Allyawan - Goolooleh (Kulor) ft. Aki, Alee

 
När jag hörde den här låten första gången, så var min första tanke att den behövde verkligen en video. Så detta har jag väntat på sedan November mina vänner. Och resultatet? Helt fantastiskt. De fick liksom in en hel historia i en liten musikvideo.
 
Vad tycker ni?
 

Kingsizegalan 2015!

Vet ni hur länge jag har velat uppleva detta? Sedan jag startade min blogg så har jag längtat till detta. När jag officiellt startade Skitsamma.nu, så sa jag till mig själv "2015 ska du vara på Kingsizegalan Erica, och folk kommer veta vem du är." Och tänk att det blev så. Tack vare min överfina vän Melika så fick jag gå! Dessutom fick jag gå med VIP-band. Det här känns helt sjukt. Och galan var så JÄVLA bra. Tyvärr kan jag inte säga att höll med i många kategorier, men alla var värdiga vinnare på olika sätt. Blackmoose vann iallafall Årets DJ tredje året i rad, Galagowear fick Årets streetwear för tredje året i rad, och Ametist vann Årets original. Patham tog hem Årets genombrott, så jävla nice! Resten av vinnarna kan ni förmodligen se på Kingsizemagazine.se om ni missade galan igår.
 
Nu ska jag upp ur sängen och vänta på att Amanda vaknar, haha hon förtjänar fan att sova. Höll henne vaken i ganska exakt ett dygn igår!
 
Bilder kommer när jag kollat igenom dem på luren, tills dess får ni en på mig och min älskling Mariella!
 
 

Hörs snart!

Godmorgon finisar!

Tänkte bara be om ursäkt för säääämst uppdatering igår. Och meddela att jag skriver mer strax, ska bara vakna till liv först. Puss & kram!

Aliammo - Ghettobarn

 
Nytt från Alliammo!
Jag har inte hunnit lyssna på den själv för jag har fullt upp här hemma. Men vad tycker ni?

Hold you down

Alltså idag mår en så jävla bra! (minus värk i ryggen)
Jag har många anledningar att må så här idag! 
 
1. Imorgon kommer en gammal homie till mig och hänger en hel vecka!
2. KINGSIZEGALAN!
3. 10 dagar till Thailand!
4. Har bästa musiken i öronen haha
 
Dock så har jag en del att göra idag. Måste städa och tvätta kläder innan jag får besök. Men det kommer gå hur lätt som helst idag känns det som. Sen ska jag möta Melika i stan lite senare. Vi ska kolla runt lite på kläder osv. Ber till gudarna att mina byxor hinner komma! För isåfall kommer jag vara kattens mamma imorgon, haha! Oj vad fel det kändes att säga så om sig själv. 
 
Men vet ni? Jag har hört rykten om att en riktigt tung snubbe ska släppa låt idag, så jag hör av mig snart :)
 
 

Black & White

A black & white state of mind
 
 

På bättringsvägen

Woho jag börjar bli frisk!
Jag tror att två dagar hemma i en varm säng + 200 glas citronsaft var bra för mig. För även om näsan fortfarande är täppt som ett stockat avlopp så är huvudet mycket piggare. Och vädret gör saken ännu bättre!
Så idag försöker jag hitta en bra anledning att trotsa sjukan och gå ut i solen. Behöver man ens en ursäkt? Haha.
 
Vet ni vad homies?! På fredag ska jag få göra något som jag velat göra i 2 års tid. Jag ska få gå på KINGSIZEGALAN! Jag är så jäävla excited. Att jag dessutom får gå med mina tjejer + en gammal vän är bara ännu bättre. Åh jag är så förväntansfull. 
 
Nu känns det som att jag bara sitter och ordbajsar igen, så jag bjuder på en inspirationsbild + min "good feeling" lista från Youtube. 
 
xoxo
 
 

Vila från allt

Hey y'all!
 
Jag har lite tråkiga nyheter. Jag måste ta en paus idag. En paus från bloggen, en paus från livet, en paus från allt i princip. Jag är så himla sjuk just nu så jag orkar knappt prata. Har legat däckad i sängen sen igår och jag kommer nog inte röra mig så långt härifrån på ett tag. Jag får ju besök på fredag och vill gärna vara frisk tilldess, så jag kan vara ett roligt sällskap för min vän som kommer hit för första gången!
 
