Hejdå 2k14

Haha jisses vad känslosam jag känner mig idag. Har nog aldrig riktigt känt ett så här känslosamt slut på ett år.
Men 2014 har utan tvekan varit det bästa året i mitt liv.
På mina 21 år i livet så har jag nog aldrig mått så bra som jag gjort det här året. (Allt har såklart inte varit en dans på rosor!)
 
Den 6 mars iår så tog jag mina två resväskor och stack. Satte mig på tåget för att testa lyckan längre ner i Sverige. Det kändes knappt då, om jag ska vara ärlig. De riktiga panikkänslorna kom först efter att jag klivit av tåget och fick tänka "wow, jag gjorde verkligen det här". Hela mitt liv har jag varit den som suttit på sidan och tittat på, när andra har vågat saker. Den som bara läst om såna här grejer på bloggar. Men jag gjorde det tillslut! Det jag verkligen velat göra i flera år. Ingen trodde att jag skulle, men titta på mig nu.
 
Den första jag lärde känna var Melika. Och det ska ni veta att det var stort för mig. Jag hade följt henne i några år och hon var en sån som jag ville vara, så man kan ju kalla henne förebild. Och idag är vi nära vänner, kan ni tänka er?! Och mitt i allt blev jag inkastad i en värld där jag alltid velat vara, men fyfan så läskigt det var. Träffa människor hit och dit, presentera mig själv osv. Jag fattade ingenting till en början. Levde typ i en bubbla. 
 
Under månadernas gång har jag träffat så många underbara människor, några av dem är mina närmsta vänner nu. Men jag har även mött många fula människor, inte utseendemässigt, utan beteendemässigt. Men de måste jag också säga tack till, för utan er hade jag inte lärt mig att sluta vara så naiv. Jag har tuffat till mig rejält under det här året. Det låter kanske töntigt men jag har varit tvungen. Än är jag inte riktigt klar.
 
Men oavsett hur mycket dåliga saker som hänt, så har jag aldrig upplevt sån kärlek som under det här året. Jag har aldrig känt mig så hemma som jag gör just nu. Och det har nog krävts mestadelen av det här året för mig att smälta allt det här. Jag har mina fina vänner och min extremt stöttande familj att tacka för allt det här året. Jag älskar er, inte bara idag utan alla dagar på alla år. 
 
Tack alla som varit inblandade i att göra mitt år till det bästa någonsin!
2015 kan bara bli bättre!
 
 

Årets nykomlingar

I även denna kategori fick 2 stycken bli valda. Det kändes inte mer än rätt att plocka ut två då det kommit sjukt många nya artister i år.
 
Årets nykomling nr.1: Denz
 
Första gången jag hörde Denz var på "Västeraq" som Pato Pooh släppte i våras någon gång. Jag föll direkt för hans unika sound och var bombsäker på att han skulle släppa feta grejer. Och vet ni? Det gjorde han.
Allt som Denz har släppt iår är guld. Det började med Jetski, och fortsatte till Måste. Båda låtarna är helt överdrivet bra och jag har nött dem till månen och tillbaka känns det som.
 
 
Årets nykomling nr.2: Rosh
 
Sällan eller aldrig har jag skådat en tjej inom svensk hiphop som har samma utstrålning som Rosh. Hennes självsäkra och lite kaxiga stil har verkligen fångat mitt hjärta det här året och debuten "Karma" fick mig nästan att trilla ur stolen som jag satt i. En ballare brud än Rosh går nog inte att hitta!
 
 
Bild lånad av: Nöjesguiden

Årets mest spelade

Jag lyssnar väldigt mycket på musik (duuh?). Och när jag hittar en låt som jag gillar väldigt mycket så spelar jag sönder den, på riktigt alltså.
Så därför ville jag dela med mig av de tre låtar som jag tror att jag har spelat mest under året! Det finns självklart fler än 3 stycken, men skulle jag skriva alla så skulle listan ta flera dagar.
 
1: Piraterna - Astma
Astma gick på repeat i flera veckor efter att den släpptes. Nu har jag inte hört den på ett tag, men den är fortfarande bra! 
 
2. Keya - Va händer len?
Den här låten är fortfarande lika bra som första gången jag hörde den! Jag vill ha tusen såna här låtar till från Keya!
 
 
3. Shuez - Den jag är (ft. Nano & Sam-E)
Jag har faktiskt inte lyssnat på denna låt på väldigt länge. Men jag minns när den släpptes och hur den gick på repeat i flera dagar. Så jäkla bra låt.
 
 

Årets remix: Knäpper mina fingrar

Eftersom jag är ett stort fan av remixer så kändes denna kategori självklar. Jag verkligen älskar när artister väljer att jobba tillsammans för att göra feta grejer ihop.
 
Det har kommit en del feta remixer under det här året, men en av dem stod ut lite extra. En remix med BARA tjejer. Säg mig, har detta gjorts tidigare? Inte vad jag vet iallafall. 
Därför gjorde Linda Pira en så himla bra grej. Hon samlade ihop de bästa tjejerna inom musik och gjorde en fet remix på sin låt "Knäpper mina fingrar". Bland namnen hittar vi både etablerade och mindre etablerade artister. 
Hela den här grejen är som en käftsmäll som visar att tjejer kan göra det minst lika bra som alla killar där ute!
 
Tack för en grym låt tjejer!
 
 

Förkylning och värk

Shit vad jag har sovit inatt. Råkade somna vid 6 igårkväll och vaknade vid 8 med jordens värsta febersvettningar och värk i hela kroppen. Så jag låg kvar i sängen fram tills vid 12 då jag somnade igen och sov till 12 imorse. Har dock vaknat 70 gånger under natten men fortfarande. Har fått ca 14 timmars sömn sen igår, och gud vad jag behövde det.
 
Eftersom ni inte fick någon kategori i Årets listan igår så får ni 2 idag. Måste bara äta lite innan jag orkar skriva massor med saker. Är inte riktigt säker på vilka kategorier som kommer, måste checka anteckningarna.
Imorgon kommer även ett avslutande inlägg på 2014. Det har hänt så sjukt mycket saker under det här året så jag känner att jag måste skriva om allt. För första gången i mitt liv så är jag helt nöjd med ett år. Jag är mer än nöjd, Jag är överlycklig. 2015 kommer bli ännu bättre. Vänta bara!
 
Men nu mat och massor med vätska så jag blir av med denna förkylning nångång.
Vi hörs snart!
 
