Kid Jallow - Wuzi

 
Ännu en video inspelad någonstans utanför Sverige. Haha, jag får panik på riktigt nu. Måste åka iväg.
 
Anyways. Hoppas ni har hört Kid Jallow, för han e tung! Efter "Henne & henny" så har jag väntat ivrigt på nästa släpp. Det tog ett ganska bra tag, men den som väntar på något gott.. blir sällan besviken. Och jag blev absolut inte besviken på denna. Den kommer spelas flitigt i min Spotifylista!
 
Lyssna även in låten på både Spotify & iTunes!
 

Medina - Haffla avenyn

 
Det här har helt glidit förbi mig igår. Jag hade inte en aning om att Medina skulle släppa ett nytt album. Sen dök det bara upp i mitt nyhetsflöde. Har inte hunnit lyssna igenom hela än. Men som det brukar vara med Medina så är låtarna väldigt lätta att tycka om.
 
Lyssna in "Haffla avenyn" på Spotify!
 

Första lediga lördagen

Godmorgon på er!

Jag har min första lediga lördag på väldigt väldigt länge. Det känns otroligt skönt faktiskt. Att bara få vara. Så ikväll ska jag på releasefest med min bästa gäärrää. Ska dela med mig av eventet så fort jag orkar starta datorn. Vilket lär bli snart för jag har GoT abstinens. Hehe.

Jag blir nog kvar i sängen ett tag. Fördelarna med att vara bloggare är ju att du kan göra ALLT jobb från sängen! Finns lite musik och så att dela med er faktiskt, så de fixar jag snart!

Måste bara vakna till liv först, har drömt så sjuka saker inatt. 
xoxo
Erica 




One night stand (Video)

 
Som jag skrev igår kväll så har jag ju hamnat i någon sorts flyktpsykos. Vill lämna landet snabbast möjligt och aldrig komma tillbaka. Danis nya video gjorde ju inte saken bättre om jag säger så. Haha! Men annars var det en asfet video. Hoppas ni gillar!
 

Grillat & Grändy - Kör vi tills att dör vi

 
Det här är lätt det bästa som hänt på länge. Grillat & Grändy. Har ni hört om dem? Det var tyst ett bra tag efter att de släppte "Gendish & Gäris" 2012. Ibland har de dock smygit in på andras låtar och remixer. Har ni inte hört om dem? Då har ni missat något. Nu är de här med en helt ny EP. Med överfeta gäster, bland andra Denz, Amin & Karim. Det finns inte en enda dålig låt på denna EP. Och omslaget är helt magiskt. Det är inte tyst längre. Kungarna är tillbaka. Kör vi tills att dör vi!
 

Mvh fröken förvirrad

Godkväll alla ni fina som läser min blogg.
 
Jag ljuger nog lite när jag säger att jag varit upptagen. Imorse så blev jag det, för då ringde de ut mig på jobb. Direkt efter jobbet så åkte jag på möte också. Och jag är alltid som oftast ganska känslomässigt uppriven efter dessa möten. Inte ledsen direkt, men jag får mycket att tänka på. Så jag hade mest lust att ligga i min säng och stirra mig blind på avsnitt efter avsnitt av Game of Thrones. Det hjälper en att stänga av sin hjärna ett tag. Nu är jag däremot piggare igen och tänkte väl duscha och sånt innan jag lägger mig och sover. Kanske äter något också, har liksom glömt bort att äta idag.
 
Imorgon är det skolavslutning. Jag kan inte riktigt fatta hur fort det här året har gått. Jag är typ i chocktillstånd. Jag vill skriva ett helt inlägg om hur det känns, så hårt är det! Haha. Men det får jag isåfall fixa imorgon. Känns som att det passar bättre då. Folk säger till mig att jag kan det här med att skriva. Att man blir berörd av att läsa mina ord. Så jag tänkte ge er ett smakprov på hur det kan se ut när jag är fast i mitt eget huvud och skriver för mig själv.
 
"Ni vet känslan när man inte riktigt vet vad man känner? Nej inte jag heller. Jag är så splittrad just nu. Borde jag må bra efter allt som hänt? Borde jag ligga hemma och gråta till Leslie Tay fortfarande? Behöver jag skämmas över att jag faktiskt mår bättre? Det känns som det. Att jag borde skämmas alltså. Varför vet jag inte. Allt jag vet är att jag vill tagga långt. Flyktbeteende numero uno just nu. Fly landet helt ensam ett tag. Ligga på en strand, skriva texter och dricka alkohol. Får psykos på mig själv och försöker motarbeta tanken på att jag hade kunnat leva life någon annanstans. Men psykoser är ändå rätt nice ibland. Man får tagga från verkligheten ett tag. Jag tror att jag har fastnat där den här gången, i min egna psykos. Men äh, kör vi tills att dör vi! Eller hur var det man sa?"
 
