Younnes - Scream

 
Fick denna i min inbox igår. Hann dock inte lyssna på den ordentligt.
Shit vilken bra söndagslåt. Den passade verkligen in i min mode just nu. Jag behöver definitivt fler såna här låtar i mitt liv. 
 
Videon var hur mysig som helst dessutom!
(Bilden lånade jag från Younnes Facebook.)
 
Kolla in den i också:
 

Life Update

Shululu alla!
 
Jag har inte gjort någon life update på ett tag, inte för att mycket har hänt egentligen, men det finns litegrann att berätta iaf. 
 
Till att börja med så spenderade jag hela sommaren hemma i Norrland, och krigade med två sommarjobb. Och på min lediga tid så hängde jag bara med mina favoritmänniskor och familjen. Blev otroligt mycket festande, för vad mer gör man där uppe? Ingenting. Man äter, sover, jobbar och festar. Så alkohol är inte en frestande del av mitt liv efter den sommaren. Det vågar jag lova er. Jag hann även fylla 23 där nångång, och livsångesten is real just nu. Haha! Men det är problem som jag inte behöver nämna här. 
 
När jag väl tog mig hem till Stockholm igen så började jobbsökandet på riktigt. Stressen var överväldigande och jag hamnade i något utav en existensiell kris. Men efter mycket sökande och kämpande så har jag nu inte bara ett, utan två jobb. Jag är personlig assistent på extratid, och jobbar på Martin & Servera på vardagar. Så den biten har ändå fallit på plats ganska bra. 
 
Och ey, jag har flyttat också. Men har inte riktigt fått hit alla mina saker än, vilket ger mig grov huvudvärk. Efter två misslyckade försök att flytta alla grejer så har jag nog gett upp. Dock måste jag lösa detta senast imorgon för att undvika ännu mer huvudvärk. Så den biten är väldigt oklar just nu. Har iallafall två roomies nu, så skönt att inte behöva bo ensam iallafall. Måste bara vänja mig vid att ha massa ljud runt mig. Men det ska nog gå bra. 
 
I övrigt så har jag spontant färgat håret lila. Blev inspirerad av Ivory & Gonzas EP faktiskt. Ville ha en snabb förändring så färgbyte lät som en bra ide. Sen så har jag ju faktiskt tatuerat halsen också. Typ det smärtsammaste stället jag tatuerat hittills. Men jag höll ut i 4 timmar tills den var klar. Mama didn't raise no bitch! 
 
Nu har ni fått en liten uppdatering iallafall, om ni nu är intresserade av hur mitt liv utanför bloggen ser ut. Haha!
 
Hoppas ni alla fina läsare har en fantastisk söndag!
 
Vi hörs, när vi hörs. 
 
 

Adrijana - Kan nt med mig

 
För det första så vill jag säga: Grattis Adrijana! Varför? Jo för hon har signat med Universal/Svenska inspelningar. Det var ett tag sedan nu, men kände ändå att en gratulation passar bra in här. 
 
Adrijana är sååå grym. Har tyckt det ända sedan jag hittade henne, vilket borde vara snart ett år sedan. Shit vad tiden går fort. 
Men iallafall, denna låten släpptes för bara en eller två dagar sedan, om jag inte minns helt fel. Den är riksfet iallafall, och omslagsbilden gör allt ännu bättre. Så snygg! 
 
Fortsätt med såna här släpp!!
 

Indigo x Papis - EKXTC

 
Jag delade en trailer till denna på min Facebook för ett tag sedan, och sen missade jag den när den släpptes. Applåder till mig, haha!
 
Men bättre sent än aldrig. Har alltid gillat dessa grabbar från Malmö. Har faktiskt följt dem ett bra tag. Och jag måste säga detta: det låter bara bättre och bättre för varje släpp. 
Även om jag inte lyssnar på den här typen av musik särskilt mycket just nu, så är detta en låt som jag absolut komma spela väldigt mycket. 
Videon var också jävligt bra faktiskt. Älskar den här stilen på musikvideos, mörkt och enkelt. 
 

Henx - Ingen som mig

 
Haha jag har varit helt off igen. Men mina vänner, sånt är livet ibland. Så idag måste jag komma ikapp på all fet musik som släppts medan jag varit fullt upptagen med jobb och andra tråkigheter. 
 
