Daglig dos

 
 
 

#rödnovember

Vem mer än jag är redo för #rödnovember?! Första släppet kommer nu på fredag och det är inga mindre än Labyrint som står för musiken. Låtarna heter Motattack & Fakking fin och de vackra omslagen är självklart målade av José David Hildebrand. Checka honom på instagram: @jdavidk


Hemgång

Shoo!
Här i Umeå skiner solen och det finns inte en enda fläck snö på marken. Jag blir fett ledsen när jag tänker på att det är dags att åka hem till all snö och kylan. Fast ska inte gråta i onödan, har ju haft en superbra helg annars! Träffat nytt folk, träffat kändisar osv. Det känns riktigt bra.
 
När jag kommer hem så får ni ett långt och mycket känslosamt inlägg, som jag inte har tid att skriva just nu. Tills dess hoppas jag att ni inte saknar mig för mycket.
 
Ni får även vara utan bilder just nu medan jag använder Patriks dator.
Pusspusss

Nytt: Xersize - 4 minute masterpiece

Shoo alla fina!
Sitter hos bästa Patrik för tillfället. Har ju smitit till Umeå över helgen. Ikväll ska vi rocka Five och kika Näääk och Nimo. Är så taggad så jag nästan dör. Men innan dess måste jag vänta in seg Patrik som är och käkar middag med sina coworkers. Och medan jag ändå sitter här och väntar så kan jag dela med mig av något nytt.
 
Xersize har nämligen äntligen droppat sin "4 Minute Masterpiece". Den är astung! Kolla in den här under:
 
 

Nytt album: Syster Sol - Mellan raderna

Nu är Syster Sol aktuell med sitt nya album "Mellan raderna". Albumet gästas av b.la Dirty Jens (Sjukstugan) och Aki. Min favoritlåt från albumet måste vara "Inte som det verkar".
 
 
 
Lyssna här och hitta en egen favoritlåt:
 
 

Video: Tyler, the Creator - Tamale/Answer

För er som följer min blogg så kommer detta inte som någon nyhet, men för er andra: Odd Future är mina största favoriter inom Hiphop, alla gånger. Jag älskar att de kör sin helt personliga stil osv. Blir så inspirerad av dem.
För ett tag sedan så släppte Tyler sin nya video till låten Tamale, och även en kortare bit till låten Answer. Jag ÄLSKAR den! Älskar hur galna hans videos är, älskar hur han rappar och älskar framförallt att han rider på en katt i videon. Han verkligen skiter i vad alla tycker och bara kör sitt eget Race!
 
"They say I've calmed down since the last album.
Well, lick my dick, how does that sound?"
 
Kolla in videon här nedanför och inspireras av galenskaperna!
 
 

Nytt: Oskar Linnros - Från Balkongen (Redline Remix)

För 2 dagar sedan hände något som var jävligt stort för mig och säkert många andra! Oskar Linnros släppte en låt med Stor, Linda Pira och Mohammed Ali. En remix på hans hitlåt "Från Balkongen". Den kunde fan inte ha blivit bättre. Jag är så glad att Oskar börjat med hiphop igen, min älskade Kihlen är tillbaka.
 
Kommer droga sönder den här. Låten finns även på Spotify & iTunes, men lägger upp Youtube "videon" för alla er som kanske inte använder något av de andra alternativen. Länkar till Spotify & iTunes finns under videon.
 
 
 
 
Oskar Linnros-Från balkongen - Redline Remix feat Linda Pira , Stor och Mohammed Ali
Spotify: http://open.spotify.com/album/2MBIZTg...
ITunes: https://itunes.apple.com/se/album/fra...

Ekar tomt och tyst här

Vet att jag är skitdålig på att uppdatera. Jag har helt enkelt inte haft tid. Imorgon däremot kommer ni få iallafall ett inlägg.
Har inte mått så bra på senaste heller, vet inte vad det beror på. Är bara trasig antar jag, sånt händer ibland..
 
Yeye, vi hörs imorgon alla läsare!
 
 

Johan Alander & Johan Klingwall - Aska

Hur har jag missat denna? Svara på det snälla. Dock är den bara några dagar gammal, men ändå!
Värsta drogen ju! Big up Johan Alander och Johan Klingwall!
 
D R O G!
 
 

Nytt: Synonym - Hungrig (Min Introduktion)

För två dagar sen släppte Synonym sin nya video till låten "Hungrig". Jag var någon dag sen med att dela med mig av den, men här är den iallafall!
 
 
Överfet säger jag, vad tycker ni?
 
 
Text av: Synonym
Producerad av: Robin Sundgren "Dalen Beats"
Mixad av: Sebastian Backlund
Filmad / Redigerad av: Jay Creatives
Sponsrad av: Art by Koree

Video: Stor - Pappas låt (Remix) Ft. Seinabo Sey

Tidigare idag så släppte Stor sin nya video på remixen av "Pappas låt". Där den otroligt duktiga sångerskan Seinabo Sey medverkar.
Personligen så tycker jag att låten är bättre med Dani M i refrängen. Fast denna var också riktigt bra. Videon var laddad med känslor.
Kolla in videon och skapa en egen åsikt!
 
 

Oskar Linnros i Kärleksattacken

Så idag är Oskar Linnros med i Kärleksattacken. Och jag blir så sjuuukt nostalgisk.
 
