Kingsize!

Nu har jag äntligen sett hela Kingsizegalan! Fyfan alltså, alla jag hade hoppats på vann priser. Linda Pira tog hem 2 priser, det gjorde Även Kartellen. Grattis till er!
 
Abidaz vann Årets Soloartist, Grattis!
 
Allmänt grattis till alla sjukt duktiga människor som vann priser. Jag vet att jag är lite efter men nu har jag iallafall sett den. Nästa år ska jag fan se den på plats! 
 
Annars då? Ska börja röra mig mot stan och uträtta några ärenden. Sen får vi helt enkelt se vad som händer. Vi hörs säkert lite senare. Puss :*
 
 
Bild lånad från Linda Piras Instagram! 

Spotify: Kartellen - Reflektion

Äntligen! Nu finns "Reflektion" på spotify och jag älskar det! Äntligen kan jag höra några av mina favoritlåtar utan att behöva gå in på Youtube. :)
 
 

Album: Ison & Fille - Länge leve vi

Igår släppte Ison & Fille äntligen sitt nya album "Länge leve vi". Jag har själv inte hunnit lyssna igenom det ännu, det får bli ikväll efter jobbet. Men några låtar har jag självklart redan hört, då de släppt 4 singlar från albumet. Och av de 4 så är nog "New shit" min favorit. Men jag kanske hittar nya favoriter när jag lyssnat igenom hela plattan? Det tror då jag. 
Jag delar den nu direkt med er iallafall, skriv gärna era åsikter i kommentarsfältet!
 
 

Sista arbetsdagen

Godmorgon!
 
Idag är min sista arbetsdag. Kan ni tänka er? Känns skönt att bara få vara ett tag, samtidigt som det känns konstigt att bli arbetslös. Men förhoppningsvis hittar jag nytt jobb fort i Stockholm. Det löser sig nog.
 
Just nu sitter jag iallafall och förbereder bloggen lite, så det inte ska vara tomt här när jag jobbar. Hehe. Efter jobbet så står Kingsize Galan på schemat. Jag måste dock se den senare än alla andra då jag jobbar till 21. Så inga spoilers tack! Tur att det är på tv4 play de sänder galan, så man kan kika lite när man vill. Sen ska jag lyssna igenom ett nytt album, och sist men inte minst: Jag ska få sova ut för första gången på länge! Woopwoop!
 
Nånå, ska slänga på ett ansikte eller något nu. Puss :*
 
 

Video: Meta Four - Who are you? Remix ft. Mr Probz

Ett ord: Tung.
 
 
 
Officiell musikvideo för "Who Are You (Remix)" framförd av Meta Four och Mr. Probz från mixtapet "IATISTB: I'm A Thief I Stole The Beat" © 2014 Zlatko Prangasevic

Reflektion på Spotify!

Extremt glada nyheter!
 
Idag släpper Kartellen sitt första album "Reflektion" på Spotify! Några av mina absoluta favoritlåtar finns med på det albumet så gissa vem som hoppade av lycka igår när jag läste om detta?! Hur fett?
 

En överraskning

Det här är ett inlägg jag tänkt skriva i flera dagar. Men har stoppat mig själv varje gång då jag vet hur mycket folk börjar snacka. "Mycket snack och ingen verkstad" brukar det oftast heta. 
 
Men till saken:
För 2 veckor sedan sa jag upp mig från mitt nuvarande jobb. Vilket innebär att nu på Torsdag är min sista arbetsdag. Och nästa Torsdag sticker jag. Vart? Till Stockholm så klart. För nu är det dags att börja ta fingrarna ur arslet och göra det man tänkt på i flera månader. Jag ska dit för att söka jobb och boende. Och beroende på hur det går, så är det inte så säkert att jag kommer tillbaka igen. Skriver det här mest för alla mina vänner. Det är enklare än att berätta för en efter en. Istället kan ni läsa det här, så vet ni alla vad som pågår. 
 
Jag måste härifrån nu. Jag hade kunnat skriva väärsta inlägget om varför jag lämnar Gällivare, men det är inte värt det. Allt jag kan säga är att jag måste flytta bort till en plats där jag inte är rädd för att vara mig själv. För här kan man inte vara sig själv helt enkelt, det snackas för mycket. Och även om jag säger att det inte biter på mig så gör det faktiskt det. Speciellt när det kommer från någon som man tycker bra om. Sen finns det fler anledningar till att jag sticker. Men en sak vill jag säga: Tro ALDRIG att jag försöker fly från mina skelett i garderoben. De får hemskt gärna följa med mig dit ner. Jag flyr inte från något. Jag gör bara något som jag drömt om länge. Så äre. 
 