- Fröken förvirrad, 2015.
 
 
 

Keya - Leyla

 
Haha är det någon grej att alla rappare ska släppa kärlekslåtar när det blir sommar? Klagar absolut inte på låten, den va fet! Men det känns som att kärlekslåtar bara regnar ner nu.
 
Som sagt, låten är riktigt bra!
Lyssna in den på Spotify,
 

Dj Black Moose - Bara säg det

 
 
ft. Kid Jallow, Ibbe, Lxxe
 
Jag älskar det här beatet. Och original-låten "Hold you down" är en favorit hos mig. Så nu när den finns på svenska så är ju lyckan total. Så himla braaaa!
Gissar att jag typ är den enda som inte hört denna förrän nu, haha!
 

Onsdag

Godmorgon!

Jag är så trött idag. Men den här gången är det självförvållat. Jag kollade en riktigt bra film igår och kunde verkligen inte slita mig. De som inte hört om West Memphis Three borde verkligen se ALLT som finns om dem. Så himla intressant och hjärtskärande historia. 

Idag hade vi någon sorts utvärdering i skolan. Vet inte riktigt vad det innebär, men jag får väl se när jag kommer dit. 

Vi hörs senare!
xoxo
Erica 




Abstrakt - Blodsband

 
Fick denna skickad till mig innan Polen-resan så den är väl inte så värst jätteny längre. Men direkt jag hörde den så kände jag behovet av att dela den. För hur fin var den inte? En väldigt känslofylld text, och vacker video.
 
Checka den!
 

Grillat & Grändy - Luren i fickan

 
Woopwoop, ett till släpp från Sveriges coolaste duo! Nu sitter jag bara och väntar till helgen när de släpper sin EP "Kör vi tills att dör vi" sen så kommer nog första halvan av mitt år vara perfekt. För fasen vad tunga de är.
 
Psst. De har releasefest på Trädgården på lördag också, bara så ni vet :)
 

Breffa - #Number

 
Ännu ett släpp från Breffa. Checka den!
 

Abidaz ft. Khalifa - Centrum

 
Är denna gammal eller ny? Jag får inte riktigt något grepp om det. Men jag gillar den som fan iallafall. Och kände väl att någon av mina läsare borde gilla den lika mycket!
 

FPGP - Sebbe Staxx, Abidaz, Finess & N

 
"För Pengar Gör Pengar"
Jag antar att många redan sett denna video. Men jag kände att jag behöver dela den! För det var bara feta jävla rappare och de gjorde den så jävla bra. Ursäkta språket men jag tyckte den var såååå tung!
 
Hoppas verkligen att ni inte missat denna.
 

Finns ingen som mig

Godmorgon!

Hur känns det med måndag igen? Inte så värst spännande om ni frågar mig. Är så trött så det typ ilar i hela huvudet. Har drömt mardrömmar som vanligt. Det tar liksom aldrig slut. Men jag får väl leva med det antar jag. 

Vi har avslutningsredovisning idag också. Jag är inte förberedd alls så måste fixa det i skolan. Får slänga ihop något i sista minuten som vanligt. 

Nu känns det som jag inte har nåt att skriva om så avrundar här.
xoxo
Erica


Bild från helgens videoinspelning :)

Dani M - One night stand

 
Denna fantastiska låten ploppade upp i mitt nyhetsflöde igårmorse. Eftersom jag varit borta i några dagar så har mycket musik inte uppmärksammats här på bloggen. Men tro mig, jag har koll på vilka släpp som kommit och jag kommer uppdatera er om alla.
 
Blev iallafall kär i den här låten. Den var så jääävla bra. Ursäkta språket. Hehe.
 

Synonym - Ekot av mitt skratt

 
Så länge har jag funderat över när Synonym ska släppa något nytt. Typ ända sedan jag intervjuade honom utifrån hans förra släpp "Så f*cking vackert". Den här låten är ungefär motsatsen till den. Jag tror faktiskt att denna låt är min nya favorit med honom.
 
Checka videon nu nu nu!
 

Helt förstörd

Godmorgon älsklingar!

Jag tvingade precis mig själv att vakna. Det var kämpigt faktiskt. Tror det beror på att jag är både fysiskt och psykiskt utmattad efter klassresan. Det kan ju lätt bli lite krävande att hänga i extremt sociala situationer dygnet runt i fyra dagar. Inget ont menat, jag hade jättekul! Men samtidigt så har jag ju andra issues som har tagit rätt mycket energi.

Inne i mitt huvud så har jag redan börjat planera nästa resa. Jag känner typ att jag MÅSTE resa för att kunna släppa taget om vissa saker. Det är tragiskt men tydligen sant.