 
Allyawan iförrgår på kryssningen, äntligen har jag fått se honom!

Nöööjd gäri

Alltså fler Redlinekryssningar åt folket!
Jag hade såå kul igår med mina tjejer. Jag tror inte att ni skulle fatta ens hälften.
Vi kom in på båten innan 6 nångång tror jag. Det var sjuukt mycket folk, och alla ville genom kontrollen samtidigt. Haha. Så det tog ett tag att komma in. Och sen blev det en powernap på det, för att vi skulle orka hela kvällen (läs natten). Alltså jag var så hypad hela kvällen så jag ville typ klättra på väggarna, men behärskade mig så inte mina vänner skulle tro att jag var sinnessjuk (skämt åsido). 
 
En extremt bra grej: JAG FICK SE ALLYAWAN IGÅR!! Jag har velat se honom aslänge och igår var det äntligen dags. Shit vad han är bra. När han och Samboii körde "Enda hit" så blev jag så hypad så luften gick ur mig, kollapsade lite på golvet när låten var slut. Jag fick höra alla mina favoritlåtar med Allyawan igår, och jag är fortfarande så himla glad över det. Fotade och filmade massor med mobilen som ni kan få se imorgon. Inte bara Allyawan utan en mängd andra också. 
 
Vi drack så många drinkar så jag tappade räkningen nästan, och sen gjorde Melika en asrolig grej. Vet inte om jag får skriva ut exakt vad, men om inte annat så får ni se den sen! Träffade på massor av kända ansikten under kvällen, men även värsta divorna som jag gick och irriterade mig på. Hatar när folk ska leka balla och vara fittiga mot en när en bara är trevlig från början. Aja, deras probs inte mina. 
Jag och Bella sprang iallafall runt i båten fram till 7-8 på morgonen nångång. När våra vänner gick och käkade frukost så gick vi hem och sov. Så jag har sovit runt 4 timmar inatt och är heeeelt död. Just därför ska jag hänga i sängen resten av dagen med glass och saft. Haha!
 
Vi hörs senare eller imrogon. xoxo
 
 
 

Sticker på kryssning

Hey guys!
 
Jag hinner inte skriva mycket men ville bara meddela er om att jag inte kommer vara aktiv här förrän imorgonkväll. För om en halvtimme ungefär så sticker jag till Bella, och sedan ska vi iväg på Redlinekryssningen.
Vi ska möta Mariella och Melika halv 4 i slussen och jag är jättejätte stressad. Har precis packat klart väskan och måste nu klä på mig och sedan typ rusa ut till bussen.
 
Sorry för apkass uppdatering de senaste dagarna men ni vet varför!
 
Måste kila. xoxo
 
 

Årets sommarplåga

Kan ni gissa vilken låt som jag har valt till årets sommarplåga?
När jag sa till en polare vilken jag hade valt så var det självklart även för honom, även om han inte lyssnar speciellt mycket på svensk hiphop.
 
Årets sommarplåga har spelats på radiostationer över hela landet, hela sommaren. Den har spelats så mycket på fester osv, att jag inte längre kan lyssna på den. Det är trist, för låten är bra. Men det är otroligt sönderspelad överallt.
Låten jag har valt äär Labyrints "Chilla lide" såklart!
 
 

Årets låt: Innan stjärnorna faller

 Att välja årets låt var enkelt, nästan för enkelt. Jag tror jag bestämde mig redan när jag hörde den för första gången. För jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Men ni vet när man hör en speciell låt och alla känslor kommer samtidigt? Det bara blir så med vissa låtar. Det är speciellt refrängen i den här låten som verkligen rycker tag i mig. Haha kan inte förklara bättre.
 
 
 
Årets låt 2014 är alltså: Finess ft. J-riz & Dida - Innan stjärnorna faller
 

15h resväg

Mitt tåg är försenat. Och inte en kvart utan nästan en timme. Som om det inte gör mig nog frustrerad så finns det annat som stör. Jag lämnade precis mitt barndomshem. I hallen stod två gråtande systrar och vinkade hejdå mellan snyftningarna. Och jag som skulle hålla mig lugn och inte gråta den här gången. Men det blir svårt när andra gråter och kramas så hårt så luften går ur en. 
Jag har sagt hejdå till mina vänner redan igår. Jag skulle nog inte klara det idag, det skulle bli för känslosamt. Som om idag inte bär på nog mycket känslor! 

Men imorgon får jag krama på mina saknade vänner där hemma istället. Och det är något att glädjas åt i allt detta kaoset. För jag har saknat dem! 




Debutalbum: Dani M - Min grind

 
 
Igårnatt släppte Dani M sitt debutalbum "Min grind" och de hade även releasefest för plattan. Såklart missade jag detta, men vad gör det om 100 år? Plattan är fet iallafall, av det jag hört. Har inte hunnit lyssna igenom hela!
 

Årets EP

Årets EP var väl egentligen den enklaste kategorin att välja, för det fanns egentligen bara en EP som jag lyssnat sjukt mycket på. Men sen hände något. I November kom en till EP som jag inte kan sluta lyssna på. Så då fick det helt enkelt bli två stycken även i denna kategori. Fast det gör ju egentligen inget.
 
EP nr 1: Finess - Produkt av min miljö
 
 
EP nr.2: Allyawan - Dümma mig
 
 

Årets album

Hur jag än försökte att välja så kunde jag inte välja bara ett album som årets album. Det har kommit några riktigt bra plattor under året men det har funnits två som verkligen har stuckit ut ur mängden.
 
Det ena är Ison & Filles "Länge leve vi". Det är nog det albumet som jag lyssnat mest på under året, och även det albumet med som jag gillar alla låtar på! Ison & Fille är ju topp 1 för mig inom Svensk hiphop och det kommer de nog fortsätta vara ett bra tag till.
 
Det andra albumet är Parhams "Pojk". Det kanske inte har spelats lika mycket som Ison & Fille. Men Parham levererar sjukt bra texter på den här plattan, och det är oftast bra texter jag vill åt när jag lyssnar på musik. Att även ha "Pojk" i fysiskt ex är ju typ det bästa.
 
Dessa två plattor får därför dela på förstaplatsen i år. För jag kan verkligen inte välja bara en.
 
 

Årets artist: Ivory

Egentligen känns det lite konstigt att lägga tid på bloggen nu mitt på julafton men dagens kategori ska upp ändå!
Och dagens kategori är årets artist. Denna kategori var absolut svårast att välja, men jag lyckades tillslut.
 
