Viktor Ax - Bättre nu ft. Rawa

 
Tror inte jag behöver förklara igen vad jag tycker om Viktors musik. Haha!
Men riktigt fet låt, och bra video!
 

Viktor Ax - Dom som aldrig hör

 
Ep nummer 2 av 3 är nu ute! Vilken producent den här Viktor Ax är. Det här en sån EP som man lägger in direkt i spellistan, med ALLA låtar.
"Svensk hiphop" är nog iallafall den absoluta favoriten, just nu. Men de andra låtarna var också feta!
 
Kommentar efter att ha hört Epn: "Viktor Ax är ett jävla geni."
 

Leyes Teks ft. Hawe - En blomma

Som ni säkert märkt så har jag inte låst mig vid svensk hiphop utan jag delar det mesta inom hiphop/reggae/rnb/soul. Så om du är svensk artist inom dessa områden så skicka mer än gärna musik till mig!
 
Typ som den här härliga låten!
Lyssna in den på Youtube.
 

Gonza Blatteskånska & Jos F - Skiter i

Det släpps så himla mycket bra musik hela tiden så det är svårt att hänga med!
Denna låt inräknad.
Vill ha den på Spotify så jag kan lägga den i min playlist, hehe. Lyssna på den ni också, nu nu nu.
 

Kiaan - Så länge vi äter REMIX ft. Ivory & Bilal

Det är ingen hemlighet att jag älskar remixer på svenska hiphoplåtar. Denna är inget undantag heller.
Vilket jävla team de här tre grabbarna är! Gör mer musik tillsammans snälla. Kommer pumpa den här i många dagar framöver, det är helt säkert!
 

AmberValent - Chun Li

Asså hallå hur grym är inte min gamla klassis?!
Jag gick ju Projektverkstan tillsammans med Amber och hon är en så grym människa och artist. 
(Det kan vara så att jag hört denna låt innan så jag visste redan i förväg hur grym den var, hehehe)
Amber har förresten proddat låten själv också, så ni vet!
 
Men lyssna på den ni också:
 

Pluggsöndag

Godmorgon eller vad man nu säger.
 
Jag har sovit som en prinsessa inatt vill jag lova. Pratade i telefon fram till fyra imorse, sen fick jag sova ända till ett på dagen utan att bli störd. Så nu är jag ordentligt utvllad och redo för en dag. Jag ska plugga och plugga hela dagen i princip. Med lite paus för middag hos la fam osv. Tydligen har något hänt inatt, så jag måste nog ha terapi med mina kära vänner också. Det är inte lätt att vara hönsmamma. Haha!
 
Tänkte försöka uppdatera här också under dagen, men inte säker på att jag hinner. Så vi hörs antingen senare eller imorgon!
 
Justja, jag var och fixade naglarna i fredags. Det var en jätteduktig tjej som fixade dem åt mig Hon heter @Francyynailss på Instagram! Checka hennes insta och ring & boka en tid A$ap!
 
xoxo
Erica
 
 

Morgontrött tjej

Godmorgon!

Jag minns inte ens sist jag skrev ett inlägg så här tidigt. De senaste veckorna har varit eviga sömndygn för mig. Men igår fick jag förfrågan om jobb så det är bara att vakna och se glad ut. Börjar klockan åtta och jag börjar redan ångra mitt beslut. Hade mycket hellre legat kvar i sängen några timmar till. Hoppas dagen går fort så jag får sova igen snart! Haha.

Planen är väl att hinna göra mina skoluppgifter när jag kommer hem. Sen ska jag nog på Ikea med en polare också. Vi får väl se hur långt jag orkar. Haha..

Vi hörs senare om jag inte somnar.

xoxo
Erica




Kiaan - Annan dag (Video)

 
Varför har ingen tipsat mig om den här killen innan? Satte mig idag och lyssnade på hans musik och jag säger bara "wooow". Så jävla tung snubbe!
 
Räkna med att se honom här oftare!
Lånade en bild från hans instagram.
 

Random Bastards - Gnäll på jag

 
Råkade hitta denna guldklimp när jag bläddrade igenom mitt Facebook-flöde. Jag älskar Norrland, ni vet det va? Så otroligt grymma musiktalanger som finns där uppe. Bland annat dessa grabbar!
 