Kan hända att jag slänger upp en moodboard här lite senare, om jag orkar. Nu ska jag iallafall fortsätta se lite American horror story och försöka bli frisk.
 
Hoppas ni får en bra dag allihopa!
 
 

Denis Alic feat. Jos-f & Zai - Bäst I Gamet

 
Hittade denna feta låt imorse när jag vaknade.
Sov inte på denna va?
(Bilden är från Denis senaste släpp "komma iväg")
 

Förkyld och frusen

Goodmornin yall!

Jag har lyckats dra på mig världens förkylning så jag är helt död. Kunde inte somna förrän halv 5 imorse pga feberfrossa. Sen så blev jag väckt för typ 2 timmar sedan så sömnbristen är ett faktum. Blir nog kvar hemma i sängen resten av dagen, måste vila så jag blir frisk. Hatar verkligen att vara sjuk! Fast det är väl tur att det kom nu, så jag hinner bli frisk innan jag åker. Haha.

Men vet ni? Jag hör av mig om ett tag. Ska lägga mig och kika någon film nu. 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan! 




Tre bilder








Suverän kväll

Jag är såååå trött idag, men det är värt det. För det var så jävla kul igår. Innan vi kickade igång kvällen så blev jag stört nervös. Jag fick ansvar för kameran HELA kvällen och fick då lite press på mig. Det var ingen lek att ta bilder på folk inne på Society igår, för stället var packat med folk. Jag fick kriga mig fram genom folket och ta så många bilder jag bara hann. Tyvärr var det inte många som ville vara med på mingelbilder, men några stycken fick jag ihop. Träffade även på en massa vänner och bekanta under kvällen, många av dem var det längesen jag träffat faktiskt. 
 
Kvällen varvades mellan att ta bilder, dricka drinkar och dansa. Och jag tycker att jag lyckades suveränt på alla fronter. Lyckades även boka in ett spännande "möte" med en artist nu till veckan. Vi får se om hen kommer ihåg det bara, hen var rätt full igår. Haha! 
 
Melika är jättenöjd med bilderna jag tog igår. Vilket är det viktigaste. Men det betyder även väldigt mycket för mig att hon är imponerad! Foto är absolut något som jag vill lära mig mer om, och fortsätta med.
 
Nu ska jag ut på en cigg!
 
Ha en lugn och skön söndag people.
 
 

Moodboard & soulfood

Dagens moodboard, och en låt som ger mig lugn i själen.
Ha en fin lördag allihopa!
 
 

Idag smäller det!

Vaknade upp helt glad och peppad idag. För idag händer det som jag längtat till. Duvetinte firar 6 år! Shit vad kul det ska bli. Ska dansa galet hela kvällen med mina brudar och bara ha kul. Verkar bli en fullsatt kväll också!
Men innan dess så ska vi iväg och hjälpa Melika att frakta alla grejer bort till Society. Och än innan dess så ska jag hinna äta och fixa mig, så det blir nog ingen mer uppdatering idag. 
 
Tänkte bara hinna slänga upp en moodboard idag igen, bara för att rensa mitt eget huvud lite!
 
puss&kram
 
 

Moodboard

Idag är en sån dag, då jag kände att en moodboard skulle kicka igång mig lite. Jag ska börja göra en moodboard om dagen. Kanske inte kommer publicera alla. De är mest för min egen skull.
Vad är då en moodboard? Jo, du samlar på dig bilder som beskriver hur du känner just nu. Så hur känner jag mig just nu? Osäker på framtiden, vill se världen, hög på kärlek, och samtidigt känner jag mig som en riktig gee.
 
 

Antwan - Begåvade ft. Mabel

 
Minns ni videoinspelningen jag var på för ett x antal månader sen? Hade nästan glömt bort den själv, haha!
Det här är alltså resultatet av den. I like it! (Tur att jag inte syns så överdrivet mycket)
Videon är made av JayCreatives, och artisterna ni ser och hör heter Antwan och Mabel.
 
Checka den!
 

LöstFolk ft. Dani M - Aina älskar reggae

 
LöstFolk släppte idag en ny låt, "Aina älskar reggae". Hur fantastiskt är inte bara namnet?
Och i videon medverkar allas våran favorit: Bängan Lagerblad!
 
Riktigt bra låt, spana in den här nedan:
 

Adam Tensta W. Sibille Attar - Let me

 
Det känns som en evighet sen jag lyssnade på Adam Tensta. 
Men nu har han kommit med nytt, och snart kommer ett nytt album också.
Jag diggar denna iallafall!
 