Nåväl, jag måste börja göra mig iordning nu. Är mycket som står på schemat idag! Till att börja med så måste jag på Forex och växla tillbaka lite cash så jag kan handla mat. 
Vi hörs sen!
xoxo
Erica 




Kommande från Ice Twice

Jag har precis landat hemma i mitt rum igen efter veckans äventyr och kände hur det kliar i fingrarna. Har ju på något sätt lyckats överge bloggen lite, vilket inte ens hände medan jag var i Thailand, haha! (kan bero på att jag ej hade tillgång till dator i Warszawa, plus att vi aldrig var på hostellet typ, iallafall aldrig ensam.) Berättar mer om resan sen.
 
MEN! Medan jag var borta så viskade en fågel i mitt öra att Ice Twice släpper ny låt snart. Inget exakt datum än. Men den droppas med tillhörande video och jag har lyckats på tag på omslaget! Så håll ögon och öron öppna, okej?
 
 

Warszawa

Shu, tja, hola, hello, zdravo!

Haha blandar alla språk jag kan för tillfället. Är förövrigt i Polen för tillfället för er som missat det. Är här på klassresa som en avslutning på detta skolåret. Vi har mest bara myst på här. Druckit billig polsk öl och varit på upptäcktsfärder runt staden. Levt life lite helt enkelt. Och Gud vad jag älskar språket, eller jag är typ kär i alla slaviska språk. Speciellt serbiska/bosniska/kroatiska, så nästa resa blir nog till något av dem länderna. 

Känns inte som att jag har något vettigt att berätta så jag hör av mig senare. Tills dess kan ni få en bild på en av de vackraste kyrkorna jag sett. Tyvärr gick vi aldrig in, men det kanske jag hinner en annan dag.

xoxo
Erica 



Identity - MoMoney

 
Identity är nya för mig. Har inte hört dem förr. Men jag gillade låten. 
Så nu har ni något att underhålla er med medan jag är borta, för den är verkligen värd att checka!
 

Moodboard

Tidsinställt inlägg då jag inte vet när jag har internet som sagt!
 
 

Latenight update

Shululu homies!
 
Jag ska åka mot centralen om ca 8 timmar. Har jag packat klart? Nej. Har jag skickat in mitt personliga brev till skolan? Ja faktiskt, otroligt nog. Men packningen går trögt. Varför då? Jag vet inte ens själv om jag ska vara ärlig. Har fått ner de kläder jag ska använda men inte mer än så. Har inte ens råd att åka någonstans egentligen. Har verkligen minimum MINIMUM budget att klara mig på men.. det kanske blir kul ändå. Bara jag inte deppar ihop helt och hållet under resans gång. Risken finns ju! Heheh.
 
Vart ska jag? På klassresa till okänd ort. Ska iallafall sätta mina fötter i ett annat land igen. Och för någon vecka sedan var jag astaggad. Not so much anymore. Tror jag har för mycket annat att tänka på. Hoppas världens bästa klass kan bättra på den saken iallafall, för jag själv verkar inte kunna det. Tyvärr.
 
Och tyvärr så vet jag inte när jag kommer kunna blogga nästa gång. Vet inte när jag kommer att ha internet överhuvudtaget. Pissigt eller hur? Men om nu någon skulle vilja nå mig av någon anledning så finns jag på Whatsapp, eller i Facebookchatten. Jag svarar när jag kan helt enkelt. Annars hörs vi väl på Fredag. Om inte flyget kraschar, haha!
 
Puss & Kram på er tills dess, och hoppas ni har det bra/bättre än mig.
xoxo
Erica
 
 

Sebbe Selectas - Spår av verkligheten

 
Fick denna skickad till mig igår. Har ni hört den??
 

IVOxAK - Baba

 
Hahaha alltså jag skrattar så jag gråter. Hur j*vla snygg video var inte det här? Och låten är ju fantastisk!
 
"Knulla din mamma, Björn Söder.
Du kan kalla mig pappa.
Hälsning från alla blattar plus de svennar som fattar."
 
Jag älskar den, sen får ju alla tycka som de vill. Så vad tycker ni andra om videon?
 

Neonsigns & Supernatural

Idag är en sån där dag då jag kände för att plocka ihop ett moodboard igen. Dock blev det ganska rörigt den här gången för jag har återigen tusen saker som snurrar i min skalle. Men det som hörs mest just nu är väl min längtan efter mer Supernatural. Min favoritserie i hela jävla världen! Haha.
Så jag plockade ihop några bilder. Kan vara det mest osammanhängande moodboardet hittills men wth. 
Snart ska jag iallafall tillbaka till morfar och äta middag igen. Sen ska jag nog hänga med Bella ett tag, om det inte blir för sent och jag strejkar, hehe.
 
 

Destruktivitet vs. Kreativitet

Godmorgon eller vad man nu säger klockan 3 på eftermiddagen. 
 