Dilly D - När de kväll (Video)

 
Dilly släppte ju den här låten för ett tag sedan, och den har lyssnats flitigt i mina hörlurar kan jag lova. Nu kom en video också och jag säger bara: DAMN! Den passar så otroligt bra till låten. Gud vad bra den är! Jag önskar att jag var med i videon. Haha.
 
Kolla in den ni också!
 

Adrijana - Mammas opel (Wiz Khalifa - OG Bobby remix)

 
Minns ni Adrijana som jag skrev om förra veckan? Hon är redan tillbaka med ännu mer musik!
Och jag älskar den!
 
Kolla in videon här nedan:

Behöver eran hjälp!

Shuu allihopa!

Jag har inte riktigt haft tid med bloggen då jag suttit på lektion med skolan. Och sen fick jag stressa vidare mot duschen för jag ska möta en vän inne i stan om en halvtimme. Sitter på tåget för tillfället faktiskt. 

Vi har precis börjat på en ny kurs i skolan. Och detta innebär att vi ska boka in 2 studiebesök på 2 olika ställen. Problemet är att jag inte har så bra koll på vad som finns. Så nu behöver jag er hjälp! Släng in massor med kommentarer på olika skivbolag/bokningsbolag/skivförlag/studios! Jag behöver all hjälp jag kan få mina vänner. 

Är otroligt tacksam för alla förslag ni kan komma med. Nu måste jag stressa vidare! 

Xoxo 
Erica 




Ivory - Slösa min tid (Video)

 
Ivory gör det dunder, i vanlig ordning! Den här låten är såå bra. Och videon med. Haha den passar min attityd just nu så jävla bra.
 
Sluta. Slösa. Min. Tid.
Kolla in videon nu nu nu!
 

Nya projekt

God morgon! Eller vad man nu säger så här sent.
 
Jag har inte fått många timmars sömn inatt. Har varit uppe till halv 4 och pratat i telefon med mina favoritmänniskor. Sen så vaknade jag vid halv 11 av någon konstig anledning. Har drömt massa konstiga saker osv. Sen dess har jag legat i sängen hela förmiddagen och lyssnat musik och försökt somna om en stund, men det gick inte. Så jag klev upp tillslut. Huvudvärken är ju ett faktum!
 
Har hört något rykte om att Ivory droppar video idag, så jag sitter och väntar med spänning! Sen ska jag väl ta mig till min morfar och äta middag också, men det är någon timme kvar.
 
På tal om bloggen så fick jag en genialisk ide i fredags när jag vaknade. Jag håller på att spånar ihop en plan för hur detta projekt ska fungera. Förhoppningsvis har jag funderat klart till på fredag, så mer info kommer då! Måste strukturera upp det och så vidare ni vet.
 
Vi hörs på en liten stund, måste vakna till liv ordentligt!
 
 

Release: Adrijana - På sin plats (ASAP rocky remix)

 
Den kvinnliga Hiphop scenen har nog aldrig varit så stor och talangfull som den är idag. Fler och fler kvinnliga MC's har börjat ta över scenen och visat vart skåpet ska stå inom svensk Hiphop. Trots alla nya namn som dykt upp så är det ännu en tjej som inte fått ta ordet. Hennes namn är Adrijana. Hon både sjunger och rappar och fram tills nu har hon hållit sig i skuggan för att fin slipa sin talang. Hon är kompromisslös och har pondus med en röst du sent glömmer.
 
Låten ’’På Sin Plats’’ är start skottet för Adrijana och är en remix av Asap Rockys låt Lord Pretty Flacko Jodye 2. Men sin unika röst och kaxiga attityd gör hon låten till en perfekt entre in till den svenska Hiphop scenen. Håll utkik damer och herrar, Adrijana siktar mot toppen och du vill inte stå i hennes väg.
 
Jäääklar vilken fet låt! Dör bramusik-döden.

Saint - Lefunkyintro

 
Omg vilka oldschool-vibes på den här låten! Love it!
En riktig sån där feelgood-låt, som man kan behöva ibland.
 
Lyssna in den ni också!
 

M.A.K - Blinded by the light

 
Fick denna fantastiska EP skickad till mig igår. Satte mig ner nu i lugn och ro och lyssnade igenom den. Finns en hel del grymma låtar att hämta här!
 
Lyssna igenom den ni också.
 