Duvetinte.se fyller 6 år!

 
På lördag är det värstingkerstin fest på Society! Duvetinte.se fyller 6 år och det ska firas ordentligt.
Det kommer vara en rad feta uppträdanden under kvällen, och goodiebags från Galagowear finns!
Och dagen till ära så har Melika snickrat ihop ett mixtape med massor av svensk hiphop som hon släppt på bloggen genom åren. Lyssna in den!
 
Hoppas vi ses på lördag.
 

K thx bye

Godmorgon sunshines! (fast morgonen är slut.
 
Jag vet att jag är segis på mina lediga dagar men jagbaesån. Jag kan inte kliva upp tidigt om jag inte absolut måste. Haha! Jag fungerar bäst om jag får sova till 11 minst. Vaknade väl vid den tiden idag, men har inte haft orken att kicka igång datorn förrän nu. 
 
Jag hade planerat massor med saker som jag ska göra idag, men idag är jag inte lika motiverad. Fast jag ska iallafall orka ta mig till polisen och hämta ut mitt pass innan de stänger. Sen ska jag väl fortsätta söka lite jobb och sånt. Jag har börjat söka jobb på förskolor faktiskt, känns som att det skulle passa mig. Så förhoppningsvis får jag nåt snart. I need the extra cash ni vet.
 
Vi hörs på ett tag, måste fixa mig och sånt tråkigt nu!
 
 

Mwuana - Du vet att jag säljer

 
Asså hur j*vla tung var inte denna?
 

#kämpa

Godmorgon!

Som rubriken kanske visar så hade jag en tuff morgon. Eller tuff och tuff. Det var ett äventyr helt enkelt. Höll på att missa bussen till och med. Hårt läge. 
Men nu är jag på väg mot skäris iallafall.  Måste verkligen försöka koncentrera mig bättre idag, var helt borta igår. Har typ inte en aning om vad vi gjort hela dagen. 

Ska försöka vakna till nu med lite bra musik. Vi hörs lite senare.




Kände mig kreativ

..och här är resultatet! Mitt nya omslag på Facebook.
 
 

Johan Alander - 15 miljoner mil

 
Johan Alander. Han är och kommer alltid vara en stor människa inom musiken för mig. Att han förra året gick ut med att han ska sluta göra musik var en tragedi för mig. Men turligt nog så kom han tillbaka.
Det här är en låt som tydligen är skriven för 2 år sedan, men som han väljer att släppa nu. Och gud vad jag älskar den!
(Bild lånad från Johans Facebooksida)
 

Måndags moden

Godmorgon people!

För en gångs skull har jag inte behövt stressa sönder på en måndag. Kunde fixa allt i min egna takt imorse, vilket gjorde att morgondampet var minimalt. Haha! Jag brukar vanligtvis inte vara så trevlig på morgonen. 
Nu ska jag iallafall till skolan. Första riktiga lektionen på 1,5 vecka idag, så det känns konstigt att åka dit faktiskt. Well, det ska nog gå bra. 

Har ingen aning om vad som sker senare. Så vi tar det sen tycker jag!

Ha en fin måndag! 




Huvudvärkens mamma

Godmorgon folket!
 
Jag är helt död i mitt huvud idag. Varför? Jo för att någon ringde och väckte mig klockan 8 imorse, så jag inte kunde somna om igen. Plus att jag drack vin igår, kaos. Lyckades slumra till igen vid halv 10 och sen blev jag väckt av ett Skype samtal, inget dåligt dock. Mest mysigt faktiskt.
 
Igår var jag på 60 års kalas hos min morfar, åt gott och drack alldeles för mycket. Sen stack jag vidare till Society och mötte upp mina brudar. Vi dansade nonstop hela kvällen och hade hur kul som helst. Som vi alltid har i och för sig. Vi avslutade kvällen på något mathak, kommer inte ihåg vilket, men maten var fantastiskt god just då iallafall. Synd bara att en av mina brudar blev av med sin telefon på vägen till tuben. Så jävla lågt att sno någons telefon så där. Usch.
 
Aja, nu ska jag Skypa med en söt, sen iväg till morfar på middag igen. Vi får väl se hur det mås där borta idag. Haha!
 
Puss så länge.
 