Efter mycket funderande valde jag en artist som jag uppmärksammat mycket det här året. En artist som har släppt väldigt mycket musik, och väldigt bra musik. Denna person har under året släppt 2 EPs och ett stort antal videos. Bland mina favoriter hittar ni "Andreas Kleerup" (låten kom 2013 men videon kom i somras), "Lutar som en krycka" (samma sak där) och "Inte ensam" som gästas av Adam Kanyama från OIAM.
Jag har tyvärr inte hunnit se denna artist live i år, men det kommer nog ske inom en snar framtid. 
Denna artist har en väldigt egen stil, och det är nog därför jag gillar honom.
Om ni bläddrar ner så hittar ni lite av hans musik.
 
Årets artist 2014 är ingen mindre än Ivory!
God Jul på dig, och alla läsare såklart!
 
 

Julafton

God Jul på er mina fina läsare!
 
Jag hoppas ni får en fin dag med familj eller vänner, eller kanske helt ensamma om ni vill det. Och jag hoppas att alla ni som känner er ensamma hittar någon att fira med.
Här hemma har vi precis ätit julfrukost och öppnat julklappar. Hela huset har varit uppe sedan cirka 8 imorse och ska hålla igång hela dagen. Snart åker mina syskon till sin pappa också för att fira resten av julafton där. Det känns sjukt tråkigt, men så är det när föräldrarna inte är tillsammans.
 
Jag fick dock en mindre snygg start på dagen. Precis när jag sminkat mig klart så börjar jag blöda näsblod. Förbenat också. Shit happens!
 
Ha en fortsatt fin dag, om någon timme får ni nästa kategori i Åretslistan.
 
Puss så länge!
 
 

House-humör

 
 
Godkväll på er!
 
Idag är dan före dopparedan! Känns verkligen inte som att det är julafton imorgon. Min julkänsla finns kvar dock, känns bara som att tiden gått för fort. Om 3 korta dagar åker jag hem till Stockholm och då är det Redlinekryssning som gäller. Glömmer bort kryssningen typ hela tiden. Haha!
För tillfället sitter jag iallafall i köket hos min mor och lallar runt med lillasyster. Ska snart sätta mig på bussen och åka upp till en polare. Känner att jag måste hänga med alla lite extra innan jag åker. 
Sen ikväll ska vi se Nightmare before christmas hela familjen förhoppningsvis. Kommer bli supermysigt!
 
Jag är på värsta house-humöret idag. Lyssnar typ aldrig på house annars men har hittat en favoritlåt nu. 
Den häääär är det (pekar neråt)
 

Rebstar - Thing about you

 
Det här är väl inte riktigt vad jag brukar skriva om. Men fick denna mailad till mig och gillade den. Så ville dela med mig av den till er också!
 

Årets video: Den går bam!

Att välja årets video var bland de svåraste kategorierna. För 2014 har varit ett video-år. Och jag kan inte påstå att jag sett så många dåliga videos. Men efter att ha suttit en hel dag och bläddrat bland videos så valde jag äntligen.
 
 
 
Årets musikvideo går till Näääk & Nimo för deras "Den går bam!". Varför? 
Den går bam! kastar tillbaka oss alla till tiden då man smög upp och såg Yo! MTVraps på nätterna. För det vet jag att jag inte var ensam om att göra. Och när en blir kastad bakåt i tiden på det här viset så blir man nostalgisk.
Videon tar en tillbaka till gammal rap, lite hårdare och lite råare. Därför är detta årets video!
 
Tack Näääk, Nimo och Chapee för en dunderlåt dessutom!
 

Näääk & Nimo - Lyckliga gatan ft. Kaliffa

 
Ni har väl inte missat att Näääk är programledare för TV4s nya program "Lyckliga gatan" som har premiär den 7/1 2015? Jag kan skriva ett annat inlägg om själva programmet senare.
Denna låt är några dagar gammal och jag är förmodligen sist med att skriva om den. Men gud så bra den är!
 

Årets låttext: Lova mig själv

OBS! Allt jag kommer publicera i denna Årets-lista är efter mitt eget tycke. Alla tycker olika, och tur är väl det!
 
 
I år har jag mest letat efter låtar som på något sätt har inspirerat mig på olika sätt då jag har behövt peppen. Och när jag hörde "Lova mig själv" första gången så fastnade jag direkt. Jag hittade mig själv mycket i texten men samtidigt så är den allmänt peppande. Parham skriver väldigt bra texter, och jag är superlycklig över att jag har "Pojk" i ett riktigt CD-exemplar. 
En låt som "Lova mig själv", både den vanliga och remixen, borde alla höra. Och alla borde inspireras av texten. Tack Parham för all pepp du gett till mig under 2014!
Ps. Om du ser detta så vill jag jättegärna intervjua dig! ds.
 
"Dom vill se dig falla ner
Men sjung som att ingen hör och ingen ser
För du kan den som dom aldrig blev
Så sjung som att ingen hör och ingen ser" 

Dani M släpper album

25/12 smäller det. Dani M släpper album, som dessutom firas med releasefest. Dock kommer jag missa det eftersom jag inte är i Sthlm just då. Synd!




Sunday funday

Hey you!
Ja jag är lite off fortfarande. Det kommer nog vara så ett tag. Men räds icket!
För imorgon börjar jag min Årets-lista. Så från och med imorgon och fram till nyår så kommer ni få en ny kategori. 
 
Den här helgen har varit lite knasig. Men det har varit mycket att ta in. Drack lite för mycket i fredags så magen mådde inte speciellt bra igår. Det var nog den värsta bakfyllan jag har varit med om, för att vara helt ärlig. 
Idag vet jag inte vad som händer. Blir garanterat kaffedejt med någon som alla andra dagar. Livet är bra lugnt här i Norrland. (Jag saknar Stockholm jaaa) 
 
Vi hörs lite senare kompisar!
 
 

Zeki - Rakt igenom (med Sebbe Staxx & Nano)

 
Jag kände knappt igen Zekis röst faktiskt. Har hört honom live i Kärleksattacken och hans röst lät väldigt annorlunda då. Men inget illa menat! 
Jag gillar låten, riktigt bra är den! De borde spela in video till den faktiskt.
 
Vad tyckte ni?
 

