Illyez ft. Ivory - Rihanna remix

 
Jag ska inte ljuga, jag hörde originalet av den här förra veckan. Jag vet inte varför jag missat den, men det hade jag tydligen. Det ska inte hända igen, haha!
 
Däremot så ska jag vara ärlig och säga att jag gillade remixen mer än originalet. Jag vet faktiskt inte varför, men remixen fastnade bättre helt enkelt. Sen vill jag bara påpeka hur fett det är att Ivory har börjat låta lite annorlunda. Eller är det bara jag som tycker att hans sound förändras? Det låter grymt hur som helst!
 

David Kroon - Mitt fel

 
David gör alltid sån musik som träffar en rakt i hjärtat. Den här låten var inget undantag. Den liksom prickade rakt in i själen. 
Texterna han skriver är alltid så ärliga. Så otroligt ärliga så de knockar en helt. Och eftersom det är så ärligt, så är det också så lätt att relatera. Denna handlade om någon jag har nära mig, jag kan relatera till hundra procent.
 
Sen vill jag bara tillägga att jag har väntat länge på att just David Kroon skulle släppa något nytt. Han senaste album kom 2014, så det började vara dags nu. 
 

Helt Gitti Remix

 
Malsor & Youngstar har släppt en remix på sin låt "Helt gitti" som släpptes förra året. Med sig har dem S.T.I.C.S , Shazaam, Moe, Gjimmy, Sadiiq & Mike. 
Mixen av artister på själva låten blev helt amazing om ni frågar mig. Men jag måste ge videon lite fler pluspoäng än låten. Videon var så himla kreativ och asrolig!
 
Kolla in den ni också:
 

Kartellen - Domnobrickor

 
Alltså jag vet verkligen inte vad jag tycker om den här låten. Har försökt lyssna på den flera gånger. Alla som känner mig vet att jag är ett riktigt stort Kartellen-fan. Men nu när Sebbe ska hoppa av Kartellen så känns inte hans energi likadan. Han verkar ha tappat den där aggressiviteten som fick mig att bli förälskad i Kartellens musik. 
 
Ta mig inte fel, Sebbe är fortfarande en riktigt jävla tung artist, men den här låten har bara inte fastnat riktigt än. Jag gillar dock refrängen, den fastnade nästan direkt.
 

Glad påsk!

När det här inlägget publiceras så är jag antagligen på mina egna äventyr igen. Helgerna här uppe brukar oftast vara så, man spenderar inte mycket tid hemma i onödan. Haha!
 
Så vad passar bättre än ett tidsinställt inlägg? Jag vill ju inte att det ska eka tomt här, men samtidigt så vill jag inte behöva släpa med mig datorn överallt heller. Så detta får bli min lösning. Ville egentligen bara kika in här och önska er en glad påsk. Förhoppningsvis så får jag en härlig påsk i sällskap av mina närmaste vänner. Kommer umgås med samma människor hela helgen, och jag hoppas att vi ska ha kul!
 
Jag plockade ihop ett litet moodboard dagen till ära, och som ni kanske fattar så är det inte direkt de vanliga påskbilderna som andra kanske lägger ut. Haha!
 
Glad påsk bitches!
 
 

Kaveh - Køyeseng ft. Abidaz, Michel Dida, Sivas

 
När svenskar collabar med norskar. Det verkar ha blivit en ny grej. Och jag skulle säga att det funkar jävligt bra!
Både den här låten, och videon var riktigt bra. Det var en riktigt bra kombo av artister. 
 
Eller vad säger ni andra?
 

Nayomi - Zombie

 
Först och främst vill jag bara konstatera hur mycket jag älskaaar omslaget till den här låten. Bilden är så jäkla snygg!!
Låten är lika snyggt gjord! Jag gillade verkligen soundet, och jag måste bara säga att jag inte hört detta sound hos en tjej i Sverige tidigare. Det var nytt, och det var asbra. Jag hoppas verkligen på att få höra mer sånt här från Nayomi i framtiden.
 

Video: Ivory - Inte en chans

 
Som jag skrev innan så gillade jag denna låten, det var lite annorlunda från det som Ivory vanligtvis gör. 
Videon var också bra, den passade låten. Älskar efterfest-viben som följer med genom hela videon! Detta är definitivt en låt & video som passar sena nätter. 
 

Kari - Din Araba ft. Ahdam

 
Det tog mig ett tag att få upp den här videon, sorry bout that. Försenade tåg osv satte stopp för mig. Men, till saken!
 