 

Alex Rios - Strippa ft. Nayomi

 
Jag är officiellt kär..
..I senaste släppet från Alex Rios. Denna kommer spelas flitigt i mina hörlurar.
 
Lyssna in den på Spotify!
 

Happy valentine!

Hi guys!
 
Jag brukar inte fira alla hjärtans dag. Förutom med familjen. Och idag så har jag inte ens min familj här. Men det gör inget. För idag är första gången som jag tänker fira alla hjärtans dag med mina fina vänner! Sen så har jag ju någon speciell i tankarna, synd att jag inte kan träffa hen bara. 22 dagar kvar bara.
 
Annars så ska jag iväg till min morfar på någon timme och fira honom. Han fyllde 60 år igår så de bjuder på mat och så idag. Det blir nog att jag hänger där hela dagen idag. Sen ikväll så sticker jag ut med mina tjejer. Jag lägger ut eventet i ett eget inlägg om en liten stund. Först måste jag bara få i mig lite kaffe så jag blir människa!
 
Puss & kram på alla där ute. Hoppas ni får en dag sprängfylld med kärlek!!
 
 

#sammahimmel

 
Videon som sparkar igång kampanjen "Samma himmel" är ute nu! 
Kampanjen har budskapet "En musikkampanj för ett bättre Sverige" och startades av bl.a. Arvid Lundquist (tjuvjakt). Här samlas unga artister från hela landet med olika förutsättningar & bakgrund, och tillsammans skapade de denna låten!
 
"Fuck var du bor, vi är av samma generation.
Vi kollar på samma himmel, samma sol från en annan vinkel."
 
Sånt här är så vackert, och så VIKTIGT. 
 

#eydåswerje

Nu är det klart mina vänner! Biljetten är bokad och humöret gick från 0-100 på 2 sekunder. 
Om ynka 23 dagar sätter jag mig på ett plan som tar mig till...THAILAND! Kan knappt fatta det själv. Jag har inte satt min fot utanför Sverige på 8 år. (Om man inte räknar diverse kryssningar som jag hunnit vara på) Men senast jag var på semester var nångång 2007. Så ni förstår min glädje va? 
Oroa er inte, jag kommer ta med bloggen och alla mina projekt dit bort. Så lätt blir ni inte av med mig! Haha.
 
Annars då? Jag har precis kokat kaffe och tänkte väl försöka varva ner mina nerver med någon serie eller så. Vet att jag varit sämst på att blogga de senaste dagarna men det är mycket i min skalle. Eller det har VARIT mycket i min skalle. Nu är allting klart och det är dags att varva ner. Det ska jag nog klara av, tror jag. Hoppas dagarna går fort nu bara. Och hoppas att jag inte går vilse på flygplatsen när jag väl kommer dit. Haha.
 
Vi hörs om en liten stund kompisar!
 
 

Mardrömmar

Shit vad jag inte sovit bra inatt. Vaknade vid 4 imorse av att jag låg och skakade och hade världens äckligaste mardröm. Av någon anledning drömmer jag samma mardröm varje gång. Tur att det inte händer så ofta iallafall.
Sen har jag vaknat klockan halv 8, halv 9 och slutligen typ 20 över 10. Så om jag är utvilad? Inte det minsta.
Men sen när har det stoppat mig?
 
Idag ska jag in till Farsta och uträtta några viktiga ärenden inför min resa. Spännande va? Snart är allt klart och då ska jag berätta allt!
Men först kaffe och måla på ett ansikte så man ser levande ut. 
 
xoxo
Erica
 
 

Rosh - Svart diamant

 
Idag är den stora dagen!
Rosh har släppt sin debut-ep "Svart Diamant".
 
Lyssna in den på Spotify!
 

Inte backa bakåt

Godmorgon!

Vet ni? Jag tog fel på dag igår. Så jag åkte till skolan helt i onödan. Det var idag jag hade handledning så fick kliva upp tidigt idag igen. Tur jag hade någon som ringde mig imorse, annars hade jag sovit för länge. Haha.

Så idag står handledning på schemat och sen resten av dagen ska jag lägga upp lite nya delmål och sånt där kul. En heldag med projektet helt enkelt! Det borde gå rätt bra, för jag är på bra humör idag. Dessutom är det sol ute. Mina ögon är inte riktigt vana vid ljuset än men det kommer. Vet ni vad förresten? Mina ögon skiftar färg, i solljus har jag ett blått och ett grönt öga. Hur coolt?! Så där random fakta på morgonen. 