SimonSez SB - Ryggen på en broder

Jag har inte missat denna! Jag har bara som sagt haft massa annat att tänka på men nu har jag äntligen varvat ner. Så nu kan jag äntligen lägga tid på all musik som kommit under veckan. Hur bra?
 
Denna var iallafall bra. Passa mitt humör perfekt då jag mest bara vill höra lugnare musik idag. Så den får absolut tummen upp!
 

Min hemstad

Jag vet att uppdateringen är knasig. Men jag har mycket att ta in. Gällivare. Min födelseplats och hemstad.
Så mycket har förändrats, och så mycket är likadant. Det är minusgrader och snön knastrar under skorna. Människorna rör sig i slowmotion och det är ofta alldeles tyst.
Hälsade på min gamla grundskola idag. Allt var likadant, till och med samma lärare. Mina gamla lärare kände inte igen mig, jag har förändrats för mycket på de åren som gått efter nionde klass. Men lärarna såg likadana ut. Minnena bubblade upp när jag vandrade i korridorerna. Både bra och dåliga, och jag undrade vart mina tidigare klasskompisar hamnat i livet. Har ingen kontakt med någon av dem längre.
Har träffat mina älskade vänner, men inte hunnit med alla än. Känner mig nostalgisk och får nästan en lust att stanna här. Men jag vet att det inte går. Jag har ett annat liv nu, på en annan plats. Och jag skulle helst packa ner alla mina vänner och ta med mig dem bort härifrån. Men jag fattar att det inte fungerar så. 
 
Kramade precis om lillasyster och grät en skvätt över säsongsavslutningen av Sons of Anarchy. Det var så himla fint att gråta tillsammans. Kanske låter konstigt. Men alla känslor är fina just nu, för jag behöver få känna ibland. Bara stanna upp och känna alla konstiga och roliga känslor, innan man måste tillbaka till vardagen och sätta på sitt pokerface. Misstolka icke, jag mår bra. Nästan för bra just nu!
 

Slowmotion

Här var det dött.
Men det är mest för att jag äntligen är framme i Norrland och hänger med mina homies. Vi har mest druckit kaffe hela dagen och pratat strunt. Men jösses vad jag saknat dem. 
Den här staden går verkligen helt i slowmotion och jag blir så rastlös. Det finns knappt människor utomhus och kollektivtrafiken (läs en busslinje) går ca en gång i timmen. Det finns ingen rörelse helt enkelt och det gör mig galen. Men jag vänjer mig nog snart! 

Skriver imorgon, promise! 



FAM - Rock with it

 
Denna kom någongång förra veckan och flera har sagt till mig att jag måste höra den. Jag har dock råkat glömma bort det hela tiden, tills nu!
Så jävla fett samarbete!
 

Sindri Feat Bobby Castelo - Never be us

 
Jag vet inte varför, men det känns som att jag hört låten förut. Och jag vill definitivt höra den igen, och igen, och..ja ni fattar. Så jävla bra!
 

Hemfärd och stress

Godmorgon!
 
Jag har ungefär stressat ihjäl mig både igår och idag. Men det blev ingen tvättning för jag insåg att jag inte skulle hinna med allt. Så tvätten åkte i resväskan så får jag fixa det hemma hos mami istället.
Jag längtar typ såhääär mycket efter mina småsyskon nu. Även om det är ganska exakt ett dygn kvar innan jag ser dem. Förhoppningsvis kommer äldsta och möter mig vid tåget. Sen kommer bästa Crille och hämtar mig så jag slipper släpa väskan genom snön. Bästa, på riktigt.
 
Nu är jag iallafall i skolan och ska börja lyssna på lite presentationer. Så jag har inte tid att skriva mer. Men snart ska ni få lite ny musik iallafall. Bland annat från Sindri!
 
Ha en fin dag.
 
 

Dör trött-döden

Goodmornin y'all!
 
Alltså en har haft den tröttaste morgonen ever. Jag vet inte ens hur mycket jag har sovit inatt, för har vaknat flera gånger. Först nångång mitt i natten och sen klockan 6 när roomies väckarklocka ringde, och tillsist av min egen klocka. Tror bara jag har sovit 4 timmar eller nåt. Så idag dör jag trött-döden. Men inte får en lata för det!
 
Idag ska jag till skolan och redovisa min terminsgrej. Sen direkt därifrån till Salong Runt hörnet och fixa naglarna. Direkt därifrån hem och tvätta lite småsaker, och sedan packa färdigt. Jag känner redan på mig att denna dagen kommer bli lång. Jag kommer nog inte få sova förrän sent ikväll iallafall. Osoft läge, men vad gör man?
Plötslig insikt: Jag har ingen frukost hemma. Nu dör jag på riktigt!
 
Måste packa skolväska nu. Ha en fin dag!
Bjuder på lite morgonmusik också, bästa låten!
 
 

Galet stressliv

Godkväll på er och ursäkta min extrema osocialitet i helgen. Men en har haft 1000 andra saker att tänka på.
 
För på Tisdag tar jag min överfula resväska och taggar upp till Norrland ett tag. Jag tror aldrig att jag någonsin i mitt liv har längtat dit så mycket som jag gör nu. Efter att jag bokat biljetten fick jag ett anfall av ångest, men sen så lyckades mina fina homies intala mig att jag faktiskt bara ska på besök och att Stockholm försvinner inte. Så nu när ångesten släppt så är jag överhypad.
 
1. En kommer att få leka runt i snön (förmodligen första & sista gången iår)
2. En kommer att få krama ihjäl mamma och systrarna
3. En kommer att krama ihjäl alla mina saknade homies!
 
Egentligen ville jag skriva det här tidigare. Men som sagt, mycket på tallriken just nu. Idag måste jag skriva ett tal till en redovisning imorgon. Måste även välja ut 20 bilder till en presentation. Och ja klockan är halv 11 på kvällen. Igår jobbade jag järnet på en klubb inne i stan, och i Fredags hade jag fullt upp med att shoppa julklappar.
Och imorgon ska jag äntligen fixa mina naglar hos bästa DivaNails! Har ingen aning om vad för slags naglar det blir, men något guldigt har jag väl tänkt. Plus att jag måste tvätta lite kläder imorgon, SAMT packa ner allt. Tacka gud för att det finns torkskåp i tvättstugan. Annars hade jag varit fucked nu.
Som ni märker så kommer min tallrik vara sprängfylld ett tag. Men räds icket! Jag kommer klämma in tid för bloggen också såklart. Och snart börjar ett helt nytt och kul nyårsprojekt!
 