Den här Kari har jag aldrig hört talas om förrän nu, men han var duktig. Ahdam vet alla mina läsare redan att jag verkligen gillar. Jag tror på honom, han kommer komma långt! I sin helhet var låten jäävligt bra, lite extra kärlek till beatet!
 
Videon var även den väldigt snygg gjord. Jag gillar att den är ganska mörk, det passade låten.
Bild lånade jag från Ahdams Facebook.
 

Tidsinställt inlägg/BEHÖVER ER HJÄLP

Godmorgon fina läsare!
 
Jag har varit sämst på att blogga den senaste tiden. Jag tror jag är lite trött på att bara skriva om samma saker hela tiden, så jag behövde en liten paus. Men igår kom jag på en sak. Det går ju att tidsinställa inlägg här på Blogg.se. Hur jävla bra är inte det? Då behöver det liksom inte eka tomt här, när jag har annat för mig.
 
Igår så var jag så inställd på ett spännande möte som jag skulle på så jag hade liksom inte tid att vardagsuppdatera er. Jag hade tusen andra saker att tänka på och var stressad som tusan. Jag hoppas ni förlåter mig, och i skrivande stund så hoppas jag att mötet går bra. Jag kommer såklart uppdatera er senare om hur det gick. När ni läser detta inlägg så sitter jag förhoppningsvis med näsan nergrävd i en av mina skolböcker och gör lite nytta. Haha!
 
Dessutom behöver jag hjälp med en grej av er: Jag och min klasskompis Fideli håller på att planera en releasefest/musikevent som ska äga rum i Maj nångång. Vi har inte bestämt exakt datum än men det kommer. Det jag behöver hjälp med är förslag på klubbar eller andra lokaler som man kan hyra in sig på här i Stockholm. Jag hoppas verkligen att flera utav er vill bomba mig med förslag gällande platser, och jag hoppas också att ni kommer på eventet när det äger rum!
 
Som sagt, jag uppdaterar er mer om vad som händer i mitt liv när jag själv har vaknat till liv lite mer. Detta inlägg har jag alltså förberett igår (Tisdag) bara för att prova på hur det här skulle funka.
Jag hoppas ni har en grym start på eran onsdag!
 
 
 
 

Näääk & Nimo - Går på moln ft. Kaliffa

 
De senaste dagarna har jag varit grymt låg av olika anledningar, men sen kom den här låten.
Jag behövde verkligen denna! För helt plötsligt är jag inte låg längre. Jag har dansat runt här hemma med den här låten på repeat. Så tack Näääk, Nimo och Kaliffa, ni räddade min dag!
 
Videon är förresten inspelad i Gambia, hur fett är inte det?
 

Sammy Bennett & Johnny Bennett - HÖR5DE

 
Alltså woooooow! Jag har hittat nya favoriter inom svensk hiphop.
Var kom dessa killar ifrån och varför har jag inte hört dem förrän nu?! 
Det är sällan jag blir så här tagen av musik. Men nu är jag helt fast. Dom är såååå tunga!
Lånade en bild från deras Facebook-sida.
 
Ni bara måste kolla in de här:
 

Ivory - Inte en chans

 
Det är en EP på gång för Ivory, har jag hört nåt rykte om på sociala medier. Och detta är första singeln från den kommande EPn.
 
Jag tycker att detta låter som ett nytt sound från Ivory, tycker inte ni?
Och jag gillar låten, det är väl ganska självklart!
 
Lyssna in den ni också:
 

Jaqe - Förbannelsen

 
Jag skulle ha lagt upp denna för flera dagar sedan. Men vad hände? Jag blev helt off igen, som jag brukar bli på helgerna. Dumma mig, skärpning Erica!
 
First of all: Jaqe är en så otroligt grym rappare. Second of all: Jag älskar Leslie Tay-viben på EPn! 
Min absoluta favoritlåt på hela EPn är "HBO" som dessutom bästa Leslie Tay medverkar på.
 
Vad tycker ni?
 

Denz - 29 Juli

 
Det här är en ny sida av Denz. Jag måste säga att jag gillar den. Det är rått, och det är ärligt. Och det är en lite mörkare sida. 
 
Så här skrev han själv på sin officiella Facebook-sida: 
"Vi alla går igenom mörka tider. Under denna var jag i en av mina mörkaste men ljus finns alltid i slutet av tunneln, glöm inte det!"
 
Låten finns även på Spotify!
 

Sindri ft. Jaqe - Nojig

 
Hur grym var inte denna? Har haft den på replay typ 10 gånger om och om. 
Sindri är så jävla grym! Och Jaqe är också en jävligt grym rappare. Älskar denna kombo av talanger. Jaqe har dessutom släppt EP idag, men den tar vi i ett eget inlägg.
 