Vi hörs snart! 




Skriva av sig.

Godmorgon peepz!

Försov mig imorse. Så hann inte blogga innan jag fick stressa till bussen. Är egentligen ledig från skolan hela veckan men har handledning idag så måste dit. 

Alltså jag börjar vara så taggad på äventyr nu! Var och fixade pass och vaccinerade mig igår, så nu känns det som att det verkligen börjar hända. Jag är sååååhär glad. När allt är klart så ska jag berätta vart jag är på väg. Alla som känner mig vet det redan, men inte ni andra. Om några dagar borde allt vara klart iallafall. Håll ut tills dess!

Vi hörs lite senare! 




Sara Mettou ft. Frank tha corp - No Faces

 
Jag blev störtkär i beatet på denna. 
Men låten i sin helhet var också bra!
 
Checka den!
 

Sindri - Let me love you (cover)

 
Jag älskar Sindris covers, om någon skulle ha missat det.

Eller Sindris musik överhuvudtaget är ju bra. Det är sånt här som jag klassar in i min "soulmedicine" kategori. Så ni andra måste också höra denna! Checka den på Soundcloud.
 

Busy bee

Godmorgon!
 
Även om jag har fått massa sovmorgon så är måndagar riktigt tuffa. Man har väl inte riktigt kunnat släppa helgen än antar jag. Well, jag har iallafall egen projekt-tid hela veckan, förutom en kortare handledning imorgon. Så det är ju skönt. Då kan jag prioritera annat denna vecka.
 
Nog om det. Om någon timme ska jag sticka iväg in mot stan och ordna lite grejer. Är nog hemma igen mitt på dagen nångång. Men först och främst ska jag fixa kaffe och gå ut på en cigg. Annars kommer inte dagen fungera normalt. Haha! Plockade ihop en liten moodboard på Weheartit också, kan va bra ibland.'
 
Hör snart!
 
 

Let's go around the world.

Godkväll peepz.
 

Den här dagen har varit helt snurrig. Inte på ett dåligt sätt dock. Jag sov sjukt länge imorse, men det får man på söndagar. Sen så har jag hängt lite hos morfar och ätit mest. Det kanske verkar som en lugn dag men i min skalle har det varit kaos. Jag har tusen saker att tänka på just nu. Och imorgon börjar allt fix. Så förhoppningsvis lugnar sig mitt sinne när jag fått lite gjort. Busy lady ya know.
 
Jag är fett trött just nu iallafall, och klockan är inte ens 8 på kvällen haha! Men no sleep for the wicked. För jag ska hänga i Skype lite med min fina, och sen spendera resten av kvällen med lite filmer och sånt. Bästa söndagsnöjet. Får väl se hur sent det blir. För som sagt så ska jag upp tidigt imorgon och fixa en massa grejer. Åh jag är så excited! Jag taggar från Sverige om en månad och jääävlar vad skönt det ska bli.
 
"Sometimes the wrong choices, takes us to the right places"
 
 
 

Diezel - GodDamnn

 
Det var inte så längesedan sist som Diezel släppte något, men nu är han här igen!

Ni vet väl vem han är? Det är klart! 
Han är NästaNivå - vinnare, och alla årets vinnare tar död på mig. De är så tunga allihopa.
Anyways, tung låt. Lyssna in den!
 

Rallebrush - Takeover

 
 
Har ni koll på Rallebrush? Det borde ni ha.
Han är en av vinnarna i NästaNivå, och han är grymt jävla duktig!
Han släppte denna låten igår, och hur fet är den inte?!
 

Baksmällans mamma

Alltså hörrni, idag mår jag inte okej!

Jag drack vin igår, även fast jag vet att vin ger mig den värsta baksmällan på jorden. Smart tjej_93. Och jag har sovit som en galning asså. Vaknade typ vid 2 av att det ringde på Skype, och då trodde jag att klockan var typ 10 på morgonen. Haha. Helt borta i skallen kan man kalla det. Men ikväll kör vi igen! (Fast utan alkohol förhoppningsvis) Ska till Bunker bar, Melika har spelning där. Så ni som inte har något att göra kan ju pallra finstjärtarna dit vettja! 
 