Och till mina vänner: Även om jag flyttar bort så kommer ni alltid finnas med mig. Jag kommer föralltid att vara ett samtal bort om ni behöver mig. Och självklart kommer jag komma hit och hälsa på då och då. För det första kommer jag komma hem om ett tag för att göra klart körkortet och hämta alla mina saker. 
 
Jag måste helt enkelt testa det här. Fungerar det inte, så gör det inte det. Men man kan inte veta förrän man försöker. Nu vet ni! 
 
Jag vill hemskt gärna hinna umgås med alla innan jag drar!!!

Pharrell Williams - Happy

Det kan fan inte bara vara jag som totalfastnat i denna! Det kan inte bara vara jag! Hahah. Så jävla härlig låt, man blir typ automatiskt glad av den. (Och Tyler, Jasper & Earl är med i videon) 
Lyssna en gång och jag lovar ni kommer fastna.. 
 
 

Nytt: 24K - Samma plats

Underklassmusik presenterar 24K med första släppet "Samma plats"! 
 
 

12 Dagar kvar..

Vart? Debaser Strand
 
 

Mornin Tuesday

Godmorgon alla ni fina! 
Idag har jag varit duktig och tagit mig tid att både äta frukost och blogga. Så just nu sitter jag med ett glas vitaminer, en smörgås och datorn framför näsan, och försöker göra allt samtidigt. Ska snart iväg mot jobbet, känns ju så där halvers med tanke på vädret. Vårsolen har kommit fram och snön har börjat smälta. Man kan inte hata allt med Gällivare ändå ;)
 
Nånå, nu ska jag tidsinställa lite grejer så ni har något att läsa medan jag jobbar. 
Puss!
 
 

Veckans Throwback: Bomba vårt namn

Tänkte börja köra med en ny grej. Varje vecka letar jag fram en låt som innebär massa minnen för mig, och slänger upp den här, Så ser vi om någon har några speciella minnen av samma låtar som jag. Låter bra huh? Vi börjar idag! 
 
Veckans Throwback:
 
Denna låten väcker både bra och dåliga minnen för mig. Haha. Om ni går bakåt till 2012 i mitt arkiv så hittar ni varför. Kortfattat är TungGung en grupp som jag tog upp till min hemort för 2 år sedan ungefär. Spelningen blev lite av en flopp men vi hade riktigt kul iallafall! Läs mer om det i arkivet som sagt! :)
 
 

Nytt: LöstFolk - VinterReggae

Äntligen nytt från LöstFolk, så himla fett!
 
 

Nytt: La Familia - Lögn

Kanske är någon dag sen med denna, men har varit lat i helgen. 
Iaf, tung låt. Men hade någon väntat sig annat av La Familia? Tror inte det!
 
 

Konstig

Jag har varit inaktiv ihelgen igen. Jag vet. Men jag har varit ute i fredags och haft kul med mina polare. Sen på lördag hade jag ingen ork till att logga in på bloggen. Var alldeles för bakis. Och idag har jag bara känt mig konstig. Liksom en konstig känsla i kroppen. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Men orkar inte riktigt med människor idag. Har varit ganska instängd i mig själv hela dagen. Imorgon däremot ska jag bättra mig!
Har slängt ihop en spellista för såna här dagar, då man mest hatar hela världen. Haha! 
Länkar den iallafall här nere så ni kan lyssna igenom den. 
 
Nu ska jag försöka sova så jag orkar upp till jobbet imorgon. Hoppas ni har haft en bättre dag än mig. Love u guys :*
 
 

EP: Cleo & Kristin Amparo - Vem E Han

Fyfan va tungt. 
 

Kartellen live på Grammis

Absolut det starkaste jag har sett på länge. Det är som Ametist sa under Grammis, att hiphopen tar upp såna ämnen som ingen annan vill snacka om. Typ utanförskap, klasskillnader och rasism. 
"Jag vill se alla här inne, resa sig upp, och sätta upp en hand. För ett enat Sverige, mot rasismen."
Hela publiken reste sig upp. Vi är många och vi är starka. Fuck rasismen!
 
 

Nytt: Linda Pira - Knäpper mina fingrar (Remix)

Medverkande: Kumba, Rosh, Cleo, Sep, Vanessa Falk, Rawda, Julia Spada och Joy.
Så jävla tung! Hade lust att skrika rakt ut när de spelade den hos Ametist i Kärleksattacken. Det finns så sjukt mycket grymma tjejer inom hiphopen, men scenen är ju lite dominerad av killarna. Därför är den här remixen ett steg i rätt riktning. Big up tjejer! :)
 
 

Album: Organismen - Alla kungar bär inte krona

Organismen för mig är i samma klass som Oskar Linnros & Daniel Adams-ray. Alltså "måbra-musik"! Han är en sån som talar rakt in i hjärtat. Detta album gjorde mig allt annat än besviken.
Tidigare idag så kunde man ju höra honom prata om albumet, samt kicka live i Kärleksattacken. Men ni som missade det, kan ju självklart lyssna igenom albumet på Spotify!
 