Moe - Är ifrån betong (video)

 
Denna släpptes för typ två dagar sedan, har tänkt lägga upp den tidigare men det har liksom glömts bort av någon konstig anledning. Alltså hallå vilken nice och catchig låt! Jag skulle vilja kalla den en sån "feelgood" låt ni vet?
 
Kolla in videon ni också!
 

Ny vecka

Hej allihop!
 
Jag vet att jag inte riktigt är helt on Point än heller. Jag vet inte riktigt varför. Har sömnproblem osv. Men det börjar bli bättre. Jag försöker vända dygnet rätt, så jag tvingar upp mig själv tidigt. Men det tar ändå några timmar att ta sig upp ur sängen.
 
Hade som vanligt genomgång i skolan imorse, och sen så har jag bara legat i sängen och tittat på bästa Teen Wolf och tagit det lugnt. Ska in till centrum på ett tag också, måste handla lite nödvändigheter. Sen blir det nog plugg och förhoppningsvis tvättstuga. Tänkte försöka hinna färdigt med alla skoluppgifter innan fredag den här veckan. Ska få in det som rutin. Att bli klar med alla skoluppgifter och vardagssysslor innan helgen så man får vara helt 100% ledig på lördagar och söndagar.
 
Jag orkade aldrig logga in på bloggen igår. Det blev helt enkelt för mycket stress. Först så sov jag ju till typ halv ett. Och efter det så skulle jag göra klart skoluppgifter innan jag åkte vidare till morfar för middag. Och sen när jag kom hem så var jag helt enkelt för lat för att blogga. Så jag la mig i sängen och kollade serier istället. Vilket jag tänkte göra nu också. Tänkte kika ett till avsnitt av TW innan jag åker in till centrum. Får hoppas att jag hittar någon som vill hålla mig sällskap i telefon. Det är så otroligt trist att handla ensam.
 
Vi hörs om ett tag!
 
Bilden är från när jag var hemma i NorrbottN och härjade.
 

Lördagsmoden

Tja allihopa!
 
Vissa har sovit bort halva dagen. Eller jag kom hem från Bella vid 9 imorse och låg och pratade med min fina kalasklubb ett tag. Sen somnade jag i några timmar till och vaknade vid 2 nångång. Har inte hunnit göra destomer idag förutom att prata med R i telefonen i snart en timme. Och nu tänkte jag fixa mig lite innan jag åker vidare mot morfar för lite middag.
 
Kvällen kommer spenderas hos E med fint sällskap. Så jag kommer nog inte vara så aktiv här idag så ni vet!
Och igår var jag på bio med Bella. Vi såg världens bästa Straight Outta Compton. Jag får fan inte nog av den filmen. Så jävla bra! Och Ice Cubes son, och han som spelar Eazy-E är ju sånt jävla ögongodis.
 
Måste avrunda nu så jag hinner byta kläder!
 
´xoxo
Erica
 
 

Aleks - För alltid (video)

 
Alltså åh vad jag älskar den här låten, och jag älskar videon. Aleks är så himla bra! Och det var faktiskt längesen han släppte en egen video, och en egen låt. Jag kan inte vänta med tålamod på hans nya album. Men jag måste.
 
Jag fick ett sånt otroligt lugn i själen av att titta på denna helmysiga video. Fick inte ni också det?
 

Young Star - Förortsbarn

 
Young Star släppte denna för några dagar sedan. Har dock inte hunnit lägga upp den förrän nu.
Men tycker absolut att ni ska ta och lyssna på den!
 
Vad tycker ni?
 

Joe Lefty & Asante - Som oss

 
Jäklar vilken bra låt!
Är första gången jag hör Joe Lefty på svenska dessutom. Tycker hans röst påminner lite om Kendrick Lamar faktiskt, någon annan som hör det?
 
Kolla in videon hörrni!
 

Straight outta Compton

Shuu!
 
Jag vet att jag varit off hela förra veckan men det finns anledning till det. Jag hade besök från KK4L (De som vet de vet.) Haha skämt åsido. Det var en killkompis på besök från NorrbottN faktiskt. Så jag har inte lagt ner så mycket energi på att skriva "personliga" inlägg för att vi alltid haft annat att göra känns det som. Och igår var jag alldeles för trött plus att jag hade fullt upp med plugg hela dagen. Jag har nog äntligen börjat komma in i hela den här plugg på distans grejen. Hoppas den här veckan går ännu bättre.
 
Vet ni vilken film jag såg igår förresten? Straight outta Compton. Helt ärligt är det nog den bästa filmen jag sett i mitt liv. Jag var inte ens född när NWA slog igenom. Men när jag var liten och smygkollade på "Yo! Mtv raps" på nätterna så hittade jag deras musik väldigt snabbt. Jag kan inte påstå att jag kan relatera till vad de berättar om i sina texter. Jag är liksom uppväxt i ett litet samhälle i utkanterna av Sverige. Dessutom var jag den enda ungen i min umgängeskrets som lyssnade på dem. MEN, de tar upp väldigt viktiga samhällsproblem, som FORTFARANDE är aktuella. Jag tror att det är därför jag och alla andra älskar dem så mycket. För de sparkade verkligen in dörren i musikbranschen och sa exakt det de ville. NWA forever!
Måste erkänna att i slutet av filmen så grät jag som ett litet barn, jag kvävdes i princip i mina egna tårar. Så jäkla bra film. Om ni vill se en intressant historia, se den filmen. Fast jag gissar att nästan alla mina hiphopälskande bloggläsare redan har sett den, eller ska se den. Tror faktiskt jag själv ska gå och se den på bio när den har premiär. Hehe.
 
Nu vet ni i alla fall att jag lever. Vi hörs imorgon!
 
xoxo
Erica
 
 

Michel Dida - Höru mej bae? (REMIX)

 
Featuring Cherrie, Sabina Ddumba, Silvana Imam, Seinabo Sey, Mapei & Zara Larsson!
(Lånade bilden från Thelineofbestfit.com)
 
Hur ballt äre inte att Dida väljer att göra en remix med bara tjejer?! Så jävla bra så jag orkar inte. Min favoritlåt finns nu i två övertunga format! Alltså så kommer den här gärin nöta sönder båda versionerna innan ni ens hinner ropa "YAY!"
 
Höru mej bae?
 

Malcolm B - Som förr (video)

 
Måste alla låtar handla om kärlek? Haha skämt åsido.
Men ni har väl inte missat att Malcolm B är tillbaka? Kanske bara jag som missat det helt och hållet. Jag har ju som varit lite off på senaste. Den här låten var faktiskt dundeeer, om jag får välja mina egna ord.
 
Hoppas ni också tycker det. Checka videon allihopa, kör ba!
 

Cherrie - Tabanja (video)

 
Så bra låt. Så stark video. Så många känslor. Fan vad jag älskar denna.
RMH har bara genier i sitt lag. Så är det bara.
 

LNKNT - Brinner (Prod Mack-y)

 
Detta är min vän Ellen. Hon är astuuung på att rappa ok? ok. Och det här är hennes nya låt som jag tycker att alla ska lyssna på!
Bildbax från BOSSSA:s likepage på Facebook.
 
Så sätt er ner, dra upp volymen, och njut för guds skull!

Rallebrush - Andetag (prod. Chords)

 
Minns ni Rallebrush som var en av vinnarna i NästaNivå förra året? Det har varit ganska tyst från honom ett tag och jag har funderat på vart han tagit vägen. Men nu är han alltså aktuell med en helt ny låt!
 
Den är riktigt riktigt bra faktiskt. Så ta och lyssna in den på Youtube nu nu nu!
 

Ivory - Slösa min tid

 
Alltså bästa Ivory släppte ny låt igår (eller om det var dagen innan det till och med), och jag känner mig sämst för att jag hört den först nu. För den är dundeeeer. Den här kommer jag lyssna mycket på känner jag. Så jävla tung!
 
På tal om Ivory så fick jag bästa födelsedagshälsningen av honom. "Grattis världens bästa bloggare", kan ni gissa om jag blev glad?

Zeki - Ingenting är som det ska

 
 
Den här låten är ett par dagar gammal, men vad gör det? Zeki gör det igen! Jag har sagt det ända från början och jag säger det gärna igen. Han är grym! Och den här låten var allmänt grym. Den åkte direkt ner i listan, jag behöver mer sån här musik. Lite lugnare och mer meningsfulla texter ni vet.
 
Big up Zeki, ännu en sjukt grym låt!