Lyssna in på Spotify:
 

BONBON - Jag som trodde

 
Alltså Caty aka BONBON är sååå duktig!
 
Jag kände igen texten på denna som fan när jag hörde den första gången. Sen kom jag på att jag var med när Caty skrev på denna för ganska längesen. Jag tror det iallafall, är inte helt säker! Haha.
Lånade en bild från Bonbons officiella Facebooksida.
 
Jag är totalt nerkärad i den här låten och inte minst videon!
Come on, Support your local girlgang och kolla in videon! Ok?
 

Faraz Azar - Musikmedicin (Video)

 
Ni har väl inte hunnit glömma bort denna? Låten släpptes för ett ganska bra tag sedan, men idag kom även en video!
Jag tycker videon speglar det jag personligen känner för musik. Det är mitt sätt att fly från allt annat ett tag. 
Love it!
 
Vad tycker ni andra?
 

Överklass - Livet

 
Jag har aldrig hört dessa killar tidigare. Betyder det att jag missat något? JA!
Jag älskar den här låten, på riktigt alltså. Så jävla bra. 
Så himla fin video också.
 
Kolla in den ni också!
 

Dilly D - Gone

 
Gud vilken härlig låt. Det här är sån musik som jag lyssnar på typ jämt. Den passar liksom alla tillfällen. 
Viden får också ett stort plus, på grund av färgerna. Den var typ..drömmig. Hittar inget bättre ord. Haha!
Eftersom jag inte hittade någon cover-bild till låten så lånade jag Dillys profilbild från Facebook.
 

Värk & Elände

Hej på er!
 
Jag har inte varit så värst pigg på att vardagsuppdatera. För det händer inte destomer i mitt liv för tillfället. Jag pluggar mest och umgås med mina vänner. Dessutom håller jag på att bli tokig då jag bara har extrajobb, så jag får gå omkring hemma ganska mycket. Jag. Blir. Galen. Jag vill ha ett heltidsjobb att gå till varje dag. Hur löser jag detta då? Ja, fram till hösten så ska jag väl pendla ganska mycket fram och tillbaka till Norrland och jobba där. För där har jag iallafall möjlighet till att jobba medan jag söker jobb här nere. Så då hinner jag spara ihop massa pengar så jag har ett sparkonto att luta tillbaka på om allt skulle skita sig. Haha!
 
Nog om mina problem. idag tänkte jag nog få veckans plugg påbörjat och sedan tänkte jag spendera resten av dagen & kvällen i sängen. Jag har så otroligt ont i magen och humöret svänger som en berg och dalbana. That time of the month ni vet. Så jag gömmer mig helst bland kuddarna med typ..Cola och kakor. Haha!
 
Vi hörs senare, hoppas ni har en bra dag!
 
 

Saint - The new funky dread

 
För någon dag sedan släppte Saint sitt debutalbum. Jag har dock missat att lägga upp det tidigare. (Kan vara senil ibland, haha)
 
Många grymma låtar iallafall! Lyssna igenom den ni också!
 

Parham - Sådan far, sådan son

 
Äntligen lite nytt från Parham!
Jag blir alltid så känslosam av hans musik. Hans texter liksom träffar en rakt i själen! Jag älskar musik som får mig att känna så här. Texter som påverkar en är de bästa texterna.
 
Detta är en dubbelsingel, förutom "Sådan far, sådan son" så finns även en del 2 på "I skuggan av hjältar" med.
Hoppas ni gillar dem lika mycket som mig!
 

Video: Bilal - Vita ängeln

 
Igår så släppte Bilal en ny video till en av låtarna på hans senaste EP. 
Jag tyckte videon var riktigt snyggt gjord faktiskt, och låten är jävligt bra den med!
 
Hoppas ni också gillar den!
 

Thursday

Godmorgon på er!

Haha det är inte direkt morgon längre men jag har stressat runt så mycket så har inte hunnit skriva här än. Är nämligen på väg in till stan för att träffa två klasskompisar och diskutera skolan lite. Jag ligger fortfarande efter med en uppgift och det ger mig sån enorm stress! Ska se om någon av mina klassisar kan hjälpa mig lite så jag kommer ikapp. 

Och vet ni?! Dope DOD har släppt album igår!!! Jag har inte lyssnat på något annat sen igår. Därför känner jag att jag borde dela det med er. Men det får jag fixa när jag är hemma. Pepp! 