Jag har vaknat för inte så längesen, nattjobb ni vet? Vissa tar ju sig inte hem förrän 4 på morgonen när man jobbat. Höll dessutom på att frysa ihjäl på vägen hem. Men så går det när man tror att det är sommar och inte tar på sig nog med kläder innan man drar ut. 
Sen så drömde jag rätt jobbiga saker igen hela natten så det har väl förstört mycket av sömnen. Och ikväll är det jobb som gäller igen. Så det är bara att bita ihop och köra. Cash is king ya know. 
 
Känner att jag varit rätt så produktiv den här veckan. Speciellt när det gäller mitt än så länge hemliga projekt. Däremot börjar paniken kicka in lite när jag inser att jag har fyra dagar på mig att skriva ihop ett personligt brev och skicka in det till skolan. Dessutom så börjar jag tvivla på om jag verkligen ska gå den utbildningen. Varför vet jag inte. Fast det känns som att jag kommer ångra mig om jag inte söker!
 
Det här är det eviga kriget mellan destruktivitet och kreativitet som pågår i min hjärna. För mycket har hänt på för kort tid och då är det lätt att falla tillbaka i gamla mönster. MEN jag krigar för att få kreativiteten tillbaka, tvivla icket. Och jag skulle aldrig aldrig aldrig ge upp min kära blogg. Den dagen jag gör det så vet ni att det gått åt helvete på riktigt. Hahaha!
 
Nu ska jag göra mig klar och åka iväg till morfar för middag igen. De har lämnat en öppen inbjudan hela helgen så jag hänger nog där tills jag ska på jobbet. Bygger upp lite positiv energi innan jag måste sticka, haha. 
 
xoxo
Erica
 
 

SödraSidan - Till slut (Video)

 
Jag är totalt nerkärad i den här videon. Jag vet att jag la ut den igår, men tydligen så släpptes den officiellt idag. Oops, my bad. 
Är inte videon helt jävla fantastisk?! Och låten kommer jag definitivt använda i min slutredovisning i skolan. Inget snack om den saken.
 

Joakim Gissberg - Ge mig nåt mer

 
Alltså, en sak är ju glasklar. Jag har en lista över Sveriges bästa sångröster, och tvivla inte en sekund på att Joakim Gissberg ligger högt upp på den listan. För det gör han. Hans låtar passar mig alltid perfekt också av någon anledning.
Den här Joakim Gissberg är ju tamejtusan helt underbar.
 

SödraSidan - Till slut (Video)

 
Jag såg den här videon igår på releasen, och herregud så bra den var. Jag är helt fascinerad!
Den här låten och videon ska definitivt vara del av min slutredovisning i skolan!
 

Segar mera

Goodday y'all! 
 
Jag sitter fortfarande i sängen pga lathet. Har drömt så sjukt konstiga drömmar inatt samt är allmänt leds. För skiten som snurrar runt i min skalle verkar aldrig bli bättre. Vad jag än gör så blir det aldrig bättre. Sjukt va? Ja det tycker jag med då jag faktiskt vill släppa taget om skiten och gå vidare. Men tydligen funkar det inte så. Fast jag håller mig positiv ändå, och gör allt det där som jag brukar göra annars också.
 
På tal om det så var jag på releasefest igår. SödraSidan hade videorelease, och jag hade ingen lust att gå ut egentligen. Men jag tvingade mig själv att iallafall gå dit och se videon. Slutade med att jag stannade för att se liveuppträdanden också. Hann hälsa på några bekanta ansikten också, innan jag sprang hem i regnet. Var typ genomblöt när jag väl satte mig på tåget, men ändå så jävla glad. Jag har ju liksom inte varit på releasefest sen nångång i början på Februari så jag har glömt bort hur kul det faktiskt är. Hur kul det är att stå och trängas i en hypad publik och bara känna basen i bröstet. Så jävla fett!
 
Videon släpps på Youtube idag, så jag kommer självklart dela den med er. För den var rikstung!
Nu ska jag fixa något att äta och kanske ta en cigg.
 
xoxo
Erica
 
 

Yemi - Filer

 
Jag känner igen den här snubben. Jag måste antingen ha sett honom live tidigare, eller så har vi träffats någonstans. Haha!
Fet låt iallafall, checka dennn!
 

Mycket i skallen

Godmorgon!
 
Sorry för sen update men har inte kommit in på bloggen av någon konstig anledning. Sidan vägrade ladda. Så jag har suttit här och varit enormt irriterad över det, men nu är det löst!
Idag är en riktig fixardag. Ska sätta mig och pussla ihop 3 olika mejl som ska skickas iväg till att börja med. Sen ska jag dammsuga hela lägenheten och plocka iordning alla mina hyllor. För jag har precis fått in en ny bokhylla hit av min fina roomie, så tänkte fylla den med diverse skrot som ligger i ikeapåsar fortfarande. Det är ju bara ca ett halvår sen jag flyttade in här, haha!
 