Slutbabblat här för en stund. Nu måste jag börja kika på skolarbetet (om jag ska hinna sova inatt)
 
 

Lokal - Nästa Nivå

 
Alltså som jag längtat efter den här låten. Ända sedan Nästa Nivå körde i Kungsan så har jag väntat.
Lokal är så jävla tung!
 

SamBoii - Vägra Vara

 
Alltså hur bra var inte denna?!
Älskar verkligen Fredagar, pga så feta musiksläpp hela tiden. En kan liksom dö bramusik-döden typ varje helg!
 
Big up Samboii!
 

Jeaff - Tornado (ft Lil Star)

 
Den är här nu. Jeaffs debutsingel "Tornado" som ni även hör Lil Star på. 
Alltså herregud vilken låt, och vilken video. 
Jag är helt tagen! Sååå tung. Sov inte på denna!
 

Jag <3 Svensk hiphop: Synonym

 

Jag och Synonym har haft lite kontakt fram och tillbaka på Facebook i ungefär ett år. Om jag inte minns helt fel så la han till mig på Facebook på grund av min blogg. Och när jag nu i år bestämde mig för att genomföra det här intervju projektet så var han ett självklart val då jag tycker att han skriver väldigt bra texter. Låten ”Så f*cking vackert” valde vi tillsammans, och sedan har jag gått igenom texten några gånger och skrivit mina frågor utifrån den. Resultatet blev 10 frågor som jag hoppades på att kunna ställa följdfrågor till, men jag fick så himla bra och utförliga svar på allt så det behövdes inte!

 

 

Vem har ritat omslaget?

Omslaget har min dotter Jasmine ritat. Hon var 6 år när hon gjorde den och hon fyller 8 nu i år. Hon är riktigt stolt över sin del av omslaget.

Texten är det dock inte min dotter som gjort, det är Jaycreatives, som också gjorde videon.

 

 

När skrev du texten?

Jag skrev egentligen den här låten till ett annat beat. Jag vet inte riktigt exakt när det var, men ungefär 9 eller 10 månader sen. I det beatet jag använde först, så var det en soul-sampling som löd ”You are, you are, you are so beautiful”. Det var där jag kom på temat ”vacker”. Så jag skrev texten, men sen tyckte jag att den hade passat bättre med något mer ”oldschool” sound så då snackade jag ihop mig med Gonza Beats om att göra den här tillsammans med honom.

 

Vad var tanken bakom texten?

Tanken till texten kom jag på när jag hörde samplingen i originalbeatet. Men jag ville inte vara klyschig, för det skrivs ganska mycket texter nu om att tjejer är fina eller vackra osv.

Alltid när jag skriver någonting, så måste jag kunna stå bakom det. Jag har ju barn, jag måste vara en förebild. Om jag pratar på ett nedvärderande sätt om kvinnor och deras viktigheter, så kan jag inte sedan klandra dem när de blir äldre och kanske ser ner på sig själva och är ytliga om sig själva. Jag måste vara ”educated” om du förstår vad jag menar.

 

 

Varför valde du just det ämnet?

Man har folk omkring sig som man anser som vackra. Som kanske inte är ”vackra” i andras ögon. Till exempel om du pratar om din mamma, och du tänker ”det här är världens vackraste kvinna” för du vet om alla hennes goda egenskaper, det är helheten som gör henne vacker.

Så den här texten var mer en kul grej om du förstår hur jag menar. Det pratas mycket om ”gött” och ”ass” och såna saker i andra låtar, men samtidigt så har de här människorna också kvinnor i sina liv som de tycker är världens vackraste kvinnor, som älskar dom ovillkorligt och så.

Många säger ”jag är konstnärlig, man behöver inte alltid ta mig uttryckligen”, men samtidigt så kan allt som kommer ur din mun påverka andra personer. För det du säger kommer alltid in i en annan persons öra. Så det bättre att skapa en ”good vibe” med sin låt än att kanske få någon som inte har stor rumpa eller stora bröst, att må dåligt över sig själv. Man vill ju vara en positiv människa som folk kan tycka om, och nå popularitet genom det. Samtidigt känns det som att, svensk hiphop i synnerhet, har fastnat i en negativ vibe. Det ska vara väldigt mörkt, hårt och om man pratar om, som i det här fallet, tjejer så ska det vara att man ”skiter i”, att man äger dem, att man kan göra vad man vill.

Min andra tanke var att jag vill göra en låt som, oavsett vilken tjej det är, kan relatera till. Det här kommer låta väldigt fördomsfullt mot tjejer, men jag tror många av er kan hålla med mig om det här också. Nästan alla tjejer tycker nog på något sätt att de är en ”bra tjej”. Man hör nästan aldrig någon som säger ”jag är så ytlig, jag är så här, eller så där..” Fast oavsett vem som lyssnar på den här låten, även om det är den mest ”trashiga” bruden, som kanske tänker på pengar, ligger runt eller så, hon vet alltid om någon som är värre än henne. Så jag tror att de flesta tjejer som lyssnar på den här låten får ändå en feel good känsla av den. Jag säger vissa negativa saker i låten, som inte är bekväma saker att prata om. Till exempel det här med sociala medier, eller att man kanske är ute efter pengar. Men det finns ändå vissa saker i låten som jag tror att många kan relatera till, och därför så tror jag att den låten kan få dem att må bra.

 

Vilket budskap ville du nå ut med?

Alltså, budskapet är ganska självklart. Men jag ville bara säga att ordet vacker har för mig aldrig varit det man ser på utsidan. Då är man snygg, sexig eller så där, men vacker krävs det väldigt mycket innan man når upp till. Vacker är för mig att man är jordnära, man behöver inte vara så överdrivet attraktiv, men att man har ett bra självförtroende och har ett gott hjärta. Det är helheten som gör dig vacker. En vacker människa är någon som är vacker som person, det är en känsla, ingenting som du kan se eller ta på och det är därför som jag säger i låten att det KÄNNS så fucking vackert. Det behöver egentligen inte ens handla om en tjej, det kan vara en kille också.

Jag måste bara få tillägga en grej: Labyrint släppte ju låten ”Fakkin fin” och många tänker att jag härmade dem, men det var lite med flit faktiskt. För du vet ”fakkin fin”, Nej det här är ”fucking vackert”, det här är some other shit. Absolut inget illa mot Labyrint, de gjorde en fet låt. Men jag ville göra en annan version på det dem säger.

