bloggläsare som vill veta exakt varför jag gör det jag gör. Varför jag valde just hiphop eller varför just musik över huvudtaget.
 
Musik har varit en del av mig hela mitt liv. Jag har alltid älskar musiken och redan när jag var ca 5 år gammal så lärde jag mig att sjunga låtar på engelska. Lärde mig inte bara att sjunga dem, utan lärde mig även att förstå dem.
Sen dess har musiken liksom varit min vägledning genom livet.
 
Jag har alltid kunnat lita på att musiken skulle finnas för mig. Även när ingen annan fanns där. Speciellt hiphopen. Hiphop gör mig glad. Men självklart lyssnar jag på annat också. Musiken har liksom hållit mig uppe hela livet. Spelar ingen roll vad det handlar om, musik får mig alltid att må bättre.
 
Jag valde att starta en blogg om just Svensk hiphop. Varför? Jo för att:
1. Svensk hiphop gör mig glad.
2. Svensk hiphop behöver uppmärksammas mer!
 
Jag har pluggat min musikhistoria utan och innan. Så nu kan jag det mesta om de flesta i hiphopsverige. Satt och diskuterade detta med en av Patriks vänner i lördags, och då sa han något till mig. "Jag märker att du verkligen brinner för detta." Ja, det gör jag. Svensk hiphop har blivit mitt största intresse. "Rappar du själv eller så?" Nej. "Varför inte?" Jag vet faktiskt inte. Rap är en skill som jag hemskt gärna vill besitta. Men det kommer ta tid och träning för mig att bygga upp den. Så för nu, nöjer jag mig med att träffa artister, skriva om hiphop och leva i den kulturen.
 
Jag andas hiphop. Finns inte en minut på hela dagen då jag inte har hiphop i tankarna. Spånar och planerar dagligen på vilka artister jag vill se/träffa härnäst och hur jag ska göra för att få som jag vill. Vill intervjua, prata, bara hänga med artister. Några ställen jag vill besöka är såklart Redline, MackBeats studio, Baba Recordings osv. Jag vill lära känna alla mina "idoler" och bara softa. Men det kommer ta tid och framförallt arbete innan det blir så!
 
Så till er som undrar varför jag gör det jag gör: För att hiphopen är min livsstil, för att jag andas hiphop varje dag. För att få träffa alla mina inspirationskällor & förebilder. För att jaga det jag drömmer om. För saker som det här:
 
 

Linda Pira, Jacco & Dani M på Nyhetsmorgon

Svensk hiphop mår bra, sjukligt bra. Det finns så många duktiga rappare/sångare inom hiphopscenen i Sverige så det är svårt att hålla reda på alla. I klippen här nere ser ni exempel på 3 av de bästa i Sverige just nu. Det enda som retar mig är att programledaren säger att Linda Pira är känd för "Rom & CASH" samt att Dani M heter "Dany M". Kanske lite roligt ändå. Ja här kommer klippen iallafall, kika in och njut!
 
 
Dany%20M%20-%20Naiv
 
Linda%20Pira%20-%20Bang%20bang

Videos: Dani M i Umeå

Haha, det var ett jävla tjat om Dani M här märker jag. Menmen, känns som att jag måste visa er allt det roliga! Så här kommer 3 videoklipp från Lördag. Enjoy!
 
 
I den andra videon så får ni se en riktig duktig kille som fick gå upp på scenen med Dani. Hans musik är något jag kommer leta upp och lägga ut här. Han var ju helt sick!

Videoblogg om Dani M

Vet att jag är obekväm som fan med att prata framför en kamera. Det blir nog bättre efter några videos. Men här har ni min första videoblogg!
 
 

Dani M Live @Klubb 5ive i Umeå

Nu är jag hemma igen efter en fartfylld kväll/natt i Umeå. Dani M rockade sönder klubb 5ive, men det tar vi mer om i ett videoinlägg! Tänkte bara skriva lite här först och informera om att alla bilder jag har tagit kommer hamna i "Mitt fotoalbum" som ni kan klicka er in på i högra hörnet. Så skynda dit och kika! Haha ja jag ser ut som en jävla mupp på bilden, men jag fick iallafall en bild med honom!
 
 
 

Nytt: Joakim Gissberg - Aldrig nöjd

Joakim har rösten av en ängel. Gud förbannat vad bra han är!
 
 

Nytt: iLL mind of Hopsin 6

Magisk. Helt enkelt.
 
 

Nytt: Earl Sweatshirt - Hive

Denna låten kommer finnas med på Earls album "Doris", som släpps den 20 Augusti. Är jag taggad? Svaret är: JAAAA REEE!
 
 

Ny video: G punkten - Latinamerika

Big up G punkten!
 

Umeå & Dani M

Shoo alla glada!
 
När ni läser detta så är jag förmodligen på väg mot Umeå & Dani M. Åker buss dit, vilket tar 8 timmar från vart jag bor. Hemskt eller vad? Medan jag sitter på bussen och dränker mina sorger i godis så kan jag bjuda er på Danis senaste hit: Naiv! Ser fram emot att se denna live ikväll!
 
 

Nytt: Moncho (LöstFolk) - Underground

Jag gillar verkligen Moncho. Hans musik är guld. Jag vet inte om det finns så mycket mer att skriva faktiskt.
 
 
Prod: Kaj Szyszkiewicz
Text: Moncho

Klubb Five på Lördag!

Woopwoop!
Nu på lördag packar jag väskan och sticker ner till Umeå för att se världens bästa Dani M! Har sett honom live några gånger redan men.. honom kan man inte se för många gånger!
Jag tycker alla ni norrlänningar ska ta er dit! Dani M får man bara inte missa.
 
 

Beställt!

Äntligen hittade jag den! Ca 200 spänn på Ebay. Har inte ens fått hem den än men är redan kär. Har letat i flera månader efter en Earl hoodie, och äntligen så hittade jag den.
Har hittat massor av andra balla grejer från Odd Future som ska beställas när lönen kommer. Längtar ihjäl mig tills den landar i brevlådan. (Och en del av mig önskar att Frank Ocean hade ingått i paketet..haha)
 

Teaser: iLL Mind Of Hopsin 6

Snart släpper Hopsin äntligen nästa del i iLL mind of hopsin serien!
 
 

Nytt: Elliphant - Music is life

Ta mig inte fel. Vanligtvis älskar jag Elliphants musik. Men denna? Vad är det här för något? Förmodligen det sämsta jag hört på riktigt länge. Nej, denna gick inte hem hos mig.
 
 

Juliaresan 2013

Såg att många lagt upp denna så jag blev tvungen att kolla den. Mina ögon bara fylldes av tårar sekunderna efter att jag börjat kolla videon. Det är en hemsk verklighet vi lever i. Fuck Cancer!
 
 

Zacke, En av Sveriges mest underskattade

Zacke, ursprungligen från Luleå, som packade väskan och flyttade till Stockholm. Alla norrlänningar borde veta vem han är. Han är sannerligen Norrbottens stolthet. En riktigt talangfull rappare..som tyvärr får alldeles för lite uppmärksamhet. Han förtjänar att synas lika mycket som tex Labyrint gör varje dag. Så duktig är han. Jag har personligen verkligen fastnat för Zacke, för längesen. Därför tycker jag att alla ni där ute borde ge honom en chans. Så jag bjuder på några låtar!
 
 
 

Mornin guys'

Jag lever! Tog en liten bloggpaus för att hinna med jobbet osv. Men nu är jag back on track. Det är himla roligt att se statistiken efter min lilla paus. Inte en enda dag har det varit helt tomt här. Tack alla finosar som fortsätter att klicka in här!
De senaste dagarna har jag bara jobbat & sovit, samt tänkt lite på hur jag ska kunna förbättra bloggen så mycket som möjligt. Skulle behöva en ny design, lite mer videobloggar, och försöka skrapa ihop någon kul tävling. Kanske skulle ta kontakt med min sponsor, som jag inte pratat med på månader. Eller inte sponsor, mer en samarbetspartner.
Nånå, till att börja med så ska jag kika lite mer OC och ta mig något att äta! Vi får höras mer senare idag (förhoppningsvis)
 

Dagens boost

 

Sista delen av Bängan Lagerblad för säsongen!

Sorgligt, men sant. Här nedanför har ni den absolut sista delen av säsong 1 med Bängan. Vi får hoppas att Critical bestämmer sig för en till säsong!
 
 

Dags för skärpning

Senaste månaden efter studenten så har jag inte varit så himla noga med träningen och kosten. Jag har slarvat helt enkelt. Det har inte visat några exakta förändringar på min kropp men jag känner mig annorlunda.
Så efter att ha funderat ett tag så inser jag att jag inte kan hålla på såhär längre. Godis får bara ätas på helger, kolhydrater ska helst undvikas och träningen ska sätta fart igen. Känner att jag kommer må mycket bättre av det. Gymkort kan dock inte införskaffas innan lönen trillar in på kontot, så jag får väl börja med promenader efter eller före jobbet.
 
Detta kommer inte bli någon träningsblogg såklart. Det kommer fortsätta vara en nyhetsblogg med en släng av personlig touch!
 

Tomt i bloggen

Har absolut inget att uppdatera er om idag. Känns helt tomt i min skalle och det har liksom inte kommit så mycket nytt att uppdatera OM. Så idag får bloggen vila. Vi lär ju höras imorgon. Puss på er allihopa :*

Ask me anything

Klicka på bilden!

En man med ett gott hjärta.

Denna videon gjorde mig glad. Även om Tyler är så oseriös med allt så var ju tanken bakom det hela väldigt fin. Han samlar alltså ihop en hel korg med sina egna kläder och lämnar dem till hemlösa människor. Har han inte ett gott hjärta så säg?
 
 

Nytt: Adam Kanyama - På Riktigt

FAN vad jag väntat på att Adam ska släppa något nytt. Ända sedan X factor så har det varit ganska tyst. Men nu har han äntligen släppt en ny låt, och jag diggar den verkligen. Beatet är helt fantastiskt och Adam har talang. Tror vi kommer se väldigt mycket av honom i framtiden!
 
 
 
Spotify: http://smarturl.it/PariktigtSpotify
iTunes: http://smarturl.it/PariktigtItunes
WIMP: http://smarturl.it/PariktigtWimp
****************************************

­********
Video Production Company: Slutet är Nära (www.slutetarnara.se)
Management/Agent: Oskar Ekman for Blixten & Co ([email protected])
A&R: Magnus Källskog for Parlophone Music Sweden ([email protected])
Music Production: Jens "Chords" Resch
Art direction: Oscar Pastarus ([email protected])
Director: Jonas Hong Soo Eriksson
FAD: David Kristersson
DOP: Alexandros Bakos
1st AC: Victor Söderberg
Aerial Footage: Magnus Ljungström & Gustav Råberg/Kopterframes
Gaffer: Clara Gyökeres
Best Boy: Victor Hejll
(P) & (C) 2013 OIAM / Parlophone Music Sweden AB
****************************************­********
http://www.adamkanyama.se/


Sverige enligt..

..Aki


Spotify: Aki - Fakk en catchig refräng

Förutom att du hittar Akis "Fakk en catchig refräng" på denna singel, så finns även Kapten Röds remix på "När solen går ner" med. Helbra eller hur?
 
 

Spotify: Lilla Namo - Tuggare utan gränser

Äntligen finns den på spotify!
 
 

Ny favorit: Norlie & KKV - Nej

Fastnade för denna låten efter att ha sett dem live i Boden för några veckor sen. Vet att låten är ganska gammal men.. den är ju ändå jävligt bra!
 
 

The Game - Ali Bomaye ft. 2 Chainz, Rick Ross

 

Ny video: Linda Pira - Bang bang/Bäng bäng

FYFAN VAD TUNG HON E! Jag hittar inga ord. Det står stilla i min skalle.
Har vetat redan innan att låtarna är tunga som fan, och sen kom videon och bara: BOOM! Rakt i mitt ansikte. Helt överhypad.
Kolla in videon och lämna gärna synpunkter! :)
 
 

Ny Video: Matte Caliste, Sebbe Staxx, Robert Athill & Promoe - Arbetarklass

 Alla som hänger med i Svensk hiphop vet att denna låt finns med på Stadsbild vol 2. Detta var verkligen en låt som behövde en video, och här kom en. Matte Caliste är ett jävla geni när det gäller både musik & musikvideos. Det måste nog de flesta hålla med mig om. Videon var asnajs!
 
 

Dagens tanke

 

Ny video: Hodgy Beats - Alone

Ouff vad jag älskar Hodgy Beats! Denna videon släpptes iallafall inatt nångång. Fick nys om den genom Tyler, Jasper och Hodgys instagram.
 
 

Bakom Kulisserna: Linda Pira - Bang Bang/Bäng Bäng

Följ med bakom kulisserna på Lindas nya video!
 
 

Dilly D - Goldie (REMIX)

 

Ber om ursäkt

Hej alla!
 
Ber hemskt mycket om ursäkt för att jag inte bloggat sen i fredags, men har haft fullt upp. Har jobbat och sen varit uppe i Kiruna på festivalen (för första gången i mitt liv). Hade mycket hellre varit på Bråvalla, men pengarna räckte inte dit. Hade jävligt roligt iallafall och träffade massor med folk, åkte karuseller osv.
Imorgon ska jag uppdatera, jag lovar och svär. Ska förbereda några inlägg åtminstone. Så ni har något att läsa.
Nu är det dags för sängen så man orkar jobba imorgon. När lönen kommer så ska jag belöna mig själv med ett par nya skor hade jag tänkt, plus en ny tröja.
 
Puss & kram!