 

Video: Viktor AX feat. Abidaz & DeyDey - Säker plats

Om ni ännu inte fattat varför Abidaz är en av de tyngsta i Sverige, så lär ni fatta nu. T U N G.
DeyDey la den fint hon också! Denna kommer spelas hur mycket som helst, har redan nött den ett tag ;)
 
 
 
Från Viktor AX kommande EP "Dom Som Ni Aldrig Ser"
iTunes & Spotify länkar kommer snart

Text: Abidaz, DeyDey
Produktion/Musik: Viktor "Viktor AX" Axberg
Mixning: Viktor AX, Janne Jutila
Masterad av Christofer Stannow på Cosmos Mastering

Regi: Jens Rosengren (JR Studios)
Färgsättning: Daniella Minogue (JR Studios)
Omslag artwork: ArtByKoree
Exekutiv producent: Ernesto Nazhdakov (Uptown Music)

Blir aldrig gammal.

 

Hemlängtan.

Känslan nästan kväver mig idag. Jag vill hem, till det vackra, stora, anonyma Stockholm. Behöver lite Zacke, Kalle Gracias och Linda Pira för att orka genom dagen. Så antagligen skuttar jag runt på jobbet just nu med de bästa i lurarna.
Säg, finns det något vackrare?
 

Grammis 2014

Jag är så himla stolt, kan inte beskriva med ord. Kartellens framträdande var det starkaste av alla. Låten är så himla viktig och jag är så stolt över att de fick rocka Grammisgalan! Stor förtjänade verkligen "Årets hiphop/soul", han är så jävla grym! Men blev ändå mest berörd av Linda Pira. Fanns ingen som förtjänade att vinna mer än henne. Jag grät till och med en skvätt.. Grattis bästa Linda! Och självklart grattis till Stor. 
Hoppas jag en dag kommer så långt så jag får träffa alla de som jag är så stolt över.. 







Bilderna är lånade från instagram, uppladdade av Masse, Salla, Stor & Sebbe. 

Grammis 2014

Jag är så himla stolt, kan inte beskriva med ord. Kartellens framträdande var det starkaste av alla. Låten är så himla viktig och jag är så stolt över att de fick rocka Grammisgalan! Stor förtjänade verkligen "Årets hiphop/soul", han är så jävla grym! Men blev ändå mest berörd av Linda Pira. Fanns ingen som förtjänade att vinna mer än henne. Jag grät till och med en skvätt.. Grattis bästa Linda! Och självklart grattis till Stor. 
Hoppas jag en dag kommer så långt så jag får träffa alla de som jag är så stolt över.. 







Bilderna är lånade från instagram, uppladdade av Masse, Salla, Stor & Sebbe. 

Inne i mitt huvud

 

New in

Det klickade till lite igen ;)
 
 
Både jackan & byxorna: Härifrån

Ison & Fille - Länge leve vi Trailer 3 "Under press"

 

Nytt: Pato Pooh - Blatte ft. Sam-E

Mer Pato på svenska åt folket, jävlar vad han är grym!
 
 
 
Producerad av: Jeff "Gameboii" Roman & Pablo Paz
Mixad av: Aryan "Marz" Marzban

Regi: Pablo Fernandez
http://www.pablofernandez.se

Foto: Sami Sinervä
Smink: Ljudmila Zulfiyeva
Smink: Magdalena Eriksson
Kostym: Luz Fernandez
Elektriker: Jonatan Selberg
El-ass: Kim Asklund
El-ass: Edgar blanco
3D & VFX: Pablo Fernandez
Mattepainting: Pontus Ymd Carmback
Producent: Pablo Fernandez

Sinnesro

God morgon!
Idag är en sån där bra dag. Jag har fått sova ut, fått i mig frukost, hunnit läsa och hunnit blogga. Det kan inte bli mycket bättre. Om en timme börjar jag jobba också, så jag har tid på mig att fixa mig osv. Finns inget bättre än att slippa stressa ihjäl sig på morgonen. Förhoppningsvis blir det en lugn dag på jobbet också. (Vem försöker jag lura? haha)
 
Nu ska jag väl klicka runt på lite bloggar och sminka till ett ansikte, sen blir det förhoppningsvis en snabbvända på stan innan jobbet. Låter bra huh?
 
 
 
Bild från 2012 :)

Nytt: Meta Four - Kan inte ångra det ft. Alibrorsh

Tung.
 
 

Planerar

Du kan klippa mina vingar, men då tar jag en bil.
Om du spränger alla broar, ja då tar jag ett flyg.
För jag ska ta mig ifrån dig!
 