 

Har du fått någon negativ respons på låten?

Man får alltid negativ respons på låtar man gör, men för det mesta har det varit positiva saker. Jag har inte fått någon negativ respons men vissa hiphop-lyssnare gillar mer mörkt och hårt, lite rugged and raw, och kan tycka att det här var lite för mjukt för deras smak. De ser det inte riktigt som en hiphoplåt. Till och med min äldsta dotter säger att det här inte är någon raplåt. För min äldsta dotter är 13 år och de lyssnar ju på lite annan musik. Det ska vara hårt och det ska rappas fort och det ska switchas flow, så hennes reaktion var ”du pratar ju bara”. Men hon tycker ändå om låten jätte mycket. Det är väl mest sånt, att folk tycker att den är för mjuk.

Annars har jag fått bra respons, folk har skrivit till mig att de diggar låten, och ibland har det varit helt otippade människor. Till exempel Linda Pira skrev till mig att hon gillade låten och delade den. Även folk som jag inte ens är vän med på Facebook har hört av sig, till exempel Aki, och det är riktigt fett!

 

Tror du att tex tjejer kan misstolka texten?

Både ja och nej. Jag tror att till och med den tjejen, som känner igen sig i de negativa sakerna jag nämner i låten, kan känna igen sig i några av de goda sakerna jag säger.

Men om vi leker med tanken om att någon tjej lyssnar på den här låten och tycker om den, men samtidigt känner igen sig i det här jag säger om urringningar och keffa miner, och tänker ”men sån där är ju jag”. Samtidigt så tror jag att alla tjejer har någon som de tycker att texten stämmer in på mer. Men ändå så kanske det finns någon som hör just den raden och tänker ”fan det här är ganska kefft att hålla på med, det kanske inte är så vackert att ta bilder på sina tuttar, eller duckface och sån saker”, men det är kul att skriva om saker som folk inte pratar om och få folk att tänka till lite.

 

Vad tycker du om utseendefixeringen och att folk söker uppmärksamhet på sociala medier?

Jag tror inte att det finns någon på hela jordklotet som inte vill ha bekräftelse på något sätt, även om vissa säger det. Alla tycker liksom att det är kul med bekräftelse, och nu pratar vi inte bara om tjejer. Det behöver inte ens vara en bild på dig själv, det kan vara bilder på din ”livsstil” också. Men du vill ändå att folk ska tycka att det du gör är ballt, eller att du är så snygg osv. Och sociala medier livnär sig typ på den här bekräftelsen som alla söker. En sak som jag tycker är kefft, är tjejer som lägger upp en selfie med någon skön pose, eller ska se förföriska ut och så har dom någon beskrivning till bilden som inte har ett skit med bilden att göra, som egentligen inte ens hade behövt ha en bild till, till exempel ”what doesn't kill you makes you stronger” och sånt där. Men you can't blame them, folk gillar bekräftelse, vissa mer än andra. Men det finns ju såklart tjejer som ser väldigt bra ut, och kanske lägger ut en selfie här och där, men inte håller på och överdriver. Vissa har inget annat än bilder på sig själva i sina flöden, och då kan man kanske lugna ner sig litegrann.

 

Hur viktigt är utseende för dig? (Hos en partner)

Jag ska inte ljuga, det som gör en intresserad är ju alltid det man ser. Men det som avgör om man vill ha den här personen är ju personligheten. Om personen är pålitlig, om den här ett gott hjärta osv. Jag är inte singel längre, men jag var singel i 3 år. Och en viktig fråga för mig var ju: Är den här personen bra för mina barn?

En person kan bli väldigt vacker om man lär känna den personen. Men ingen är perfekt, alla har brister. Sen är det väldigt olika från person till person hur viktigt utseende är. Om vi ska vara lite roliga och räkna i procent, så är utseendet 30% för mig, och 70% är andra saker. 30% är varken mycket eller lite. Men bara utseende är inte alls viktigt för mig. Jag gillar mer att prata med folk och höra vad de tycker och tänker, vad de värderar och såna saker. Det handlar inte bara om tjejer, utan om människor i allmänhet. Då kan jag börja tänka på om det är en person jag vill hänga med, eller om det är en tjej som jag vill dela ett hem med till exempel.

 

Hur skulle du definiera ordet vacker?

Som jag sa tidigare, vacker är en helhetsbild. Alltså när hon är snäll, snygg, har ett gott hjärta, är jordnära, hon är inte ytlig. Och en annan sak som jag tycker är väldigt vackert med människor i allmänhet är att de har en ”family first”-mentalitet. Vackert är egentligen allt förutom det ytliga.

 

Handlar texten om någon du har i ditt liv just nu?

Låten är inte riktad mot någon speciell person, det hör man nog. Jag skrev den som sagt för ca 10 månader sedan, och då var jag fortfarande singel. Nu har jag haft flickvän i ca 8 månader så hon fanns inte med när den skrevs. Men nu i efterhand så kan jag säga att texten passar in mycket på henne, så nu säger jag att den är till henne och det säger hon också. Men en stor anledning till att jag skrev den är ju att när jag blir äldre och mina döttrar hör den, så vet de vad pappa tycker och tänker.

Ett otroligt stort tack till Synonym för att du ville medverka på detta!


Projekt: Jag <3 svenskhiphop

Godförmiddag på er!
 
Det här är inget vanligt inlägg utan det här är något helt nytt!
 
För ca 2 månader sedan så började jag och min fina vän Bella planera ett nytt projekt till min blogg. Jag kände mig helt tom på ideer och hjälplös för tillfället så jag är riktigt glad att Bella ville hjälpa mig. Det var faktiskt hon som kom på hela den här iden bara av att jag ville börja göra intervjuer.
 
Jag ska börja med intervjuer! Men inte vanliga intervjuer utan de ska göras utifrån en specifik låt.
Första steget i processen är att välja ut en låt tillsammans med artisten i fråga.
 
Jag kommer att ta låttexten och analysera den, och därefter skriva frågor utifrån texten. 
Intervjun utförs på det sätt artisten önskar. Det kan vara via telefon, mail eller att man träffas och tar intervjun då.
 
Syftet med detta intervjuprojekt är att gå in lite djupare i en text, komma artisters tankesätt lite närmare. Varför skrev de den här låten? Hur och vad tänkte de på? Vad var budskapet? osv. 
Det kan handla om låtar som fått för lite cred, som har blivit missförstådda eller vad som helst egentligen.
 