Sen tänkte jag nog hinna handla också, och förbereda mig mentalt på att jag ska lämna Sverige igen om en vecka. Gissa hur glad jag blev när jag insåg att jag faktiskt kommer få lämna landet igen? Vart jag ska berättar jag mer om när det närmar sig, då jag inte vet hur myckte jag kommer kunna blogga under tiden och så. Och sist men inte minst så funderar jag på att dra förbi SödraSidans releasefest ikväll, är så nyfiken på att se deras nya video. Hade dock varit kul att hitta någon att gå dit med. Än så länge har ingen svarat, men vi får väl se. Annars går jag förbi ensam, bara för att se den! 
 
Bäst jag sätter igång nu innan jag blir för lat!
Vi hörs senare
xoxo
Erica
 
 

Havet är djupt

Godmorgon!

Jag fick jobba idag också! Hur bra är inte det? Så än en gång kommer jag inte kunna uppdatera på hela dagen. Men de gör ju inte så mycket, eller? Ni får sakna mig om ni vill haha. Jobbar till halv 5 så uppdaterar antingen efter det eller imorgon. 

Känns som att jag har 2000 bollar i luften just nu så jag måste börja prioritera. Men det är bra att jag har något att distrahera min hjärna med, så jag inte tänker så mycket åt fel håll. De som vet de vet. 

Vi hörs senare!
xoxo
Erica




Breffa - Mc'Lovin

 
Ännu ett släpp från Breffa, den här snubben sover aldrig! Haha. Låten är bra, och den påminner mig om någon annan låt som jag brukade lyssna på när jag var yngre. Kan bara inte komma på vilken. 
 

Insomnia

Godmorgon! 

Jag trodde jag skulle vara ledig idag och hade liksom planerat hela min dag efter det. Skulle tvätta kläder och allt möjligt, men så blev jag inringd på jobb så jag fick skjuta på allt. Inte för att det gör något för jag kunde ändå inte sova. Vaknade 7 av konstiga drömmar och kunde inte somna om. 

Jobbar nog till 16 ungefär, sen måste jag skynda hem så jag hinner tvätta. Så vi hörs nångång senare. 

xoxo
Erica 




DC Grimsta - Känslan

Efter de två helt fantastiska låtarna "När vi går", och "Inom sin tid" så har nu DC Grimsta släppt tredje låten från sitta kommande album "Mitt eviga krig". Albumet släpps till hösten och I can't wait! För hur bra är han inte? Jag känner mig alltid så hemma i hans texter.
 
Klicka på bilden för att komma till låten. (min webbläsare bråkar och vill inte bädda in spelaren, sorrii)
 
 

Öppet hus

Godmorgon!

Känns ganska skevt att åka till skolan på en lördag. Men vi har öppet hus idag så vi ska ragga nya elever till projektverkstan. Kan tipsa alla er läsare om att söka dit! Om ni har någon dröm som ni vill göra till verklighet så är denna utbildning perfekt! Och ni som bor i Sthlm kan ju komma till Skärholmen på öppet hus och kolla ordentligt! 
Kommer vara där mellan 12 och halv två, så kom och säg hej :) 

Hörs snart
xoxo
Erica



Centrum - Va sa du

 
Jag är kär i beatet, haha! Men låten i helhet var grym också såklart!
Checka den:
 

Jag<3Svenskhiphop: Joel Fungz

 
Förra fredagen så satte jag mig på tuben mot Hässelby för att möta upp Joel. Det var en lång resa från söderort till västerort men så himla värt det! Vet ni vem Joel är förresten? Om inte så kommer ni få reda på det nu. För jag fick så himla bra svar på mina frågor. Grymt stort tack till Joel både för medverkan och för de varma orden! 
 
 

Berätta mer om dig själv för de som inte känner till dig.

 Mitt namn är Joel Fungz, jag är 18 år och jag bor här i Hässelby gård. Har hållit på med musik på riktigt nu i 2-3 år, men har alltid gillat musik. Ända sedan jag var liten. Framförallt hiphop, det har alltid varit min grej.

 

Finns det någon som du inspireras av musikmässigt? Vem & Varför?

 Vi kan börja med A$ap Rocky. Han blir jag inspirerad av för att han är sig själv. Han ser inte sig själv som bara rappare, utan mer som artist. Precis som jag också gör. Han är videoregissör, som jag också vill bli. Han håller även på med fashion, han gillar kläder lika mycket som jag. Så det känns som att vi har mycket gemensamt.

 Sen har vi också Kendrick Lamar. Jag älskar hans musik och hans budskap. Och en nykomling som heter Gold Link (?), han blir jag också inspirerad av.

 

Hur kom du på att det var musik du ville hålla på med?