Till att börja med har vi denna: Ett solo-släpp från Henx! Hur fett låter inte det? 
Jag älskar låten, den utstrålar så mycket självförtroende! En sån låt som man lyssnar på när man behöver en ego-boost. 
Skrattade lite åt videon också. Så roligt hur den gick från en "vanlig" musikvideo, för att sedan spåra ur helt i slutet. Så påhittig och bra video.
 
Kolla på den ni också:
 

Alpis - Inga mer tårar ft. Miraki

 
Alltså det är otroligt hur Alpis lyckas dra fram känslor ur mig med sin musik. Känslor som jag trodde att jag inte hade kvar. Hans texter har alltid en otroligt stark betydelse, vilket gör att alla hans låtar förmedlar starka känslor. 
Jag blev kär i den här låten innan jag ens hade hört hela. 
 
Videon passade otroligt bra till låten. Älskar den mörka viben, med röken och elden.
Tack Alpis, och Miraki för ännu en otroligt bra låt!
(Den finns såklart även på Spotify för er som föredrar det!)
 

Alex Ceesay - Friendzone ft. Mwuana

 
Jag vet inte om jag skrivit något om Alex Ceesay tidigare. Men ni borde veta vem han är. Han är riktigt riktigt tung iallafall!
Denna gången har han teamat ihop sig med Mwuana (en av Sveriges bästa artister, om ni frågar mig,). Oväntad men jäääävligt fet kombination. Lyssnade på denna på vägen till jobbet igår och den fastnade direkt.
 
Tycker ni alla ska ta er tid till att lyssna på denna nu direkt:
 

Ikhana - VHVH

 
Är det bara jag som blir lite förtrollad av Ikhanas röst? Den är så unik!
Denna låten släpptes förövrigt i fredags om jag inte kommer ihåg helt fel?
Helt fantastiskt bra är den iallafall, lyssna på den ni också:
 

Album: Aleks - Livet mellan raderna

 
Jag vaknade med ett glädjerus imorse. För jag visste. Jag visste att Aleks hade släppt album idag. Han har inte släppt ett helt album sedan 2011. Och jäklar vilken comeback. Några av låtarna har ju funnits ute ett tag nu, som singlar. Men det finns några helt nya fantastiska låtar också. 
 
Jag hade antagligen kunnat skriva en hel novell om hur fantastiskt detta album är. Men den texten sparar jag. För jag har en känsla av att ni kommer se mer av detta album här på bloggen. Mer än så säger jag inte. 
En sak kan jag dock erkänna: Det fanns inte en enda dålig låt på den här plattan. Inte en enda. 
Men såklart finns det några låtar som sticker ut mer än de andra. Även om det var svårt att välja. Min absoluta favorit är nog "ibland" men den har ju funnits ute ett tag. Så om jag ska välja några av de helt nya låtarna, så väljer jag nog "Ingenting" med Abidaz, och "Känn ingen sorg". 
Egentligen blir jag helt tagen av varena låt på plattan. Det är något med Aleks röst, och melodierna. Jag kan inte sätta ord på det. 
 
Sist men inte minst vill jag tillägga att jag älskar omslaget. Det är så.. vackert.. på något sätt.
 
Lyssna in albumet ni också, tro mig, ni kommer bli helt tagna. 
 

Dani M - Hela livet ft. Abidaz

 
Wow. Jag hade faktiskt inte väntat mig en sån här låt från Dani M, vet inte varför. Men jävlar så bra den var. Vilken kombo.
Hoppas ni också tycker om den!
 

Exklusivt släpp: Cashmir - Vi går hårt [Prod. hvongucci]

 
Idag fick jag en riktigt fet möjlighet. Att släppa en låt exklusivt via min kära blogg! Hur fett är inte det? 
Eftersom jag inte är van vid detta riktigt än, så vet jag inte riktigt hur man presenterar en låt. Allt jag kan tillägga är att jag själv tycker att låten är fet! 
Presentationen fick artisterna själva stå för denna gång. Och om ni gillar låten så finns det mer musik att hämta på Spotify.
 