Känner du någon som vill medverka, eller vill du själv medverka?
Maila mig isåfall på: [email protected] eller släng iväg ett meddelande på Facebook så får du en "lista" på kraven jag har.
 
(Det finns många anledningar till att projektet blivit så långdraget. Men eftersom jag ogillar att smutskasta människor så håller jag detta utanför bloggen)
 
Första intervjun kommer upp om någon timme!
 
 
 
 

Liamoo - GBMO (Gotta Be Movin On)

 
Jag hoppas ni vet vem Liamoo är. Om inte, så kommer ni veta det efter det här.
ÄNTLIGEN släpper han något nytt. Jag har väntat så himla länge. För hur tung är han inte?
Så jävla bra låt!
 

Gee Dixon - Mitt liv ft. Allyawan

 
Fett med nytt från Gee Dixon! Han har väl inte släppt något eget sedan "Gunshotta blaze"? 
Kan ha fel där, men tror inte det.
Igår kom den här iallafall, och jag var för stressad för att hinna lägga upp den.
Så jävla fet! Och perfektion skapas med Allyawan på hooken. Jag är kär,
 

Mornin

God morgon och sorry guys men jag behövde verkligen sova ut idag. Har sovit himla dåligt i veckan. 
Skulle ha åkt till skolan men börjar vara försent så jobbar hemifrån istället.

Uppdaterar mer strax!!




Nervös

Godmorgon!
 
Jag försov mig lite imorse, men vet ni? Jag hann med alllt ändå. Fick till och med kaffe serverat av roomie när jag klev upp. Så nu sitter jag färdigfixad och dricker kaffe vid datorn. Och jag har till och med 10 minuter kvar tills jag måste gå till bussen. 
 
Ikväll ska jag agera "dj" på Hiphopfabrikens spelning. Haha. Jag kan absolut ingenting, det är just så jag vet hur man byter låt. Så vi får se hur det går. Förhoppningsvis kommer jag klara av att spela upp musiken iallafall. Haha djandet är nog ingen karriär som jag ska satsa destomer på. Men ändå kul att testa. Faast jag är skitnervös och vill helst slippa (och så tänker jag alltid).
 
Nej nu ska jag mysa vidare med min kaffekopp innan bussen. 
Ha en fin dag!
 
 

Lorentz - Där dit vinden kommer

 
Med på låten hör ni även Joy, Jaqe, Duvchi och jj.
Hur fet var inte den här?! Jag dör bra musik-döden.
 

DaCosta - Ännu en dag Ft. Alex Rios

 
 
Egentligen kom denna igår, men jag hade inte riktigt tid att kolla in den.
Jag gillar den, gör ni?
 

9 December

Mornin' guys!
 
Jag har egentligen inte riktigt tid att sitta här. Men vad gör man inte? 
Idag är det stressigt faktiskt, råkade försova mig typ en kvart. Shit happens!
Men har iallafall hunnit få i mig frukost. Så det är bara sminnket kvar, tur att det går fort.
Vi ska fortsätta på finansierings kursen idag, imorgon också för den delen. Man hittar en del intressanta saker faktiskt. Så idag ska jag börja skriva ansökningar. Kan ju bli asnice.
När jag kommer hem igen så måste jag städa upp i rummet, dammsuga och sånt. För ärligt så ser det inte kul ut här inne. Plus att jag åker iväg om en vecka och då är det ju skönt om det är rent här inne. 
 
Very well, jag måste börja skynda mig nu.
Ha en bra dag allihop!
 
 

Teaser: Jeaff ft. Lil Star - Tornado

 
Den 12 December släpper Jeaff sin debutsingel "Tornado" tillsammans med Lil Star.
Det har varit ganska tyst från Jeaff ett tag så jag är så taggad på denna.
Här nedanför kan du se en teaser från den  kommande videon!
 

F Måndagar

Godmorgon!
 
Jag avskyr Måndagar. Är alltid så himla trött eftersom man sover så konstigt under helgen. Har dessutom knappt haft någon skola alls på typ 3 veckor så har skaffat fett snea sov-vanor. Jag somnar sent och vaknar tidigt vilket gör att jag får huvudvärk osvosv. Så egentligen hade jag helst stannat i sängen nån timme till och kollat True Blood tillsammans med Sveriges största kaffekopp.
 
Men skolan känns för viktig för att slösas bort så här sitter jag och inväntar bussen. Tur att smink finns så man slipper se ut som en levande död iallafall. 
Vi ska ha en kurs nu i 3 dagar om stipendier och fonder. Så jäkla behövligt och intressant. Får bara se till så humöret håller.
Well, måste springa till bussen nu.
Ha en fin dag!
 
 
Hallå, shit vad vi var snygga i lördags!

Chill-söndag

Hej alla!
Jag blev väckt för ca en timme sen av min morfar. Ska åka en sväng till Länna med dem och sedan äta middag där. Så idag fick jag inte sova halva dagen. Så jävla skönt. För då kommer jag kunna sova inatt och orka upp till skolan imorgon. 
Ville liksom bara uppdatera er och visa att jag lever. Igårkväll var så jävla rolig. Vi dansande konstant från att vi kom dit fram till att det stängde. Jag hade helt seriöst ont i benen när jag åkte hem. Typ träningsvärk, haha!
Blev inte så värst full igår heller. Drack nån öl bara men man  dansade ju bort allt. Haha!
 
Aja nu ska jag plocka ihop lite grejer här hemma.
Pusspuss
 
 

Denis Alic - Komma iväg (Video)

 
Ni har väl koll på Denis efter att ha hört hans debutsingel? Det hoppas jag att ni har.
För nu har debutsingeln blivit med video!
Tvärfet är den.
 

Saturday

Godförmiddag folket!

Jag vaknade med gråten i halsen imorse när jag insåg att Method Man & Redman spelar imorgon och jag har ingen biljett! Hur är detta möjligt?! Visste att jag skulle köpt biljett för flera månader sen. Nu har jag grovaste ångesten ni kan tänka er. Fyfan.

Aja. Jag får gå ner till solariet eller nåt och se om humöret blir bättre. 
Ha en bra dag ni andra :) 



Fulaste bilden ever

Stor & Aki - Ooh Yeah ft. Bamma B

 
Fe-eet video!
Låten kommer från "Redline is for the children" som släpptes för cirka en vecka sedan.
 

Ison & Fille - Genom Allt 2

 
Ison & Fille har idag släppt en andra del på låten "Genom Allt" från deras senaste album. Och den är fet!!
Fast det mesta med Ison & Fille är fett, enligt mitt eget tycke iallafall. De är ju högst upp på min lista över musikfavoriter!
Vad tyckte ni? :)
 

Det är fredag!!

Men godmorgon på er!
 
Det här har varit en totalsämst vecka för mig med bloggningen. Men jag har haft väldiga sömnproblem denna vecka så det är därför. Det brukar gå över efter ett tag.
Igår var jag iallafall på en fotoutställning en sväng med en tjej från fabriken. Hon hade även med sig några från sin klass. Utställningen hade så klart med svensk hiphop att göra, annars hade jag nog inte varit där. Haha!
Utställningen hette "Polygon - Swedish rap magnified" av Annika Berglund. Den kommer pågå till 23 Mars, så den som vill se bilderna kan bara knata in på Scandic Grand Central och kika. Feta bilder faktiskt, dock lite konstig upphängning. Blev förälskad i en bild på Rosh, men den kostade 500 kronor vilket inte kändes så aktuellt nu i juletider. Egentligen inte aktuellt alls med min ekonomi.
 
Well, idag ska jag in till Farsta en sväng och lämna in alla dessa papper jag skrivit ut. Sen så ska jag hänga med en polare inne i stan tror jag. Har dock inte hört något från honom än.
 
Vi hörs snart, ha en fin fredag!
 
 
Bild lånad från Facebook eventet.

Jocke - Lasermannen

Vet inte exakt releasedatum, men kände mig tvungen att dela denna nyhet. Varför?
Jo, för att jag tycker det var himla oväntade gästartister. Johan Alander bland annat!
Detta är något att se fram emot.
 
 

Stressfri dag

Godförmiddag!
 
Igår var ju typ sämsta uppdateringen ever. Hoppas ni förlåter mig, haha!
Jag fick massor av annat att fundera på och göra. Men idag är jag back on track.
Jag hoppas ni har hört nyheten om nyval i Sverige, och jag hoppas att ni är lika förstörda på insidan som jag är. Samt så hoppas jag att alla som röstat på SD skäms ihjäl nu, när ni ser kaoset som ni skapat. Skäms på er.
Ja, nyvalet var en anledning till att jag inte var på toppen av bloggandet igår. Men jag tog mig iallafall iväg till fabriken och fick min dagliga dos av kaffe och bra häng. Fick även testa Dj-bordet litegrann med hjälp av Alexandra från Bo$$$a/Femtastic. Jag ska ju få improvisera som Dj på giget som fabriken har nästa vecka.
(Förvänta er ingenting, igår var första gången jag rörde i ett djbord, och förmodligen så är nästa vecka sista gången Haha).
 
Nu ska jag iallafall duscha och fixa lunch innan jag ska till skolan och skriva ut mer papper. Glömde ju liksom några igår. Och egentligen är det närmare till biblioteket, men det är billigare att skriva ut i skolan. Fast är inte säker på hur jag ska göra än.
 
Ha en fin dag!
 
 

Sovmorgon

Godmorgon på er!
Jag tog nån timme sovmorgon idag, helt oplanerat dock. Nu är jag på väg till skolan iallafall, och ska skriva ut lite papper och sånt tråkigt. Men sånt måste också göras ibland. 
Igår löste jag även mitt största bekymmer som jag grubblat på i flera veckor. Men mer om det skriver jag sen. Det kommer komma upp en riktigt fet grej här i dagarna. Har inte bestämt dag än men snart!

Nu ska jag springa vidare till tåget! Ha en bra dag!



Simon Emanuel - Le för kameran

 
(Kunde tyvärr inte beskära skärmdumpen då skolans datorer valde att bråka idag)
Simon Emanuel har för några dagar sedan släppt ett album. Jag har lyckats missa detta även om jag vetat om att han skulle släppa. Därför har jag inte än hunnit lyssna igenom plattan, men ska fixa det när jag kommer hem!
 
Simon Emanuel "Le För Kameran" album ute nu!
Spotify http://spoti.fi/1yTnDtY
iTunes Store http://bit.ly/1HFuBZz
 

2 December

Godmorgon fina läsare!
 
Idag är första riktiga skoldagen på över en vecka. Det känns väldigt skönt faktiskt. Vi ska ha grupphandledning idag, prata om projekten och så. Och senare idag ska jag på nåt event med Melika tror jag, haha tror iaf att det var idag. Vi får se vad hon säger.
 
Sitter för tillfället och äter frukost medan jag skriver. Börjar känna mig lite stressad för jag måste hinna fylla på mitt SL kort också. Annars kommer jag nog inte ända fram till skolan. Haha! Oh well nu ringde alarmet så måste sticka.
 
 Ha en bra dag finisar!
 
 

Vicke V ft. Kangal, Edvin - Starkare

 
Fick denna skickad till mig igårkväll, men var för trött för att lägga upp den.
Men här är den!
 
Bra låt. Eller vad tycker ni?
 

Henne & Henny (Remix)

 
Som ni alla kanske redan vet så tycker jag alltid att det är fett när artister gör remixar på redan feta låtar. 
Och inatt släpptes det en sådan remix på hitlåten "Henne & Henny".
Medverkar gör: Kid Jallow & Alex Rios (såklart), Fille, Gee Dixon, Medina, Nimo och DaCosta.
Lyssna in den på Spotify!
 

1 December

Hej hallå allihop!
 
Jag skulle ha klivit upp tidigt idag. Det gick ju åt helvete ganska snabbt. Jag var så trött igår så när jag väl fick sova så ville jag väl inte kliva upp riktigt. Hehe.
Idag ska jag iallafall städa. Ska skriva en hel lista med saker jag måste göra idag, och om jag blir klar med alla saker på listan så ska jag belöna mig själv. Typ kanske beställa ett snyggt skal till mobilen. Det låter väl helt fantastiskt? Det tycker jag iallafall.
 
Idag är det även ett år sedan en bekant gick bort. Hon var en himla fin människa och jag hoppas verkligen hon har det bra där hon är nu. Sov i ro, tills vi ses igen!
 
Nu ska jag laga frukost och skriva listan, får se om jag hinner med ett avsnitt Gotham också. haha!