 När jag var riktigt liten så var det 50 Cent som verkligen fick mig att gilla musiken. Jag gick i 3an eller 4an, och jag förstod inte ens vad han sa. Jag hörde hur han använda massor av svordomar, och han såg väldigt cool ut. Jag älskade verkligen sättet han var på, sättet han rappade på. Jag ville vara som honom. För du vet när man var yngre så var ju ”gangsta”stilen värsta grejen. Det var därifrån jag började skriva texter. Jag skrev aldrig en hel låt, utan det var mer verser.

 Ju äldre jag blir, desto mer börjar jag hitta mig själv, min egen stil. Men 50 Cent var den som fick mig att börja rappa.

 

Var ”36 bars” första sologrejen du har släppt?

 Ja det var det, min första egna intro-låt kan man säga, till ett nytt sound i Sverige.

 

Vad fick dig att skriva den? Hur kom den till så att säga?

 Hela mitt mixtape är egentligen från 2013, och den skulle släppas 2014 men det blev aldrig av eftersom jag jobbade med min grupp Svart & vit. Vi släppte ”vår hemmaplan” och vi skulle släppa flera låtar. Tyvärr så blev det inte av, så jag fick flytta fram mitt mixtape till i år.

Så jag satte mig med min producent i studion och kände att jag ville släppa min egen sololåt. Han gav mitt ett beat, och jag sa att jag ville göra något annorlunda, något helt nytt. Jag ville verkligen inte komma med något som folk förväntade sig, utan jag ville gå en helt annan väg. Så min producent lekte med beatet.

Det jag ville förmedla med ”36 Bars” var att man ska våga göra annorlunda saker. Att man ska våga vara annorlunda, våga sticka ut. Jag tycker svensk hiphop för 1-2 år sedan var väldigt enformigt, samma saker, samma ämnen. Så jag ville komma med någonting nytt. Man märker hur jag flowar på olika sätt. Jag rappar snabbt ibland, sakta ibland. Det är för att bevisa att jag kan flowa på olika sätt. Så den förmedlar att man ska våga vara annorlunda, framförallt våga vara sig själv.

 

Vad inspireras du av när du skriver dina texter?

 Man inspireras av allting. Det som händer i vardagen, mina kompisar, konversationer med kloka människor. Jag inspireras utav människor, och artister. Framförallt människor som Kendrick Lamar, A$ap Rocky och GoldLink. De artister som går sin egen väg och skiter i vad andra tycker. Sen får jag inte glömma min mamma!

 

Vad hände med ”Svart & Vit”? Det har varit tyst från er ett tag.

 Vi jobbar tillsammans än idag. Jag jobbar med dem samtidigt som jag gör min sologrej. Vi kommer kanske släppa nya grejer i Maj, annars i Augusti. Så jag kommer fortsätta jobba med dem, men just nu ligger fokus på min sologrej. Mitt mixtape släpps i slutet på Maj, inget speciellt datum satt än.

 

Hur länge har ni varit en grupp? Hur träffades ni?

 Vi har varit en grupp sedan 2012. Det var så att Nasim och Thrife (Thrife är Ayos son), kände varandra sedan tidigare. Och jag och Thrife är barndomsvänner kan man säga. Jag och Thrife började göra musik och insåg att vi gillade samma sak. Han berättade för mig att han hade en vän som hette Nasim som också rappade, och ville bilda en grupp. Så de två bildade en duo först, och sen frågade de mig om jag också ville joina. Så jag och Thrife åkte ut till Skärholmen, det var där jag träffade Nasim första gången. Han bad mig rappa för honom, så jag gjorde det, och efter det så bildade vi 3 en grupp.

 Efter en vecka släppte vi en låt som hette miljonär. Sen gick det vidare och vi började jobba med Stress. Det var på grund av Thrifes pappa, de kände varandra sedan tidigare. Men vi var så unga då och vi tog inte musiken så seriöst, vi var lite lalliga. Typ om vi skulle ha möte med Stress så kanske en av oss inte dök upp osv. Det blev som det blev, men därifrån har vi bara jobbat på egen hand.

Sen kom dunderlåten ”vår hemmaplan” och den blev en stor grej.

 

Vad har du för ambitioner och mål inför framtiden?

 Jag vill ta det så långt som möjligt. Framförallt vill jag göra musik! Jag brukar inte lyssna så mycket på svensk hiphop. Men när jag väl gör det så hör jag hur många rappar om problem i samhället, men det är sällan någon pratar om några lösningar. Och jag tycker det kan bli lite tråkigt. När du lyssnar på musik ska du liksom hamna i en helt annan värld. Så allt jag vill göra är musik. Sen så vill jag även bevisa att jag kommer från en förort, men jag kan fortfarande vara mig själv och rappa om saker som jag känner för. Jag behöver inte gå efter den här trenden som redan finns. Jag vill nå ut till alla, för jag vet att det finns fler som mig. Som tänker annorlunda, från andra orter, men som inte vågar göra sin grej i rädslan av att kanske hamna utanför eller så. Jag vill förklara för folk att de ska känna sig fria och göra det dem vill. Man lever bara en gång!