Vi hörs senare :)
xoxo
Erica 



SDR - 90's geek (EP)

 
Ni vet väl vem SDR är vid det här laget? Jag har följt honom ett bra tag. Nu har han alltså släppt sin debut-EP. Jag tycker såklart detta är hur fett som helst. SDR har dessutom sökt till #NästaNivå i år igen, hoppas verkligen han tar sig vidare den här gången, han är så himla tung!
 
Mina favoritlåtar är "Du o jag", och "Classic". Hittar ni några egna favoriter så kan ni ju lämna en kommentar!
 

Denz, Pato Pooh, Jireel & Lamix - Si ingenting NIVY REMIX

 
Ännu en låt som jag fastande totalt för beatet. Jag älskar det.
Sen så kan man inte säga annat om artisterna på låten än: Ö V E R T U N G A!
 
Det är precis sån här musik jag behöver just nu. Lite av den kaxiga viben, haha. Nejmen, sån musik som man blir egoboostad av. Så släpp mer sån här musik till folket!
 

iSHi ft. Michel Dida, Denz & Abidaz - Som oss

 
Vem är denna iSHi? Varför har jag aldrig sett hans namn tidigare?
 
Jag har faktiskt sett reklam för den här låten lite överallt, så när den väl släpptes så satt jag klistrad vid Youtube samma sekund. För denna kombo av artister lät sååå jävla övertung. Dock kunde jag inte lägga upp den just då för jag hade ingen tillgång till dator. 
 
Hur fett är inte beatet till att börja med? I'm in love asså. Sen så kommer dessa tre övertunga artister och ba läggar det hur fett som helst. Slutresultatet är sååå nice, jag kommer absolut spela denna om och om och om igen. En lång tid framöver.
 
Kolla in den på Youtube ni med!
 

Dope DOD TV - Ugly Tour 2015 Pt. 3

 
Som ni alla vet så är jag b e r o e n d e av Dope DOD. Det låter typ konstigt men jag älskar allt med dem. Deras flippade personligheter, deras musik, deras videos osv osv osv. När jag började lyssna på dem för någon månad sen så upptäckte jag att de hade dokumenterat sin senaste turnë på Youtube. Då fanns bara första delen ute, men nu finns det tre! Dock publicerar jag bara sista delen. Om ni skulle vara intresserade av att se de andra så är det bara att gå in på deras Youtube-kanal.
 
I am a d d i c t e d to Dope DOD. I just love everything about them. They're personalities, their music, their videos, all of it. Check out their documentary of "The Ugly" tour last year.
If I had a chance to work with any group when I finish school. It would be these guys! But maybe my dream is too big.. Haha!
 

Michel Dida med Erik Lundin - Telefonen

 
Det här är från början en låt från Didas EP "E du dum?", som jag lyssnat väldigt mycket på. Dock är detta en remake där de lagt till en vers av ingen mindre än Erik Lundin.
 
Jag står fast vid mitt tidigare statement: RMH har bara genier i sitt team. Jag fullkomligt älskar denna. Det är typ "Wake up" - mode på den här. Jag vill spela den varje morgon bara för att få upp humöret. 
Både Dida och Erik skriver fantastiskt bra texter, fast det vet nog alla redan att jag tycker.
 
Lyssna in den på SoundCloud nu,nu,nu!
 

Henx, Shivano & Ahdam - Du & Dina gäris

 
Jag har sett reklam lite här och där för den här låten. Och eftersom dessa 3 grabbar är grymma artister allihopa så är det klart att jag skulle ta mig tid att lyssna på den här låten så snart den släppts.
 
Och gissa vad? I love this shit! Det här är definitivt låten som jag kommer spela innan helgens utgång, och alla andra helger efter det. 
Det fanns en till låt på denna också. "Du får vänta". Den var bra den också, men jag gillade den andra mer. 
 
Hoppas ni diggar dessa lika mycket som jag gjorde. Än en gång så har jag problem med att bädda in, men klicka på bilden där uppe så kommer ni direkt till låtarna!

Bilal - Del 1 (Original)

 
Jag tror inte ni fattar hur peppad jag har varit på denna EP. 
 
För att vara ärlig så minns jag inte när jag hörde Bilal första gången, men jag har iallafall alltid trott på honom. Han har en grym talang! Och jag hoppas att jag inte är den enda som ser detta efter den här dunder-EPn!
Jag gillar alla låtar på sitt egna sätt. Men jag måste ändå säga att "Ärlig" och "Vita ängeln", jag antar att de passar in mest på min state of mind just nu. 
 
I sin helhet så är EPn sjukt grym. Jag hoppas att det är fler som tycker som jag. 
Jag vet inte med er, men jag längtar redan till Del2!