2007 var första gången jag hörde Snook. 14 år gammal, på Lussevakan, på Nordan i Malmberget. Visste inte vilka de var, hade inte en aning. Jag tyckte mest bara att det skulle bli kul att se något nytt. För mycket smink, lite för mycket attityd, långt ifrån personen jag är idag. Var osäker på vem jag var. Musiken började pumpa i lokalen och jag stod nästan längst fram. Killarna från Snook hade jag aldrig tidigare sett, men Kihlen (Oskar Linnros) blev jag nästan kär i. Hans texter och hans flow skakade om min värld, sen kan man ju inte heller neka att han ser grymt bra ut. Kommer ihåg att jag sträckte mig mot scenen, och Oskar tog min hand. Haha! Det var nog total lycka just i det ögonblicket. Men iallafall, efter den kvällen så satt jag och tokletade efter Snooks musik överallt! Så idag när jag hörde bl.a. Lejonhjärta och Längst fram i taxin på radion så blev mitt hjärta alldeles varmt. Det var nog efter Snook som jag började inse att hiphop faktiskt var en stor del av mitt liv. Även om det inte är förrän nu som jag verkligen hittat mig själv, så var nog Snook en stor del på min väg dit jag är idag.
 
Numer är ju Oskar lite mer utav en pop artist, men jag kommer aldrig sluta lyssna på honom. Jag gillar musiken som han gör nu också. För mig kommer han alltid räknas in i den Svenska hiphopen, vilken musik han än gör.
 
Strax ska han iallafall rappa live, så nu måste jag släppa denna nostalgitripp och koncentrera mig på radion!
 
Kihlen i hjärtat för alltid. :)
 
 

Videopremiär: Kartellen ft. Aleks - Underklassmusik

I måndags släppte Kartellen sin nya låt & video "Underklassmusik" tillsammans med Aleks. Låten är en del av det kommande albumet "Ånger & Kamp del 2" som släpps den 23 November i år.
 
Jag vet att jag lovade att publicera videon direkt den släpptes men jag har haft fullt upp med jobb. Har själv inte haft tid att kolla på videon förrän igår. Den berörde mig iallafall, på ett sätt som bara Kartellens låtar kan. Låten innehåller så mycket känslor. Detta är en text som alla borde lyssna noga på!
 
 

Video: Jaqe - Oprah

Vet ni vad jag glömt dela med er? Jo Jaqes nya video! Här har ni videon till låten "Oprah" som jag skrev om för ett tag sen. T U N G!
 
 

Release: Kartellen ft. Aleks - Underklassmusik

Idag klockan 17.00 släpper Kartellen äntligen den efterlängtade videon till "Underklassmusik". Men redan nu kan du tjuvlyssna på låten på både Spotify & iTunes. Singeln är den första att släppas från kommande albumet Ånger & Kamp del 2. Albumet släpps den 23 November.
(Nedanför bilden så kan ni lyssna på låten)
 
 
 
Kartellen gör sin grej som vanligt. Gud vad jag blev kär i låten. Kan knappt vänta på att få se videon sen. Och jag måste till och med vänta ända till 22.30, då jag jobbar hela dagen. Känns ju lagomt trist. Har iallafall riktigt höga förväntningar på både videon och kommande albumet, så jag hoppas inte att jag blir besviken.
 
 

OFWGKTA

Äntligen något nytt från mina favoriter! Odd Future har inte gjort något alls dåligt, och det kommer nog aldrig hända heller. Tyler och Earl mördade låten som vanligt, men vem visste att Domo hade detta i sig? He just KILLED it!
 
 

MOVITS! ft. Zacke - Halvvägs (Live i Nyhetsmorgon)

En av mina absoluta favoritlåtar, en nybliven sådan. Zacke är ju som sagt Norrlands stolthet, men Movits är ju också Norrlänningar. Så man kan ju säga att Norrlänningar kan sin grej ändå. Så himla bra låt! Du hittar den på Movits! nya platta "Huvudet bland molnen", på Spotify bl.a.
 
 

Video: LöstFolk - LöstFolk-Stylee

Äntligen ser man något nytt från grabbarna i LöstFolk. Det har viskats mycket om att en ny video var på gång, och nu landade den! LöstFolk släpper alltså ny låt & video! Den heter "LöstFolk-Stylee" och den kommer spelas sjukt mycket hemma hos mig iallafall! (Fast jag redan hört låten på Kärleksattacken ;) )
 
Viba med dom!
 
 
 
Foto: Arash Farhadi & Yoel Escanilla (Level Up Pictures)
Redigering: Arash Farhadi
http://www.youtube.com/user/levelupic...

Musik producerad och mixad av Filip Aldahan för 756 Productions
Text och vokaler: Moncho, Format och Robin Djoon
Special Guests: Baba Afshin och José

Mastrad av Olof Olofsson i Studio Ströbylund

(P) 2013 ÄktaBra produktioner
© 2013 LöstFolkMusik

"LöstFolk-Styleee" är tagen från LöstFolks kommande EP. #höstfolk

7 Oktober

Kartellen släpper ny singel den 7/10. Låten heter underklassmusik och gästas av Aleks. 
Stay tuned for more info!



EP: Lilla Namo - Tuggare Utan Gränser (T.U.G)

För ett tag sen så släppte Lilla Namo sin nya EP "Tuggare utan gränser". Enligt min åsikt så är Lilla Namo en av de största namnen i Sverige just nu. Hon kör verkligen på sin egen stil och jag älskar henne. Min favorit från EP:n är nog "Alla fel på samma gång" som hon gör tillsammans med Linnea Henriksson & Jaqe.
 
Lyssna här nere och hitta en egen favorit!