"Cashmir från smutsiga södern aktuella med EP:n ''Trapfunk'' öppnar godispåsen och släpper en ny street audio ''Vi går hårt'' med Darre och Mx producerad av: hvongucci"

Cashmir ''Trapfunk'' @ Spotify: https://open.spotify.com/album/0edPOHrYff5fWcWz8SfUm3


Bilal - Drar mig ner

 
Ni borde ha vant er vid det här laget att jag ligger lite efter med musiken som släpps och så där.. Men det är mycket just nu. Jag kommer vara back on track snart, men just nu är det mycket. Sorry bout that.
 
Som ni kanske redan kan gissa så var det några dagar sedan denna släpptes, men vad gör det? Jag gillar den som fan iallafall, Bilal är en riktigt tung artist. Gillar den lite mörkare viben på låten faktiskt, kanske är för att jag är i ett sånt state of mind just nu. 
 
Hoppas ni också diggar den. Och för er som inte använder Spotify, så finns låten även på Youtube.
 

Ozzy - Tomma dagar ft. Guleed, Mwuana

 
Har ingen riktig kolla på när denna släpptes. Men den har rullat förbi i mitt Facebook-flöde några gånger nu, så kände att det var dags att dela den.
 
Alltså first things first, jag älskar beatet. Känns som att jag alltid säger det (haha). Men jag har någon förkärlek till såna här lite drömmiga beats. Sån är jag bara.
Låten i sin helhet var rätt bra. Jag fastnade inte så där extremt, men den var bra. När jag läste vilka artister som medverkade så fick jag lite att bita i. Det lät som en udda mix. Men det gick hem, absolut! 
 
Jag måste bara tillägga en grej om videon. Är det bara jag som blir typ rädd när man inte ser ansiktet på huvudpersonen? (Haha värst vad personlig jag blev idag då...) Eller alltså, inte rädd. Men fick typ en obehagskänsla i magen. Haha herregud vad fjantig jag e.
 
Kolla in videon ni också: 
 

Claudio Picasso - Spela Gata ft. Kaybee, Baber & Ariias

 
Fick denna skickad till mig av Claudio på Facebook för bara någon dag sedan, men jag har haft fullt upp med jobbsökande och annat svammel så jag har helt enkelt inte hunnit. 
 
För er som kanske har missat vem Claudio är, så är han ena halvan av G-Punkten. Om ni inte har koll på dem så råder jag er att kolla upp deras musik på Youtube!
Jag diggar den här låten faktiskt, även om det inte är riktigt sånt här jag lyssnar på mest för tillfället. 
 
Hoppas ni också gillar den!
 

Zeki ft, Hassman - Bara kör (prod, Stress)

 
Alltså, Zeki har gjort reklam för den här låten huur länge som helst på sitt Instagramkonto bland annat. Så gissa om man varit förväntansfull? Dessutom blev det typ omöjligt att missa den när den väl kom. 
Att Stress är en av Sveriges tyngsta producenter tror jag att de flesta vet, och när man lägger ihop honom och Zeki så blir det en dunderlåt! För mig var det även en helt ny röst på refrängen, har aldrig hört honom förut. Men han va riktigt riktigt bra.
 
Om jag ska säga något om videon, så tycker jag att det var en standard hiphop-video. Inget negativt menat, den var snyggt gjord.
 
Kolla in videon ni också:
 

Jireel - Cataleya

 
Nivy har gjort det igen. En dunderlåt. Känns som en självklarhet att skriva dem orden varje gång någon från Nivy släpper något nytt. Vilka stjärnor.
 
Jag älskar beatet, och texten, så hela låten basically. Var iallafall snabb på att lägga in den i min Spotifylista. 
Videon var snyggt gjord, i ungefär samma stuk som Nivys videos oftast är. Men det är ju en del av deras charm. 
 
Kolla in videon ni också:
 

Karim - Benzema (Kicka den som)

 
Hallå guys!
Jag är så ledsen över att jag varit borta ett tag, ni har hört den förut jag vet. Men den här veckan har jag haft fullt upp, for realz. Har haft intropass på nya jobbet, tatuerat mig, fått besök, sett Justin Bieber, varit på Gröna Lund osv osv. Hoppas ni förstår.
 
Tillbaka till ämnet: Karim släppte ju denna förra veckan nångång, om jag inte har helt fel? Innan dess så var det ett bra tag sedan han släppte något sist, så jag hade väldigt stora förhoppningar på denna. Blev jag besviken? Nej. Tvärtom, denna var över förväntan. Så. Jävla. Bra.
 
Lyssna på låten, och kolla in videon, ni också: