ALX - Real som mig feat. Arineh

 
Jag vet inte varför, men jag kände mig väldigt hemma i den här låten. Kalla mig ego eller whatever you want. Men jag gillar verkligen vad jag hör. 
 
Jag har sett inlägg om den här låten i någon vecka nu, på Instagram bland annat. Av bilderna att dömma så hade jag dock förväntat mig en video. Men vem vet? Det kanske kommer. Jag hoppas det iallafall. Alx är hur som helst en grym artist, äkta helt enkelt. Har följt honom ett tag, och hittills har jag gillat alla hans släpp. Arineh, måste däremot vara ny, men jääävlar vilken röst. I'm loving it!
 
Hoppas ni också diggar!
 

ODZ x Canto - Helt Crack

 
Det börjar vara några månader sedan en vän till mig introducerade mig för ODZ, men sen dess har jag varit helt fast. Varför? För att de är unika. Om någon av er kan nämna en enda artist/grupp i Sverige, som gör samma musik, så blir jag fan grovt imponerad. 
 
De släppte en ny låt idag iallafall, eller igår kanske, vem vet? Jag har inte exakt koll, ursäkta mig.
Den var helt duuunder iallafall. Ett snabbt och givande tillskott i min playlist. Men hade ni väntat er något annat? Nah.
 
Det är inte många i min umgängeskrets som förstår varför jag älskar ODZ, men huvudsaken är väl att jag gör det? Och en sak till: GE MIG DERAS MERCH NÅGON! Vill ha allt!!
(Baxade bilden från deras FB-sida.)
 

Kaliffa - Helt seriöst

 
Tar en välbehövlig paus den här veckan. Har inte varit ledig sedan Oktober förra året, och nu vet jag inte riktigt hur ledighet fungerar längre. Är så besatt i jobbet så det är galet. Men den här veckan har jag lovat mig själv att ta det lugnt, och det är precis vad jag har gjort.
 
Till ämnet, Kaliffa släppte en helt ny låt i fredags. Jag hade som vanligt inte tid att lyssna på den direkt. Men en vän till mig slog på den i bilen, i söndags tror jag att det var. "Kaliffas nya?" var det första som flög ur mig, och som vanligt när det handlar om Kaliffa, så tog det inte många sekunder innan jag satt och dansade i sätet. Han är så jävla GRYM!
 
Videon var riktigt nice. Typ en videoinspelning, inne i en videoinspelning..? Jag vet inte hur man förklarar den, men den gjorde mig glad iallafall..!
 

Album: Stor - Under Broarna

 
Senast Stor släppte album var "Shere Khan XIII", 2013. Det är fyra år sedan, och jag spelar den fortfarande ibland. Men i fredags var det tydligen dags igen. Jag hade ingen aning om att ett album var på väg, så jag blev lite tagen på sängen.
 
Efter Stor släppte "Vägen hem" med Seinabo Sey, så försvann han plötsligt från alla sociala medier. Folk skrev inlägg om hur Stor hade lagt ner musiken, och det högg lite i bröstet på mig. För efter att ha hört "vägen hem", så ville jag ha mer av den här nya Stor. Speciellt den låten, den har liksom fastnat i min själ.
Stor kom tillbaka, efter några veckor/månader av tystnad så dök han upp igen. Denna gången med Cherrie och låten "Torka dina tårar". Jag vet inte vad som hänt med honom, var allt det här känsloladdade kommer ifrån, men jag älskar det!
 
Så om ni frågar mig efter favoritlåtar från den nya plattan så är svaret enkelt. "Vägen hem"; och "Springer", samt "Armani" som också var tvärtung. Förutom att "Under broarna" var ett jävligt bra album, så vill jag bara poängtera att både namnet och omslagsbilden, gör helheten så mycket bättre. Men jag är imponerad Stor, riktigt imponerad. Så naket, så ärligt, och så fantastiskt. 
 
Eller vad tycker ni?
 

Linda Pira - Knas

 
Det känns som att Linda varit tyst ett tag. Om man inte räknar med "Överlever sommaren", som hon medverkade på. Denna låten är lite lik den andra. Det känns som att sommarens musiktema är kärlek, både från den bra och dåliga sidan. 
 
Jag vet iallafall att jag kunde relatera till denna så hårt. "Så alla vet, förutom jag. Att du var knas, borde lyssnat när de varnat." Så här i efterhand så känner jag att jag hade behövt den här låten tidigare, redan för ett år sen. Haha!
 
En riktigt riktigt dunder-låt iallafall, den har spelats flitigt hela helgen!
Lyssna på den ni också:
 

Album: Alpis - 53

 
Det första jag såg när jag slog upp ögonen idag, var att Alpis släppt sitt debutalbum. Äntligen! Ni förstår nog inte hur länge jag väntat på den här dagen. För om det är något jag alltid sagt,tyckt och känt: så är det att Alpis är GRYM! Och den åsikten har jag absolut inte smugit med. Att jag dessutom fått träffa honom, så många gånger, är jag också enormt tacksam för. Han är en riktig GULDkaraktär, och artist.
 
Han har ju släppt EPs innan, men ett album är ändå en större grej. Låtarna innehåller en hel del feta collabs, några mer förvånande än andra. Men det som följer med en under hela albumet, är just känslan. Alpis skriver verkligen från hjärtat. That's what I like about him. Jag kan helt öppet och ärligt säga, att det inte fanns en enda dålig låt på plattan. Men såklart gillar man någon mer än den andra liksom. Min favorit just nu är nog "Soluppgången", även om jag la till några av låtarna i min lista. 
 
All in all: ett jävligt starkt debutalbum! 
 

Grillat & Grändy - Magi

 
I'M BACK BITCHES! Har haft problem med en domän som inte fungerat. På något sätt var det säkert mitt fel, men nu är jag back in business. 
 
Och hur börjar en helgen bättre, än med Grillat och Grändy? Min favoritduo har gjort det igen! 
"Kaliber" var ju en låt som spelats mycket, ofta, och som fick en speciell mening för mig. Men av olika anledningar så kan jag inte höra den längre. Och så kommer den här. BAM så var jag fast igen. 
Lyssnade på denna på väg till jobbet igår, och det slutade med att jag gick runt och nynnade på den HELA dagen. 
 
Videon får mig att längta tills det blir sommar..på riktigt... Ge mig sol, värme, god mat, och Grillat & Grändy såklart!