 

Har du något tips till andra därute som kanske har stora drömmar, men inte vågar följa dem?

 Som Jay-Z sa: ”Det smartaste man göra är att aldrig ge upp.”. Det spelar ingen roll vad du än håller på med. Om något du gör inte fungerar, testa göra nya saker på nya sätt. Det viktigaste är att du följer ditt hjärta. Att man är sig själv och gör det man känner för. Sen är det viktigt att älska det man gör, man ska inte göra något bara för pengarna. Det ska komma från hjärtat!

 

Okej, frågorna är slut. Men finns det något som du själv vill lägga till?

 Shoutout till Level8, det är där jag spelat in hela mixtapet. Sen en shoutout till Miljon som spelat in både ”vår hemmaplan” och ”36 bars”, och till Gateway music. Och en till alla som supportar mig, dom ska vara redo för mixtapet som släpps i maj! ”Nu eller aldrig” heter den, det kommer bli nice.

 Sen vill jag ge ett stort tack till dig, för att du kom hela vägen hit till Hässelby. Tack för att du verkligen supportar svensk hiphop! Du ska vara stolt över det du gör. Jag är jättetacksam för det, av hela mitt hjärta. En fet shoutout till dig! Glöm inte att skriva in det här i intervjun, ditt namn måste vara med!

 

 


Breffa - Presidential Island

 
Minns ni han jag skrev om för ett tag sedan? Han skickade iallafall sin nya låt till mig igår. 
Vad tycker ni?
Bilden lånade jag från hans Facebook!
 

Vilken jävla grej

Godmorgon!

Sitter på bussen och pumpar "Parranoia" på högsta volym för tillfället. Typ det bästa som kunde hänt på hela veckan att den kom upp på Spotify. Lycklig tjej. Annars så har jag huvudvärk och mår lite illa, migrän typ men vad gör det? Solen skiner! 

Ska till skolan och ordna det sista inför öppet hus så gissar att det inte blir så lång dag. Sen vet jag inte vad som händer. Vi får väl se. Fattar ej riktigt vart den här veckan försvann. Det är redan torsdag för fan. Haha!

Aja, hörs sen!
xoxo 
Erica 




Mwuana - EP1: Spiridon

 
Jag hoppar upp och ner av glädje i sängen! Parranoia finns på Spotify nuuuu för Mwuana har släppt fetaste EPn!
Kan ni förstå?! Hallå lycklig_tjej_93.
ALLA låtar är bra, jag lovar. Lyssna igenom den.
Men parranoia är bäst, så det så.
 

Grillat & Grändy - Jag har fakking fått lön

 
Hahaha alltså denna video. Jag satt och skratta igenom typ hela. Så jävla genialisk, lika fakking genialisk som låten. Oh my god, Grill & Grän räddade min dag. Skönaste duon everrrrr!
 

Sociopathic blvck

Känner mig såå kär i svart idag. Så dagens moodboard får helt enkelt symbolisera "the purity" av att ha svart i alla former!
 
 

Mobilupdate

Mornin guys!

Jag är så himla trött på mobiluppdateringar varje morgon. Önskar jag var smart nog att kliva upp tidigare så jag hinner blogga från datorn. Men just nu går det inte, haha!

Jag är bättre idag iallafall. Jag liksom tvingade mig själv att må bättre imorse när jag vaknade. Så nu ska jag till skolan och ordna inför öppet hus. Sen ska jag jobba ikväll! Det gäller att ligga i nu eftersom skolan slutar snart och då slutar pengarna komma. Tyvärr. 

Vi hörs sen!
xoxo
Erica 




Sonny D & Lorik - Nostalgi

Fick denna skickad till mig igårkväll av Sonny. Tyckte låten var bra och ville dela den med er! Hoppas ni diggar.
 

Better off without you

Godmorgon!
 
Idag har jag en av mina sämre dagar. Kanske är det för att jag ska på möte idag igen. Jag vet inte. Men jag har spenderat hela morgonen med att googla, läsa och försöka förstå. Och jag förstår faktiskt allt som hänt nu. Men ibland vill inte min hjärna samarbeta, det kallas "overthinking". Jag dras tillbaka till samma frågor hela tiden även om jag har svaret på dem alla. Det är som att jag undermedvetet inte vill förstå. Det blir kaos.
 
Anyways. Jag plockade ihop ännu ett moodboard igår. Mest för att ha något att stärka mig själv med, för jag kände på mig redan igår att det skulle bli såhär. Så vi får hoppas att det faktiskt hjälper. 
 
Jag måste göra mig klar nu, så jag inte blir sen till mitt möte. Så jag får höra av mig lite senare.
 