Min mode idag är egentligen lugn och tystnad. Har suttit och lyssnat på själsrenande musik hela dagen. Och med det menar jag Frank Ocean, Linda Pira, Kumba och DC Grimsta typ (När vi går är ju helt magisk). Ska väl alldeles strax börja fixa mig. Ska möta Melika i stan kvart över 8. Och jag har inte ens bestämt vad jag ska ha på mig. Åh herreminskapare jag kommer få stressa i sista minuten som vanligt. 
 
Aja, dags att sparka igång mig själv. Vi hörs senare!
 
 

Jag <3 Svensk hiphop: Samboii

 

Om jag säger Samboii, vad tänker ni på då? Kanske han som var med i Lyckliga gatans andra avsnitt, eller han som släppte sin debutsingel för inte så längesedan. Men sanningen är att Samboii varit med i musikvärlden längre än så. Så om ni vill veta mer om Sam som både artist och person, är denna intervjun perfekt att läsa. Ett stort tack till Sam som ville vara med i mitt projekt! 

Berätta lite mer om dig själv och hur du började med musiken.

 Mitt namn är Sam, artistnamn Samboii. Jag är rappare, sångare och låtskrivare. Jag bestämde mig för att börja med musik väldigt tidigt, redan som åtta åring, när min pappa tog med mig till studion hos Bamma B i Rinkeby. Det var då intresset började växa, och det blev större och större med åren. Jag började turnera och spela redan som 12 åring, så det har liksom funnits med i alla tider.

 

Har ditt liv förändrats mycket under de här åren?

 Ja det har det. Vardagen har förändrats mycket du vet. Man kan inte vara den personen man egentligen vill vara på något sätt. Det känns som att man måste anpassa sig ibland, efter folket/fansen.

 

Vilket budskap ville du förmedla med din debutsingel ”Vägra vara”?

 Den låten är en väldigt personlig låt. Det är ett tack till min mamma, för att visa att jag uppskattar allting som hon gjort för mig, och hur mycket hon har ställt upp för mig. Jag vill också förklara hur jag har försökt gå min egna väg ifrån den vardagen/livet man egentligen lever, det livet som ens vänner lever. Jag har alltid försökt hålla mig till det JAG vill göra, och det kan vara svårt. Så jag försöker förklara, och jag vill att folk ska tro på mig. Jag förklarar verkligen vad jag känner och tycker.

 

Vilka mål har du med musiken?

 Jag ska ta över Sverige, sedan resten av världen!

 

Är du nöjd med din resa hittills?

 Jag är fett nöjd. Det har varit stora framsteg, det känns som att jag lever min dröm.

 

Har du fått den respons du förväntade dig på din debutsingel?

 Ja faktiskt. Det har varit mycket hype, folk gillar låten. Det känns som att den sträcker sig längre än bara till förortsbarnen, det är en låt som alla kan lyssna på. Jag är väldigt nöjd med responsen jag fått.

 

Du var ju aktuell i Lyckliga gatan för inte så längesedan, hur kändes det?

 Det känns riktigt nice. Det kändes bra att äntligen få se avsnittet, och kunna se vilken respons man får av alla tittare osv. Jag tror det är den biten som har varit jobbigast, typ Shit hur kommer folk reagera? Kommer de tycka låten var bra?” För jag hörde inte låten själv på ett bra tag efter att vi spelat in programmet. Så det kändes riktigt bra efteråt, det är ett riktigt bra program också.

 

Vad har du fått för reaktioner av människor efter programmet?

 Jag har fått riktigt bra reaktioner. Folk skriver på Facebook, de känner igen en när de ser en ute. Det känns som att folk verkligen uppskattade mitt avsnitt.

 

Ser du ”Lyckliga gatan” som en bra eller dålig erfarenhet?

 Det är en bra erfarenhet. Men samtidigt så måste man lära sig att hantera det, så man inte får hybris, man måste hålla fötterna på jorden så man kan ta sig ännu längre. För så fort du låter det gå över ditt huvud och du får hybris, så kommer folk hålla sig borta från dig. Och utan folk runt omkring dig, så är det svårt att ta sig fram.

 

Hur tänker du när du skriver dina låtar? Är det egna erfarenheter eller saker som händer runt omkring dig?

 Det är både och. Man kan inte ta allting från en riktig historia, man måste blanda med lite saker runt omkring en och lite fantasi.

 

Om du skulle välja en låt som är den bästa du gjort, vilken skulle du då välja?

 Det är svårt att säga. Men min favorit just nu är ändå ”vägra vara”.