 

Arbetsförnedringen

Shuu :)
Första besöket på arbets är nu avklarat. Fick med mig massa papper osv hem. Kan jiu bli kul underhållning osv.
Nå väl, var inte därför jag loggade in här. Anledningen var ju såklart att berätta för er att uppdateringen kommer bli som vanligt idag. Jag hann ju inte blogga destomer igår då jag fick stressa iväg till jobbet.
Vanligtvis stiger jag upp tidigare bara för att hinna blogga, men sängen var för skön igår. Haha!
 
Nu ska jag leta lite material till bloggen, sen ska jag städa ur mitt rum och senare blir det väl att umgås med världens bästa tysk.
 
Talk to you later ;*
 
 

Stressens mamma

God morgon :) 
Hinner inte blogga idag, försov mig ganska grovt imorse och måste skynda till jobbet nu! Jag slänger in nåt inlägg ikväll när jag är hemma igen! 



Kingsizegalan 2014

Kingsizegalan 2014 sänds på TV4play den 27 Februari. Missa inte!
 
 

Nytt: La Familia - Livet går vidare

Den här låten var nog det jag behövde i livet just nu. Så tack La Familia för att ni prickade precis rätt i hjärtat!
 
 

Viktor AX feat. Abidaz & DeyDey - Säker plats (preview)

Den 21 februari släpper Abidaz & DeyDey ny video. Låten finns redan uppe på Youtube, men envis som jag är så tänker jag vänta på videon. Så fort den släpps så kommer den trilla in här, räikna med det!
 
 
 

Nytt: SamBoii ft. Malcolm B, Gedz & Adam Kanyama

Töng,
 

Ison & Fille - Länge leve vi

Det börjar vara längesen jag riktigt längtade efter ett släpp inom Svensk hiphop. Men nu är längtan enorm. Ison & Fille släpper ny platta 26 Februari och namnet klingar fint i öronen. "Länge leve vi".
 
 
 
Bakom kulisserna från inspelningen av Ison & Filles album "Länge Leve Vi". Del 1 : "Vår Sida Av Stan".

Lyssna in "New Shit" på Spotify :
http://spoti.fi/1caqZwd

Albumet "Länge Leve Vi" ute 26 februari 2014.

Producerad av Alexander Gustavson & Katla Studios
Inslagsproducent: Frank Gatonga
Foto: Love Strandell, Alexander Gustavson
D.O.P Live: Henrik Jensen
Ljud: William Gustavson & Jugglo
Klipp: Alexander Gustavson

Nytt: Synonym - Ersboda

En nära vän till mig tipsade om denna tidigare idag, Nog för att jag redan tänkt slänga upp den, men ändå. Han var grymt stolt iaf då han bor i området som låten handlar om. Han kunde relatera mycket till texten osv.
 
 
 
Text av: Poyan Rezai "Synonym"
Producerad av: Robin Sundgren "Dalen Beats"
Filmad / Redigerad av: Jay Creatives

Ny design, äntligen!

Woopwoop nu är jag tilllbaka som vanligt. Kommer bli suveränt!
Nu ska det inte slöas med uppdateringen. Från och med idag så kommer ni få den senaste uppdateringen från hiphopsverige varje dag! Tack till alla er som stannat fast jag varit så jävla inaktiv.
Vi hörs imorgon med senaste nytt :)
 
 
 

KBK 2014

Fyfan vilken helg. Så jävla kul vi har haft. Träffat så mycket kul folk och bara festat järnet! Skulle kunna göra om det 1000 gånger så detta var absolut inte min sista kryssning. Förhoppningsvis blir det kryss igen i Maj! Jag är fan fortfarande bakis, då har man haft kul! Enda negativa just nu är att jag saknar Sthlm så hjärtat blöder, min fristad. Måste dit igen snart.
 
För er som vill se bilder, så kommer det upp på fb imorgon: Erica Skitsamma Ödalen hittar ni mig på.
 
Godnatt :*
 
 

Klick Klick

Gissa vad denna gärin just klickat hem?! Ett par Nike Air Max 90 såklart!
Kände att jag köpt alldeles för mycket kläder på sistone, och alldeles för lite skor. Inte för att jag köpte bara skorna, but still. Galagowear är ju ett av mina favoritmärken så kunde inte låta bli att beställa tröjan!
 

Skorna HÄR // Tröjan HÄR
 

Över plattorna på Sergels Torg.

Goda nyheter mina vänner! Har fått hjälp med bloggdesign av bästa Thea, det kommer bli asfett kan jag lova! Då kör vi på en nystart här på bloggen. Ska absolut bli bättre på att uppdatera osv. Designen flyger upp här nångång i dagarna!
4 dagar kvar till Stockholm och kryssning med mina pinglor, fyfan vad skönt. Längtar ihjäl mig.
Nu ska jag fortsätta knarka denna goding så hörs vi snart ;*