Ha en överfin måndag alla ni där ute!
xoxo
Erica
 
 

MCMG

 
Vet ni vad? En liten fågel viskade i mitt öra att en helt ny grupp är på väg upp på den svenska hiphopscenen. MCMG är namnet och gruppen består av dessa artister:
 
Ice Twice, en reggaesångerska från Västerås som enligt mig är riktigt tung!
Tower, rappare som i år skickade in ett bidrag till NästaNivå, hade inte hört honom förr men han är duktig!
SDR, killen som la bland de bästa bidragen till NästaNivå iår!
Breffa, rappare som kör på engelska. Hade inte hört honom heller tidigare men han har talang!
 
Dessa fyra ska alltså börja jobba tillsammans som grupp. Och jag tycker det låter hur spännande som helst. 
 
Lyssna in allas individuella musik här nedan!
 

Dehär e parranoia!

Goodmornin beautiful people!
 
Jag vaknade på städhumör idag. Så det är väl vad jag har tänkt göra innan jag packar mig vidare till min kära morfar. Ska städa ur mitt rum på riktigt och sedan tänkte jag dammsuga igenom resten av lägenheten när jag ändå är igång. Det är en sådan söndag helt enkelt. En sån där söndag då jag vill hålla mig sysselsatt och vara på språng hela tiden. Så jag ska hinna handla också. Tänkte belöna mig själv med värsta söndagsmyset ikväll när jag är klar med allt. Så det så!
 
Men innan dess så tänkte jag även hitta något roligt att blogga om. Och tro mig jag har en bra grej! 
Fick några nya bilder idag också, från Thailand. Min nyfunna vän Melinda hade tydligen några bilder på oss som inte fanns på Facebook, så hon skickade över dem till mig. Damn I miss that place. Haha!
 
Vi hörs lite senare
xoxo
Erica
 
 

Michel Dida - 100%

 
Michel Dida är ett fakking musikaliskt geni. Jag kan inte förklara det på annat sätt. Och han bevisar det ännu mer varje gång han skriver en textrad. Håller någon med mig?
 

Marc Divine - Förortsblues

 
"Marc Divine som kommer ifrån förorten Tensta släpper nu första videon till sitt kommande album via TGC ENT. Videon till låten "Förortsblues" är editerad och redigerad av Def Från TGC ENT.Nu den 22:a maj släpps Marc Divines skiva "Odrägligt beteende" med 13 nya låtar på Spotify och iTunes mfl."
 
Fick denna skickad till mig imorse och ville dela den med er! Vad tycker ni?

Saturday mood

Godmorgon people!
 
Jag kan inte riktigt släppa tanken på palmer, paraplydrinkar och blåa hav. Varje gång jag går in på Weheart it och ska skapa någon sorts moodboard så slutar det med att jag söker på "travel the world, white beaches, palmtrees, travel asia" osv. Haha. Men det är väl den moden jag är i just nu. Att resa, och plugga samtidigt. Vi får se vart jag hamnar. Någonstans där det är billigt iallafall.
 
Jag har inga som helst planer idag. Känns väl sådär. Känns som att jag varit hemma nog många helger. Vill ut och göra något. Inte dricka alkohol men något annat. Så vi får väl se om jag får tag på någon. Men först ska jag ut på en cigg. Och såklart har jag ju förberett dagens moodboard. Lägger till en liten text som beskriver hela tankebanan ganska väl.
 
"Jag älskar min stad och mitt liv,
så ingen missförstår.
Vill bara komma bort härifrån."
 
 

Lokal - Havet är djupt ft. Patryk & Ibbe

 
Ni har väl inte missat att G.L.A blev en del av Team Galagowear records för inte så länge sen? Klart ni inte har.
Denna var nog det första släppet genom TGR.
Älskar låten. Som jag sa förra veckan: Låtar om olycklig kärlek är ju så himla bra. Och jag behöver dem så himla mycket för tillfället.
 
Tack grabbar för en fet låt!
 

In gods perfect timing.

Godmorgon!
 
Jag har sovit fram tills nu faktiskt. Fast det är ju inte så konstigt med tanke på hur länge jag jobbade igår. Från 23 - 05. Så jag var inte hemma förrän just innan 6 på morgonen. Jobbade på ett nytt ställe igår faktiskt. Garderoben på Wonk. Det var väl inte så himla mycket drag igår, men timmarna gick ändå. Alltid bra att ha något att distrahera skallen med iallafall. Så man inte tänker så jävla mycket.
 
Idag var väl planen att fixa en intervju men eftersom jag sovit bort hela dagen så vet jag inte riktigt hur det blir. För ska nämligen hem till morfar också på middag snart. Får höra med Joel vad han tycker helt enkelt.
 
Men först ska jag vakna till liv och peta i mig morgonciggen!
 
xoxo
Erica
 
 
Den här låten är rakt av en beskrivning av mitt tidigare liv. Backa bakåt i tiden två år så hittade ni mig här. "Gendish gör mig glad, för stunden är jag lykkeli". Vill jag tillbaka dit? Aldrig.