 

Finns det någon artist du skulle vilja samarbeta med?

 Veronica Maggio. För att jag tycker att hon har Sveriges bästa röst. Jag skulle verkligen kriga för att få göra en låt med henne.

 

Vem är din största inspiration?

 Jag har ingen speciell person som inspirerar mig egentligen. Jag inspireras av allt möjligt. När jag ska köra live så inspireras jag av Tyga. Tittar alltid på hans shower innan jag själv ska upp på scenen, för att få upp energin och så.

 

 Berätta lite mer om ”OIAM” (One in a million).

 OIAM är ett kollektiv som vi startade 2012. Det var min idë, och Adam Kanyama kom på namnet. Gedi Gedz lärde vi känna på gymnasiet, vi hade samma ambitioner och vi tyckte han var skitfet. Gedz ville länge att vi skulle göra något tillsammans, han hängde med Malcolm B då, så vi satte ihop det här kollektivet och vi har hängt ihop sen dess. Första året efter starten så öppnade vi för Nicki Minaj, vi körde på Way Out West, och många andra spelningar. Vi promotade och spelade väldigt mycket. OIAM är något vi har byggt upp från grunden och det kommer finnas ett tag till.

 Vad ska ni göra med OIAM i framtiden?

 Vi kommer ta in nya artister och göra det större, OIAM kommer bli skivbolag. Under vilket majorbolag det blir vet vi inte än. Men vi håller på att prata med olika skivbolag och vi har nya artister, producenter osv på gång. Vi kommer göra det mycket större iallafall, vi har mycket på gång.

 

Vad har ni på gång just nu?

 Vi håller på med OIAMs nästa EP. Det kommer en singel från den Epn nu till sommaren. Vi släpper nästa singel nu i Februari, innan eller efter alla hjärtans dag. Videon spelade vi in i Sälen, till låten ”speciell” som finns på Epn ”lyxproblem”. Nästa EP släpps innan eller efter sommaren, och jag har en solo EP som släpps snart. Förhoppningsvis i Maj om vi hinner tills dess. Vi har mycket låtar att spela in och många projekt som vi håller på med. Vi vill komma med grejer hela tiden, det ska aldrig vara tyst!

 Jag själv har börjat jobba med Ison, för några månader sen. Det är inte officiellt än. Men Ison har alltid haft koll på mig, sen jag var 13 år. Han har alltid kommit på mina spelningar, alltid följt mig och gett mig bra respons och alltid trott på mig. För mig handlar management om någon som förstår mig och min musik, som jag klickar med och någon som jag kan softa med. Jag vill att det ska vara mina boys samtidigt som det ska kunna vara mina arbetskollegor. Vi är ett bra team, så det kommer gå jätte bra.

 

Någon sista sak du vill lägga till?

 Var beredda på min debut EP som kommer nu i Maj. Det kommer vara feta låtar, och den kommer absolut inte låta som det ni hör inom svensk hiphop idag. Så till alla rappare där ute ”Get the f outta here, this is takeover!”


Houman Sebghati - Klassiskt

 
Houman Sebghati släppte samlingsalbum för inte så länge sedan, jag har bara varit vääldigt sen med detta. På "Klassiskt" hittar ni 10 år musik, på en och samma skiva. 
 
"Nästan 10 års musik summerad under en konsert. Tillsammans med Donné och Scenkonst Sörmlands Sinfonietta. Ett unikt genre-överskridande mellan rap, världsmusik och kammarmusik."
 

Patience

Morgon sunshines!

Jag är sååååå trött. Tur att kaffe finns så man vaknar till ordentligt, och mjukisbyxor e också ett plus idag känner jag. Haha. Annars är jag på väg till skolan nu, eller vi ska mötas upp på ett annat ställe och typ gå på studiebesök eller något sånt. Så gissar att vi slutar tidigt också. 

Sen ska jag hem och städa upp rummet, gjorde aldrig det igår. Och ikväll kanske det blir en sväng till Debaser och se Yung Lean. Har ingen aning om vem/vilka det är men alltid kul att se nåt nytt. 

Hör av mig på ett tag!




Meek Mill Ft. Big Sean & A$ap Ferg - B-boy

 
Jag skriver ju vanligtvis inte om annan musik än svensk. Men när jag hörde denna så blev jag tvungen.
Hur jävla fet på en skala 1-10, 100 skulle jag säga. Haha!
 

Godmorgon på er!

Det här med att bli väckt på morgonen är så himla mysigt. Jag brukar vara på så pissigt humör på morgnarna, men de senaste två dagarna har jag vaknat och vart på bra humör. 
Hade ingen skola idag iallafall, vilket jag glömde bort och klev upp klockan 8 för och allt. Smart chey 123. Men fick somna om igen i väntan på ett Skype samtal, så jag sov tills nu istället.
 
Idag ska jag äntligen ta tag i mig själv och skriva klart en grej som skulle kommit upp i fredags! Så jag lovar er att den kommer komma upp här senare ikväll. För jag har lite grejer att göra hemma också. Måste handla och städa i mitt rum. Sen så lär det väl bli någon timme på Skype igen. 
 
"If someone makes an effort to stay, let them stay."
 
Upptäckte igår att man ska kunna lägga in GIFs på Blogg.se, så jag blev ju tvungen att testa några på världens bästa Frank Ocean!
 
 
 
 
 
 

ALL IN by Kartellen feat. N. Presented by Betsafe

 
Det kom som en chock för mig att Kartellen skulle släppa en ny låt. Jag visste inte alls om det.
Låten är riktad till ungdomar, för att de ska följa sina drömmar istället för att välja kriminalitet. Musiken är producerad av Chords och videon är sponsrad av Betsafe.
I videon medverkar några kända namn. Bland andra Erkan Zengin och Jimmy Durmaz. Låten är också en tribut till Zlatan.
 
Vad tycker ni? 
 

Helt snurrig

Hallå allihopa!

Jag har totalt glömt bloggen idag. Sorry! Men blev distraherad av ett samtal imorse och sen fick jag stressa till skolan. Jag är fortfarande helt ofokuserad och det här kommer bli ett rörigt inlägg. Jag har planerat massor av saker imorse, får hoppas att allt går som jag vill nu bara. Känner ett nytt lugn i själen nu iallafall. 

Vi hörs senare!




SödraSidan - Helt ärligt ft. Alpis

 
En av de bästa låtarna på SödraSidans platta "Förevigt unga" har nu fått en video!
Checka in den och berätta vad ni tyckte. (Jag tyckte den var feet)
 

Rosh släpper EP!

11 Februari måste ni hålla koll på. För då släpper Rosh sin EP "Svart diamant".
Om jag är förväntansfull? Svar JA!!
 
 

Fuck SL

Godmorgon homies!

Den här morgonen var asbra ända tills jag skulle åka till skolan. Kära SL kan inte hantera snön så min buss var 20 minuter sen. 20 MINUTER! Så jag kommer bli en halvtimme sen till skolan ungefär. Underbart. Dessutom har jag fått stå upp 70% av resan, och har inte ens kunnat dricka mitt kaffe förrän jag kom till Slussen. Haha hoppas verkligen resten av dagen blir bättre för det här är inte ok. 

När jag väl kommer till skolan så ska vi ha visuell marknadsföring, är väldigt peppad på det iallafall. Måste sluta nu, så jag hör av mig senare!




Snurrade in som en tornado

Rubriken talar verkligen klarspråk just nu. Jag känner en massa saker som jag inte borde känna. Jag har inte känt så här på ett bra tag nu, inte så här snabbt iallafall. Jag har liksom fallit handlöst rakt ner i famnen på någon. Och jag var helt 100% säker på vad jag ville fram tills igårkväll. Nu är jag mer förvirrad än någonsin. Är det verkligen värt att ta en så här stor risk? Att lämna landet för att träffa någon. Det känns värt det i hjärtat, för jag tror vi har något äkta. Men jag är så himla dålig på att förklara känslor så jag vet inte hur världen ska förstå mig. Det pågår ett kaos inom mig just nu. Känslor som krigar mot varandra. Jag vill bara att någon ska se det från min vinkel och förstå varför jag vill göra det här. Som det ser ut just nu så kommer jag göra det här, inte bara för en saks skull, utan för att jag vill se världen också. Det finns många saker som spelar in i det här. Jag vet bara inte hur jag ska förklara. För det är så jävla svårt att ens tänka tanken på att släppa taget om något som gör en så jävla lycklig. 
 
Kalla mig dum, om ni vill. För det är väl det jag är.
(Ursäkta inlägget, men jag behövde ventilera, och jag kan inte ventilera i tal till någon.)